Přejít na obsah

Patrik Baroch

Uživatel
  • Počet příspěvků

    63
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Patrik Baroch

  1. Mám Goodyear a v zimě jsem neměl jediný problém 👍
  2. Pokud se nepletu, tak před zakoupením aplikace by mělo jít vyzkoušet připojení a možná by ses mohl dostat i do kódování. Tak jsem to udělal já asi před rokem, všechno bylo funkční, tak jsem rád zakoupil (a rozhodně nelituju). Ale je taky možný, že je fakt elm adaptér špatný, aplikace na kódování vyžaduje fakt kvalitní adaptér, aby se nic nezkazilo. Mám origo od Caristy, ten je plně funkční.
  3. Myslím, že by neměl být problém tam dát větší profil pneu. Napadá mě jen jeden důvod, proč má čtyřkolka větší profil, není to kvůli zvýšení světlé výšky, aby měla oproti dvoukole víc navrch, ale spíš právě kvůli pohonu i na zadek a nezávislému zavěšení, obojí zabírá víc místa, tak aby pod oběma verzemi byl zhruba stejně velký prostor, dali tam větší pneu. Je to jen moje domněnka, kdyžtak si zavolej do servisu, tam ti určitě poradí.
  4. Ono s tím rychlým otevřením auta je to jak kdy. Táta se živí jako zámečník, zároveň se dlouhou dobu podílel na vývoji a testování zámků do aut. Někdy i ty nejbezpečnější zámky překoná během minuty, až je pak člověku blbý si říct o zaplacení 😃 A jindy tě ten nejjednodušší zámek vypeče na několik minut. Mně třeba jiný zámečník otevíral předchozího Rapida asi 15 minut a to má zrovna ten jednodušší zámek. Construct je prej náročnější otevřít, dřív se ale dal fyzicky zničit, takže když měl zloděj štěstí a čas, mohl ho zničit a odjet. Ještě jestli v autě navíc nebyl imobilizér... Někde na Ukrajině byl ale prej až Construct tím, co zloděje zastavilo 🙂
  5. Ahoj, část toho nárazníku vypadá ohnutá, to asi sám neopravíš -> servis.
  6. Podle popisu minimálně ten "kondicionér" neobsahuje nic přírodního, to bych určitě nebral. Ten set od Auto Finesse ve finále není až tak drahý, spotřeba není velká a máš v něm všechno, co k tomu potřebuješ. Případně se dají sehnat i sady od Colourlocku, ty stojí podobný peníze.
  7. Záleží asi na tom, jak často jezdíš, ale minimálně tak 3x-4x do roka. V autě mám textilní sedačky, ale doma používám buď Colourlock nebo teď nově čistič a kondicionér od Auto Finesse, kůže je jak nová. https://www.vlesku.cz/sada-autokosmetiky-auto-finesse-ktera-vycisti-a-vrati-barvu-vasim-kozenym-sedackam Nevím, jestli v Kodiaqu znamená ventilované sedačky = perforovaná kůže, ale pokud ano, nikdy nestříkej čistič přímo na sedačku, ale na hadřík nebo detailingový štětec/kartáč. To samé u kondicionéru. Klidně po vyčištění sedaček zapni větrání, ať ti rychleji vyschnou před aplikací kondionéru. Jinak si taky myslím, že keramická ochrana sedaček není ideální, snad jen pokud máš malý děti nebo hodně drahý auto (ale samozřejmě pro každého je drahé auto něco jiného) 🙂 I pravidelným čištěním spolu s použitím kondicionéru udržíš dlouho skvělý vzhled kůže.
