Přejít na obsah

shmaic

Uživatel
  • Počet příspěvků

    49
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení shmaic

  1. Ozonizer na 20 minut, nový filtr, není co řešit. Ty spreje jsou dle mých zkušeností k ničemu, nehledě na to, kolik stojí a co pěkného na nich píší. Dělat při teplotě, kdy spouští klima, tedy ideálně za tepla. Vystřídat všechny možné kombinace nastavení okruhů, recirkulace a klima on/off, ať se to dostane všude. Pokud nepomůže, znovu. Pokud nepomůže znovu. Dělám 2x ročně a zápach řeším vždy až ke konci zimy, kdy ještě nemám teplo na vyozonizování všech trubek a zároveň se moc jezdilo přes smradlavé vesnice, kde se topí kočkama, tedy s recirkulací.
  2. Tak tak, 9500 km do země s nekvalitním benzínem a nejvyšší spotřebou lpg na světě. Před odjezdem dám nový olej a filtr a po návratu rovnou vyměním olej a olejový i vzduchový filtr:-) Počítám že padne půl plechovky VIFu Chudák auto doposud mělo jen dvě nádrže 95, jinak vše jedu 98+ a najednou takový chirurgický zákrok.. Turecko je dokonce v servisních manuálech značeno jako ty špatné země, kde je vše stran auta naprd. Prach palivo teplota výška
  3. Před fl také - vw 508 / 509 Aktuálně 35000km po přestavbě a přes motor již proteklo 2000 litrů plynu a 350 litrů benzínu. Zatím vše ok, filtr Blaster je úplně čistý, ačkoliv něco se již dole začíná objevovat. Momentálně dlouhodobě kvůli ceně / kvalitě čerpáme na mol. Letos ozkouším turecký plyn, tak uvidíme.
  4. Ahoj, otevři motorový prostor a zatáhni ručku, pak by to mělo nechat uložit novou hodnotu. Stejnou věc jsem řešil na touranu. Bez toho to psalo nová hodnota nebyla akceptována. Btw na 3kové fabce před faceliftem jsem jezdil s nenakodovanou baterií, vše normálně fungovalo.
  5. To samé na 1.0 tsi od začátku, názezd 116 000, pořád stejné, neřeším. Měl jsem chuť řešit to cca při 15000 a to jsem si poslechl arogantní sračky na servisce, kde jsem se na to dovolil zeptat, že jezdím na špatné palivo. Kontrolka nesvítí, no tak co se staráte
  6. Cca půl roku N95 E5. Ale nevím, jak E10, předpokládám, že rozdíl moc velký nebude. Klíčový problém (asi) je "vysrážení" vody dole pod benzínem.
  7. Hele, tady moje varianta stealth camperu. Kolo na jízdu v autě, na noc nahoře. V autě mám LPG nádrž a nad ní rezervu. I tak se vlezu. Spát tam ale ve dvou... spal bych raději pod autem. 180 cm 75 kg. Smrad v autě po 14dnech ve Skandinávii byl skandální:-)
  8. Hele bez LPG jezdím pod 100°C a vidím, že ve Tvém případě i v případě Martab se dle podpisu jedná o jiný motor... bacha na to, není to stejný
  9. Má to lehce vyšší provozní teplotu oleje na dálnici, takže průjezd Německem znamená občas nohu z plynu.. Při 120 je to OK, Při 130 to leze nahoru. Při 170 tachometrových se dá jet cca 20 minut, než to dosáhne 110°C a pak chladím. Jinak obvyklý provoz 84°C a rychlostní cesta 97 - 100°C. Czaja blaster filtr pořád totálně prázdný. Bez jediné kapky mazutu.
  10. Vše cajk, najeto 26000, furt jsem to nebyl nikam doladit, výkon se jemně mění po celé šířce otáček a už mě to sere, takže už to půjdu někam odladit:-)
  11. Toto jsem řešil na reklamaci - synchron. Musel jsem to nahrát na video za jízdy. Do té chvíle se cukali.
  12. Může se k tomu prosím autor tématu vyjádřit? Z motoru mi vychází zvuk jakoby o sebe tloukly staré plechové hrníčky když kolem chalupy jede těžký bagr.. Přemýšlím jestli by to nemohlo být právě tento problém.
  13. shmaic

    Svíčky

    Svíčky je potřeba dotáhnout momentovým klíčem na 22 nm. Jinak hrozí devastace celého motoru někde to tu je
  14. Ahoj, nešlo by nakodovat, aby to auto při aktivním tempomatu a změně rychlostního stupně deaktivovali tempomat? Jezdím několika auty a jen v tomto je toto debilni chování, díky kterému už jsem e několikrát malém zabil. Chceš brzdit motorem, podradis, namísto brzdění to vystřelí vpřed.
  15. A ještě jsem dodělal druhou filtraci - mám tam za reduktorem czaja blaster s polyesterovou vložkou a za ním je klasický válcový filtr s bulprenem uvnitř. 2 různé matroše, 2 různé způsoby filtrování. z toho blasteru se pak má vylít sajrajt, ale po 2000 km to zatím bylo úplně prázdné. Provedl jsem řez původním filtrem po 10000, byl celkem čistý, ale něco v něm přeci jen bylo.
×
×
  • Vytvořit nový...