Přejít na obsah

mobil-man

Uživatel
  • Počet příspěvků

    130
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem mobil-man

  1. Co jsem viděl recenze matrixu u karoqa, tak na výraznější slepý pruh mezi potkávacími a dálkovými matrix poukazovali. Jak je psáno výše, u O4 je ten předěl taky patrný, ale pocitově to není tak výrazné, jak se jeví z videa. Asi bych to také nechal zkontrolovat, zda není možné nějak doladit světla, aby potkávací byly lehce výš a tím překryly to hluché místo mezi nimi a dálkovými matrix.
  2. Já jsem postup 2) podle e1. dělal u manuální klimatizace. U automatické neřeším a nic nesmrdí. Ono je třeba, aby se ideálně po zimě ta klimatizace čistila (ozon) a jednou za dva roky vyměnit filtr. Na to se u služebních sere, tak proto smrdí víc.
  3. Zkusil si vymazat data aplikace android auto v telefonu a znovu navázat spojení? AA měl totiž větší upgrade, kdy se změnilo i rozložení prostředí. Mně třeba začal padat na Octavii 4 v kombinaci se samsung S22 ultra po této aktualizaci. Vymazal jsem data aplikace, vše znovu nastavil a teď to je opět stabilní jako dřív.
  4. Není havros jeden z těch, kterým vyrobili auto na plac a když ho měli kompletovat, zjistili, že je poškozené a jelo se od znovu? Byly tu odkazy na to, že některá auta z placu museli sešrotovat. Jinak to není možné.
  5. Tak auto od minulého týdne u dealera. Teď čekání na papíry a značky, takže od objednání do předání to bude pod 12 měsíců. Dorazilo jich teď velké množství. Liftback 1.5 style+ elektrický kufr + bezdrátové dobíjení tel (možná to je nějaký paket?).
  6. Já teď čekám 11 měsíců a při objednání v dubnu 22 bylo avizo 10-11. Tak uvidím. 😁
  7. Taky mám informaci od dealera, že mimo čekání na ploše je teď problém s dovozem auta na pobočku. Nejsou volné kapacity.
  8. Ono těch 5w je málo, ale zase díky tomu se telefon při nabíjení a bezdrátovém AA/apple car nehřeje. Když nabíjí vyšším výkonem, je tam více zbytkového tepla, pak si sice sníží rychlost nabíjení sám, ale taky to pak koriguje snížením výkonu, což se projeví na méně plynulém AA.
  9. Je to zajímavé, ale na to cukání má zjevně vliv i počasí. Někdy to necuká vůbec, někdy si jen tak lehce škubne první metry a někdy poskakuji cca 100 metrů, než vyjedu z parkoviště a přeřadím na 3ku, kdy to přestane. Necuká, pokud nastartuji a nechám to tak minutu běžet.
  10. Taky bych řekl, že data o poloze musí brát z auta, jelikož funguje i v tunelech, i tam, kde nejsou waze beacony. Mobil by tam bezpečně ztratil GPS, ale při navigaci to jede dál. Nějaký komunikační kanál tam bude, když si bere z auta i údaj o tom, zda jsou zapnutá světla dle světelného senzoru a podle toho nastavuje denní/noční režim.
  11. Ještě takový tip, po spárování telefonu doporučuji v nastavení telefonu (v autě - aplikace telefon - nastavení) zapnout zvuk HD. Výrazně to zvyšuje kvalitu hovorů, pokud voláte přes LTE či 5G a používá se HD zvuk (u samsungu to je vidět při volání jako ikonka u času hovoru). Nevím proč, ale defaultně to bylo vypnuté, což je škoda.
  12. Já mám S22 Ultra přes měsíc a od začátku funguje s AA wireless v O4 v pohodě. Mezitím samsung připravil několik aktualizací, na auto taky něco dorazilo, ale stále šlape dobře. Jsou místa, kde mi AA vypadne, ale to bude nějakým rušením, protože mi tam vypadával pravidelně i signál telefonu. Zajímavé je, že jakmile se mobil připojí přes AA bezdrátovově, funguje tak i v případě připojení kabelem, který využívá jen k nabíjení. Předtím jsem měl Note10, který byl ve spojení s AA méně spolehlivý, ale přikládám to tomu, že se více zahříval.
  13. Ahoj, mám zkušenosti s O4 i S3 a pokud bych měl vybírat mezi O4 ve vyšší výbavě a S3 v nižší (tzn. v obdobné cenové hladině a stáří s rozdílem max 2 let), pak spíše O4. To auto je sice menší, ale technologicky je dál. Když si vyberete kousek s matrix led, případně HUD, asistovanou jízdou, adapt. tempomatem, tak to v kombinaci starší a méně vybavený Superb nemůže překonat. Stejně tak to odhlučnění není u O4 špatné, pokud má akustická okna. Kvalita provedení interiéru se vyrovná superbu, infotaiment po aktualizacích ho překoná a nakonec mi ani čudlíky na palubce nechybí. Takže bych bral vybavenější O4 proti méně vybavenému S3, pokud by byla podobná cena.