  8. Navlhčil jsem to ručním rozprašovačem, voda s trochou jaru. Zhruba dvě-tři stříknutí na díl. A spíš než si odmašťovat prsty bych si vzal čistý "chirurgický" rukavice, stojí to pár korun a nezničíš si ruce 😃
  9. Nejdřív jsem si srovnal vršek, aby kopíroval tvar kapsy, výřez na gumičku mi pak vyšel přesně v místě, kde je, tak jsem ji jen prostrčil a koberec pod ní zarovnal tak, že ani nejde poznat, že tam byl výřez. Je to fakt jednoduchý, když si dobře navlhčíš stranu s lepidlem 🙂
  10. Ahoj, možná se jen chystají na facelift, který by mohl přijít pár měsíců po Kodiaqovi. Verze Scout nejspíš není o tolik náročnější na výrobu oproti Sportline (ostatně to oplastování navíc se dá dokoupit na eshopu), tak zatím zůstala v nabídce. Určitě bych se nebál, že to ovlivní už objednané kusy.
  11. Ahoj, mrkni ještě na ahifi.cz, mají tam něco ve slevě, ale i to StP se dost používá, takže bude dobrý. Já zatím vytlumil jen dno kufru (Karoq Sportline), nejdřív antivibrační deska Comfortmat D2, na ní protihluková Comformat Blockshot, a i když je to jen na dně kufru, tak rozdíl je dost znát. Ubylo dost vibrací zezadu od kufru a hlučnost se taky snížila. Letos nejspíš vytlumím ještě zevnitř zadní podběhy a taky pod zadními sedačkami.
  12. Tak pak snad ten ostřikovač, jinak mě už nic jinýho nenapadá. Hodně štěstí s pátráním. K tomu vosku, jasně, většinou je to bez problémů, ale někdy se na skle špatně chytí a maže se 🙂
  13. Jak umýváš auto? Takový ten tekutý vosk na myčkách by tohle mohl taky způsobit. Vím, že už ti tu radili pořádně odmastit, apod., ale pokud hodně jezdíš a často používáš ostřikovače, nebylo by od věci taky pravidelně čistit sklo kvalitním čističem. Teď bych nejprve sklo vyčistil nějakým univerzálním čističem (APC), ten sundá dost nečistot a mastnoty ze skla i gumiček. I nový gumičky bývají dost špinavý, takže to chce fakt pořádně, klidně víckrát. Pak vzít alkoholým čističem na skla (třeba Auto Finesse Crystal je super), hlavně musí být bez dalších přísad, třeba na odpuzování vody, apod. Zkus taky v místech, kde to dělá šmouhy, přejet prstem nebo nehtem, jestli je to sklo hladký. Pokud ne, přejel bych ho leštěnkou na sklo. Případně to taky může způsobovat kapalina do ostřikovačů, i když ji Škodovka doporučuje. Tady kdyžtak i nějaký video ke stejnému tématu:
  14. Čau, lepidlo dostaneš dolů buď nějakým odstraňovačem asfaltu, já třeba použil na sundání emblému Carpro TarX, který jsem měl na odstranění asfaltových teček z laku. Jen pozor, aby to fakt bylo i na lepidlo, některé dokážou sundat jen asfalt. Možná i líh nebo technický benzín, ale nevím, jak je to vhodný na alu. Zkusil bych taky opatrně nahřát tu samolepku, pak by to mohlo jít líp.
  15. Určitě, taky jsem se bál, abych něco nezlomil, ale jde to dobře 😃
  16. Já dával originál, páčku jsem raději sundal, pak jsem musel nejprve uvolnit kryt prahu a nakonec kryt pod páčkou. Dělal jsem to podle návodu, co k tomu je, sice je na Superba, ale bylo to úplně stejné.
  17. Ahoj, nemám sice 2.0 TSI, ale mělo by to být stejné jako u ostatních Karogů. Takže i ty 17" tam půjdou dát a pokud si dobře pamatuju, někde jsem zahlídnul fotku TP (tady nebo FB), kde zrovna 215/55 R17 byly označený jako M+S.
  18. Nevím, jestli ti to pomůže, protože tu máme v okolí spíš rovinu, ale motor se mi zahřívá celkem rychle, pokud máš teda na mysli vodu a ne olej 🙂 Ale to kolísání je v pořádku, jak už bylo řečeno výše, dost tepla si vezme topení, já to osobně moc nepozoruju, ale to je těmi rovinkami. Teplota oleje mi samozřejmě podle zátěže kolísá, ale to je prostě těmi mrazy.
