Přejít na obsah

nomil

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem nomil

  1. No , to je někdo šikula a dodělal užitečné věci. Já topení tak nepotřebuji- mám garáž a ta je fakt znát ! Ale ta 6tka mě trápí již dlouho ! Už jsem řešil případnou změnu převodů , což lze , ale......., je to dost nákladná záležitost a hlavně bxch ztratil výhodné zpřevodování do pomala při velkém zatížení auta , což opravdu oceňuji. Ano , může být problém s tempomatem , snad je to řešitelné. Ale pokud je možnost někde nechat dodělat 6tku , tempomat klidně oželím. ,....stejně už jej používám jen zřídka , při tak hustém provozu u nás.
  2. Tak jsem pořídil tyto s malou svítivostí , spokojenost, snad budou mít vysokou životnost. Musel jsem ještě vložit do vnitřku okénka bílou folii pro snížení osvitu SPZ , protože je jí oproti klasické sufit víc než dost.
  3. Tak už mám za sebou výměnu i ve Fabii,označení převodovky jiné , olej dle tabulek stejný. Imbus , myslím 17mm také, vypouštěcí zátky a snímač zpátečky také , asi budou jen jiné převody , je citelně více do rychla. Vypustil jsem zde pouze 1,5l (viz PET) a už byl také dost černý.To bylo po mne překvapením , najeto jen 40k , v podstatně lehčím režimu ! Doplnil novým olejem v množství 1,8l. Řazení tady chodilo velice hezky , dělal jsem to preventivně a jsem rád , po výměně změna k ještě lepšímu a měkčímu řazení.
  4. Další den jsem doplnil náplň přes odmontovaný spínač zpátečky , který je pod startérem, přes druhou zátku na převodovce to nešlo,olej začal brzy vytékat. Nakonec jsem vypuštěný olej nalil zpět do originálních lahví ,vypustil jsem tedy asi 1,75 litru. Nová nápln má nyní celé 2 litry , snad to bude v poho.
  5. Na podzim jsem nestihl,tak až dnes proběhla výměna oleje G055512A2převodovky. Myslím , že byl nejvyšší čas !...........barva nic moc a vypustil jsem asi 1,8 l , tato petka má udávaný obsah 2,25l , ještě převážím pro upřesnění. Problémy žádné (118k) , jen občas už to nebylo ono, ted řazení jak v peřince , rozdíl je velmi citelný ! Je fakt , že i docela zbytečná výměna , když už je vlastně auto "po životnosti",...........zkrátka já to tak neberu. Trošku jsem si to i přizvedl , abych se tam lépe sám vlezl.
  6. Tak hotovo Construct Velké meziříčí na počkání dali konzoli se zámkem novou (4000Kč) , starou jsem tam nechal , vymění vložku a mají zase na další výměnu. Potvrdili životnost 5-7 roků dle používání. Doporučuji , výborná domluva a rychlá výměna, horší už bylo vystavení dokladu o uhrazení , zaskakovala na dálku účetní v Praze a tam je čas a blaze ........brrrr
  7. Zhoršené starty studeného motoru pokračují. Někdy z jara jsem vyměnil pal.filtr , protože mi začalo chvilku po začátku jízdy na chvilku spínat pal.čerpadlo (stejně jako při nástupu do auta). To se zlepšilo a nyní sepne jen občas . Také jsem ukončil používání oblíbeného aditiva VIF. Dříve hustá medová konzistence a i na předchozím autě jsem cítil zlepšení. Nyní co je v tom nějaká modrá břečka ,která je jen na škodu !!! Po zrušení používání , motor malinko živější a malinko klesla prům.spotřeba, VIF definitivně zrušen. Horší starty byli na studeném motoru výrazné při teplotě nad 20°C , pokud nechytl tak do 3-4 sec. , opakoval jsem jej a to naskočil rychle - jednotka dá asi sytič a pohoda. Jakmile teplota klesala, tak startuje stejně jako na 2.start v létě. Ted mám za sebou servis a nechal jsem čistit klapku. (jen pro její znovunastavení potřebovali ujet 31km !!! , no nevím ???!!!!- soukromý servis) Starty nyní se malinko i ted v chladu zlepšily a zdá se mi , že motor celkově má lepší kultivovanější chod. Jaké budou starty za tepla se ukáže v příštím roce. Také jsem se dočetl , že na starty v teple má vliv elektromagnetický ventil odvětrávání nádrže , budu muset mrknout kde je. Do autorizáku si vůbec netroufnu , tam nezvládli na počkání diagnostiku nefunkčního ostřikovače (vyřešil jsem sám-výměna motorku) Taky mi jiný mechanik na novém světle mlhovky s denním svícením rozlámal aretace patic žárovek , protože to narval do "své pozice" ,namísto požadované. To jsem zjistil , když mi nedlouho po výměně světla odešla na něm nová (nějaká šuntovní) žárovka a musel jsem patici lepit na rychlo chemoprénem , než si světlo vyměním raději sám za nové.
  8. Ted mě to potkalo také (Roomster) ,WD nepomohlo , vypadá to na vadný zámek,najednou šlo ztuha (zadrhával se) zamknout a pak i odemknout. Ted jsem se dozvěděl , že už nemusí být k sehnání (construct) , to mě po 7 letech docela šokuje. Uvidím , už je to zadáno a jsem zvědav zda půjde sehnat.
  9. Svíčky jsem měnil až nakonec , samostatně , pak to začalo. Předtím po výměnách oleje- Mobil 5W40 a rozvodový řetěz , vše chodilo jak má. Benzín stejný a dávám již dlouho i aditivum (VIF). Eurooil nejezdím , ani jiné to nahrazuji aditivem. S palivem to nemělo také žádnou souvislost ! Začalo to až nakonec s výměnou svíček. Že mi spouští ještě čerpadlo dodatečně občas přisuzuji jen podle zvuku , neověřoval jsem.
  10. nomil