  14. Jojo, ten prostor kolem pravého kolene s odkládacím místem na mobil mi připomínal dodávky. Divný tmavě šedý plast, bez nápadu. Nad tím povedený displej a rychlý infotaiment, ale zase, odpudivý černý lesklý plast, který se umastí a dříve či později na něm budou rýhy. Je na tom vidět každé zrnko prachu. To auto mělo najeto 100 km a už by zasloužilo vyčistit interiér tyhle plochy. Na auto v ceníkové ceně 845 tis. Kč to je bída, zvláště když vím, jak umí VW interiéry např. u tiguana či passata.
  15. Možná to tu už bylo řešeno, ale dneska jsem měl možnost pojezdit pár km s Golf Variant 1.5 etsi dsg (96 kw) ve výbavě style. Oproti mé O4 ve style+ samozřejmě považuji za lepší motor ve spojení s DSG. Co mě ovšem překvapilo nepříjemně, je řešení palubní desky. Ta díra uprostřed sice svědčí kolenu, ale nevypadá dobře, stejně jako chybějící kaplička přístrojů. Na displej tak mnohem snáz svítí a to řešení mi přijde proti O4 jako levné. V tomto ohledu prostě působí golf moc jednoduše, černé plochy se upatlají a nevypadají hezky. O4 by se mohla inspirovat jen v řešení v dotykové plošky pod displejem, kde golf sdružuje ovládání hlasitosti i obou zón klimatizace. Stejně tak v případě výbavy style u golfu jsou ergonomická sedadla s el. pamětí lepší než to, co nabízí škoda ve stylu. Překvapilo mě, že tato výbava golfu, začínající na 800 tis. Kč, nemá keyless otevírání (!). Je za příplatek 11 tis. Kč, takže v klice u řidiče je normálně díra na klíč. Nemá ani navigaci, musí se dokoupit v eshopu online. Což je problém, protože se pak mapa s polohou vozidla nezobrazuje bez toho ani na displeji. Nemá zadní parkovací kameru, ale zas má asistent vyparkování a mrtvého úhlu, což naopak nemá octavia ani ve style+. Kdybych měl vybírat mezi těmito dvěma modely, tak vyhraje O4.
  16. Včera mi přišla aktualizace systému v autě a zatím seznam hovorů drží. Uvidím další dny, protože to chvíli fungovalo i po novém spárování.
  17. Od té doby, co jsem si to tu přečetl, tak to také slyším hlasitěji než dřív :-D Je možné, že jsou takové podmínky, že to teď dělá častěji, nevím. Třeba u fordu to bylo nevyzpytatelné, nevysledoval jsem, kdy to po startu systém testuje a kdy ne.
  18. Dneska jsem byl objednávat O4 1.5 tsi style+ a předběžně 9-10 měsíců.
  19. Jakési cvaknutí slyším kolem 30 km/h a přisuzuji to právě kontrole ABS/ESP. U fordu focus to bylo slyšet víc, jako kdyby někdo bouchl kladivem do nápravy, u O4 to někdy slyším, někdy ne.
  20. Potvrzuji, že mně z nabídky obchodu zmizela možnost přikoupit rozpoznávání značek :)
  21. Musím pochválit aktuálnost map v columbusu. Díky nim jsme už dnes tam, kde jsme měli být zítra. Třeba D35 je už je od ledna hotová i v druhé etapě, ačkoliv reálně se má otevřít někdy v prosinci. Už jsem se takto jednou napálil :-D Stejně tak například obchvat Chrudimi se v mapách objevil snad hned druhý den, takže fajn.
  22. :-D No, já mám už měsíc předobjednaný Samsung S22 ultra a jestli na něj budu mít čekat ještě pár týdnů, tak pošlu samsung navždy tam, kde slunce nesvítí a jdu k iphonu a budu mít i tento problém vyřešen. Ani s androidem 12 se to nezlepšilo, někdy jména ukazuje, někdy ne...
  23. Mohu srovnávat O3 a O4. Obě auta mají 3 stupně výhřevu a obě mi na maximum hřály tak rychle, že jsem během 2 km musel snižovat, aby to nebylo nepříjemné. Kamiq měl 2 stupně a na první stupeň opět extrémně rychlé ohřátí, druhý stupeň už byl na dlouhodobou jízdu (asi jako 1 stupeň na O3/4).
  24. Já tedy též přidám svou zkušenost. Měl jsem auta s manuální AC, nyní už mám třetí auto s automatickou AC. U manuální jsem skutečně před koncem cesty vypínal. Nejen kvůli aklimatizaci (přeci jen manuální se hůř reguluje), ale i kvůli smradu. Měnil jsem filtr vždy na jaře a po zimě, kdy jsem měl AC manuálně vypnuté (jinak by se vypnul pod 4 stupně stejně), tak byla cítit plíseň. U automatické AC mám v režimu auto, takže AC se tváří neustále zapnuté, ačkoliv podle návodu se patrně pod 2 st. vypíná. I přes zimu však stoupá teplota nad 2-4 stupně, takže AC se určitě občas zapíná, vytvoří se kondenzát a ten odteče = pročistí výparník. Ale já jezdím v podstatě každý den, takže možná to nestihne zasmrádnout a pročišťuje se to pravidelným odkapem .)
  25. Tak jsem to zkoušel proti vratům a přední senzory spouští opravdu až cca v polovině detekované vzdálenosti, takže tak 70 cm. Ale ukazují správně, když odcouváš, tak cca do 1,5 metru. Jde podle mě jen o nastavení citlivosti, kdy přední asi mají vyšší toleranci, protože na kapotu řidič vidí a bylo by otravné, kdyby řvaly už od 1,5 metru. Pokud to někdo chce, může vyvolat parkovací asistent ručně.
×
×
  • Vytvořit nový...