  19. Taky mi dorazily, po práci je zajdu vyzvednout. K tomu lepení. Počkal bych až bude tepleji, pokud nemáš garáž nebo možnost nahřátí třeba fénem, líp to přilne na nerovných plochách. Lepil bych to radši na mokro, tedy natříkat na dveře a lepidlo mýdlový roztok, pak něčím vytlačit, až bude koberec na místě. A samozřejmě nezapomenout dobře odmastit 🙂
  20. Mám zkušenost s aplikací Carista a Car Scanner. Caristu nemůžu úplně doporučit, ač tady na fóru je oblíbený. Chybí mi u něj třeba historie kódování, díky které by ses mohl vrátit k výchozímu nastavení. A některé věci, které se v Caristovi tvářily jako zapnuté, ve skutečnosti nebyly nakódovány kompletně. Car Scanner bych řekl, že je, co se kódování týče, dost podobný OBDeleven. Nabízí "appky", které kódování udělají za tebe (je jich fakt hodně a stále doplňují nové), ale taky možnost kódovat sám. Výhodou oproti OBDeleven je možnost použít jakýkoliv vhodný adaptér, já mám od Caristy za zhruba 500 korun. Mám takhle aktivované dodatečně automatické dálkové, ale i třeba ten lane assist (včetně adaptivní funkce, ale zase bez emergency assist). Zrovna u lane assist jsem se utvrdil v tom, že jsem udělal dobře jít do skladovky bez něho 😃. Netuším, proč některé věci nejdou oficiální cestou dokoupit, ale mám pocit, že s příchodem nové Octavie se hodně mluvilo o možnosti dokoupit si některé prvky výbavy přímo přes infotainment. Takže je to možná jen otázka času.
  21. Rozumím, tak potom tam opravdu může být něco špatně 🤔 Tak snad v servisu brzo zjistí, v čem je problém.
  22. Mám sice Karoqa, ale mělo by to fungovat stejně. Otevřením víka kufru při jinak zamčeném autě se neodemkne celý vůz, takhle to ale funguje už snad od doby, kdy přišel systém kessy (je to i v návody, i když nešikovně napsaný). S tím pak souvisí i to, že pokud dám do kufru tašku s klíčem a zbytek auta je zamčený, kufr se nezavře, protože by sis uvnitř zamknul klíč - naopak, pokud je zbytek auta odemčený, kufr by pravděpodobně měl jít zavřít. Pozor ale na to, že auto nemusí vždycky rozpoznat klíč uvnitř, zejména když je třeba někde hluboko v batohu - osobní zkušenost. Zavírání kufru tlačítkem, když je zbytek auta zamčený, by taky mělo fungovat, rozhodně není pravda, že musí být celé auta odemčené. Pravděpodobně stojíte moc blízko, tudíž si buď auto myslí, že je uvnitř klíč nebo je to ochrana před úrazem.
  23. Ze začátku se mi stávalo to samé, měl jsem plato špatně nacvaklé 😃
  24. Klidně zůstaň u EZ Car Care, pokud seš s tím spokojený. Na odmaštění spousta lidí používá naředěnou IPU, ale s tou se mi hrozně špatně pracovalo, jak se rychle odpařuje. Navíc jak je ten roztok "suchej", nejsou v tom žádný lubrikanty, tak si můžeš dost pokazit práci, pokud si předtím auto rozlešťoval. Já používám Gyeon Prep, hezky voní, nezasychá, takže ho ve výsledku i míň spotřebuješ.
  25. Stalo se mi to samé, zhruba po 4 dnech jsem nemohl otevřít přes dveře spolujezdce. Našel jsem, že k deaktivaci dojde po 60 hodinách, po 90 se pak deaktivují i dveře řidiče. Je to i v návodu, jen bez časových údajů: "Pokud vůz nebude po delší dobu odemknutý, mů-že dojít automaticky k deaktivaci funkce."
×
×
  • Vytvořit nový...