    Zimní pneumatiky

    Na tuto zimu jsem opustil v zimním obutí značku Barum a šel do 195/55R15 85H, Hankook, WINTER ICEPT RS2 W452. JIž mám velmi dobré zkušenosti v letních pneu této značky a tak dostala důvěru i nyní. Opravdu zatím velká spokojenost , za o něco vyšší cenu oproti Barum , jsou tyto již někde jinde. Opravdu při první sněhové nadílce mají velmi dobrou přilnavost a na chatě jsem projel naši zasněženou cestu napoprvé. To se dříve s Barumy nepodařilo , někdy vůbec , jindy na 2x , 3x. Změny k větší jistotě jsem viděl hned i při jízdách po silnici , na mokru , či břečce. Ale v tom sněhu mě to ohromilo. A to jsme projeli dost zatížení , dříve se muselo vysedat a jen řidič se vezl. Za mne palec nahoru.
  11. Ahoj , tak i já se připojuji se špatnými starty. (r.2015 1,4 63kW 95000km) V létě po výměně svíček , najednou trval start o poznání déle ! (dříve během 1 vteřiny,ted tak za 5-10 vteřin)....,ale nicméně na 1.pokus. Dával jsem svíčky NGK , pak dal i jinou novou sadu a žádná změna. Pak jsem dal Bosch a citelně se to zlepšilo. Ještě předtím , se měnil olej motoru , rozvoďák. Zhoršení nastalo po preventivní výměně svíček , proto jsem to spojoval s nimi. Ale souvislost bude spíše s řídící jednotkou, která se přenastavila. Jakmile se ochladilo v garáži pod 20°C , tak se starty zlepšily a ted když je fakt chladno to startuje jak má. Také jsem si všiml , že po krátké chvíli jízdy se občas spustí na chvíli pal.čerpadlo , to dříve jen při nástupu řidiče. Budu měnit pal.filtr a uvidím jak se to bude chovat dále. Také se ještě nečistila klapka , také je v plánu vyčistit. Jak budu postupovat , napíši. Jinak jsem si tu dříve dost početl ohledně této problematiky, dost mi to řadu věcí osvětlilo.
  12. Do ted jedu na Roomster 1,4/ 63kW svíčky Bosch / china a dobrý , jen jsem po najetí asi 30 000km zkontroloval a upravil odtrhy na požadovaný 1mm (byli až 1,3mm) , rozdíl k lepšímu jsem pocítil hned, kultivovanější chod a lepší starty. Nyní mám asi na nich 50 000 a v poho. Už se pomalu chystám na jejich výměnu. U rodičů na Fabia TSI 1,2 63kW jsem upravoval odtrhy také (preventivně) , tam jsou myslím 0,7mm (byli až 0,9) , pro sichr , mají původní z fabriky najeto 35 000km a auto jede krásně.
  13. Včera jsem na 1,2TSI 63kW prováděl kontrolu svíček. Hrůza přístup,sundat koncovky kabelů se podařilo špičatými kleštěmi.U turba to byl mazec,musel jsem sundat napřed kabel od zapalování. Příště budu uvažovat o výrobě přípravku. JInak svíčky měly různé odtrhy do 0,9 mm,tak jsem je sklepl na 0,7mm. Jinak vypadaly velmi solidně,jen ta u turba se mi zdála malinko na závitu od oleje. Jinak nikde žádné mastnoty a motor jede bez chyby.(najeto 30 000) Uvidíme .
  14. Včera jsem se podíval na svíčky (Bosh FR7) po 2 letech a najeto asi 35 000 km. Už jsem zaznamenal po startu studeného motoru (občas) malinké vynechání,nebo nepravidelný chod. Když jsem je vyndal byly naprosto čisté(keramika u elektrod bílá),ale odrth byl velký-tak 1,2 - 1,3mm. Tak jsem je poklepal a merkou nastavil na 1mm,nechám je dál běžet,uvidím jak se budou chovat ! Ty první z fabriky (Champion),byly asi po 40 000km úplně KO (opálené,velký odtrh) a auto mi nechtělo moc jet,nahradily je současné Boschky. Budu dělat i výměny oleje a všech filtrů,tak jsem dal hned nový vzducháč motoru. No to bylo vše hned jinak a dnes cestou do práce si užíval ,jak mi to hned líp jede a akceleruje. To zlepšení mě až překvapilo ! Jinak zapalovací cívky vytahuji dvěma šroubováky do protivky a páčím bud v místě konektoru,nebo když je málo místa tak i za samotné zapalování. Takže Boschky pojedou dál a uvidím kolik vydrží.
  15. ...tak už mi zase nesvítí 3.brzdové světlo. Má oprava zdá se nebyla moc úspěšná ,ale rozdělávat to budu až bude více teplo. To mě pak čeká i ostřikovač (vypadá to na motorek KO ).
  16. Po osvědčeném LED osvětlení v kufru jsem pokračoval v interiéru. Nyní je osvětlený citelně více,hlavně odběr je nyní velmi malý.Já mohu svítit bez obav,že si budu zbytečně vybíjet v zimním období ještě původní baterii.Jezdím hodně ve městě krátké jízdy a baterie to u mne nemá zrovna lehké. Na fotkách není vidět moc velký rozdíl,ve skutečnosti je opravdu citelný. Bral jsem je u nás tady https://www.led-tech.cz/37-led-autozarovky
  17. nomil

    Bílá střecha

    Po uplynutí záruky jsem dodělal svůj púvodní požadavek (škoda neměla bílou pro mou barvu v nabídce) a nechal udělat polep.(4500Kč) Spokojenost,nyní auto hezky ožilo (více lidí se hned ptalo,jestli jsem koupil nové) a hlavně už nemívám tak rozpálenou střechu. Rozdíl teplot je obrovský,modrá mívá tak 50-53°C,bílá o asi 20°C méně ! (měřil jsem infra teploměrem) Také tapecírovaní uvnitř konečně netopí ! Mám i dodatečný vnitřní teploměr a maximálky dosahované v letních vedrech klesly.
  18. Aha, to jsem nevěděl že se prodává i opravna sada, možná bych ji i zkusil,diky za info. No uvidíme jak se mi to bude dál chovat, provoz to prověří. Budu si muset zvykat, že Romik už je auto na opravování. To jsem si u předchozí Fabie I naprosto odnaucil. Měl jsem z toho při pořízení obavy, že Fabia nasadila laťku velmi vysoko. Jinak jsem s ním spokojen, je to velký pracant, kterého potřebuji.
  19. ..........snad sem tento můj příspěvek dal do správného vlákna. Zatím problém s osvětlenímjako takový nemám,jen jsem měl s tím,že ta bludička z fabriky na P.straně mi absolutně nevyhovovala.? Vozím stále dost věcí a tak jsem nejednou hledal hmatem kde co mám,když mi ostatní věci zaclonily světlo. Proto jsem u kamaráda v obchodě zakoupil nejprve 2 moduly 0,75W,odstranil lampičku a na její přívod připojil kousek od ní modul . Uchycený 2 samořeznými šroubky vespod na oplastování,kde je šikmá plocha.Jednak šikovně nasměrováno do prostoru kufru,také šikovně zakryté, aby jsem jej při nakládání něčím nestrhl.Druhý modul na to samé místo vlevo.Kablík napájení jsem protáhl pod tešněním 5.dveří. Vzhledem k tomu,že v zimním období ,kdy už vládne tma,potřebuji občas ještě vypsat papíry,jsem dodělal 3. modul a osvětluje mi plato z pozice vedle krytu zadního stěrače,kdy je pouze nalepený pěnovou oboustrankou 3M. Nyní naprostá spokojenost.?
  20. Tak ,jsem jeden z mnoha co řeší přetržené dráty (zatím) u 5.dveří. Zjistil jsem to již loni,když jsem dodělával osvětlení v kufru a potřeboval protáhnout dodatečný kablík pro LED modul na 5.dveřích. Po té co jsem sundal gumový krk a viděl jak je u všech vodičů popraskaná izolace ,jsem žasl údivem.Nicméně jsem dodělal osvětelní,s tím že to nechám zatím osudu a nebudu na to raději ani moc myslet. No a nedávno to začlo,přestalo svítit 3.brzd.světlo,tak jsem věděl,že doba opravy nastala.Stáří přes 4 roky a asi 65k. km. Kolega má o rok staršího Romika a už to dělal také. Přerušené,či silně poškozené vodiče tak jako u mnoha jiných. Opravu jsem zvažoval,jakým způsobem provést,nejlépe tak ,abych to už nemusel nikdy řešit. Proto jsem u všech vodičů vložil asi 5cm nový vodič obdobného průřezu a barvy.Dva pájené spoje zaizoloval smrštitelnou bužírkou. Nyní mám novou část vodičů hezky uprostřed gumového krku kde se ohýbá,tím to snad bude definitivně vyřešeno. Vodiče co jsem použil jsem doma posbíral z letitých šuflíkových zásob a nedají se s použitými na autě vůbec srovnat ! Jsou daleko lepší,hezky ohebné a počítám ,že i samotná měd bude ještě poctivá.
×
×
  • Vytvořit nový...