Přejít na obsah

Šváb

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Šváb

  1. No tak po letosni zime musim svoji zkusenost poupravit. Po tech mrazech jak byly, jsem pri odmrazovani po Vanocnich svatcich zkutecne namrazu zevnitr panorami mel. sla dost bidne dolu a po odmrazeni stekala smerem ke stinitkum (predni sklo) pod calouneni. nikde se to vsak neprojevilo, snazil jsem se to radne vytrit hadrem. Je vsak potreba vzit v uvahu, ze auto stalo mesic netknute a na nem cca 20cm snehu.
  2. S panoramou jsem stal taky celou zimu venku a s zadnou namrazou uvnitr jsem se nesetkal. Uprimne poradne nevim jak je to s teplem v zadu, nebot sedim za volantem, ale zena ani decko si nestezuji. Jinak roletka se upravovala kvuli slunci (propousti mene svetla) nez kvuli zime. Zakryti okna v zime by se dalo udelat principem jak sitky v oknech. Drat ktery se po obvodu namackne do okna a bude drzet tepelnou izolaci.
  3. Mate nekdo zkusenost s neogigo sitemi do kufru? Origo jsou priserne drahe. Zatim jsem nasel vyrobce ktery dodava pro skoda origo a v jejich nabidce jsou univerzalni (mikra.cz). A v neposledni rade by mne zajimala mezipodlaha zavazadloveho prostoru. Nalezl jsem cenik http://new.skoda-auto.com/cze/Documents/Ca...ricelist_CZ.pdf, ale mate nekdo a mate praktickou zkusenost? Jinak mozna zajimavy seznam paketu na: http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=810&t=1049640.
  4. Tak jsem to vozeni matrose pojal jinak. Krom tech drobnosti a nutnych priblblosti jak tu svorne priznavame nevozim zadni prostredni sedacku. Bocni jsem soupnul k sobe a je vzadu spousta mista. Jsme zatim tri clena rodina, tak neni potreba. Jeste mne trochu stve lekarnicka. Nemam ji v hadrovem obalu, jak dava Skoda, ale z lekarny v plastovem kufriku a ta se nevejde ani pod sedacku ani k rezerve. To musim poresit a nebo vydrzet az budu kupovat novou v pytliku.
  5. Je to dobrej stehovak. V lete jsem prevazel paletu zatravnovacich dlazdic. Cela se bez problemu vejde, ale ukazalo to slabiny Roomstera. Nebyt paty dvere vzhuru, tak mi ji tam mohli strcit jesterkou. Takhle jsem musel prekladat. Prostorove by se naskladany vesly dve. No a pak jsem vezl OSB desku - 195 delka x 118 sirka. Nesloto jinak nez s otevrenejma 5. dverma, ale v poho. Jenom trochu prekazela spolujezdcova sedacka a manzelka byla za ridicem celou cestu shybla. Fotky jsem nedelal. Skoda. No a ted vozime kocarek a nemusim jej vubec skladat. Strcim jej tam cely neslozeny i s korbickou. Prima auto na rodinou dovolenou.
  6. Byt tebou dam prednost sitkam. Kvuli diteti je tam mame, muzu nechat bez problemu vetrat a okna sou zakryty, nic tam nevleze a nevleti. Dite v klidu spi. Na okna kufru a patych dveri, vsak zvazuji folii. Sitky mam orig. skoda a zatim bez potizi.
  7. Šváb

    Řazení

    Tak jsem to zkusil a povedlo se. Tak az se to zase projevi, neni problem poopravit. Dik za radu.
  8. Šváb

    Hlučnost motorů

    Nedavno jsem prekrocil najetych 25.000. Vsechno, jako mavnutim proutku, zacalo chodit zlehounka a aj hlucnost motoru sla dolu. Jezdim jako spravnej setrilek a prerazuji pri 2.500 otackach a tak motor zaregistruji az kdyz na to opravdu slapu. No a na dalnici pridam volume na radiu a je po problemu. Spise slysim vzduch. Zimaky se povedly - skoro o nich nevim. Nemohu si stezovat. Kdyz jsem jezdil se sluzebni 1,9 prisla mi vyrazne hlucnejsi.
  9. Šváb

    Spotřeba oleje

    Tez jsem ze zacatku kontroloval olej cca 1xtydne a nic jsem nespozoroval. Olej se drzel krasne uprostred a tak po 15000 jiz nekontroluji. Mam vsak dotaz, vyuzil jste nekdo nabidky Shellu na zmereni kvality oleje? Planuju ze si u nich necham umyt a navoskovat Romcu (pred zimou to vidim jako ucelne), tak by mohli i ten olej zmerit.
  10. Šváb

    Letní pneumatiky

    Krasny kolecka ti dali. Ale copak to mas na zadnich dverich za stribrnou paradu?
  11. Šváb

    Letní pneumatiky

    Tak jsem prezul na zimu. Dal jsem si 195/55 R15 jako letni (povetsinou jezdim po hlavnich trasach a na snih zrejmne nenarazim) a zatim sem nepoznal rozdil v jizdnich vlastnostech. Znacka Lassa - doporuceno kamarady z Krkonos.
  12. Tak jsem si mohl u OII odzkoušet, že při podržení tlačítka na otevření se otevřou i okýnka. Je to supr na dálku vyvětrat. Najde se někdo kdo ví (pokud to jde) jak to zprovoznit u Rumíka? Je to vážně prýma vychytávka.
  13. Šváb

    Řazení

    Tak mam po peti mesicich najetou dvacku tisicu a pozoruji, ze se mi lehce hybe hlavice radici paky. Pokud se sni snazim jakoby zakroutit, pri razeni to pozoruje predevsim na petce, kde se mi paka protoci v ruce. Pozorujete nekdo tez? Co se tyce zarazeni zpatecky, tak na to nadavam jiz od fabky, tenhle VW system mne vzdy stval (byt diky stupni 6 je supr) a sem tam musim zaradit nadvakrat.
  14. Vcera pri parkovani se mi to stalo tez. Lup a klid. Radio mam neoriginal a uz nenaskocilo. Podle lupnuti jsem tipl pojistky a vymenil prepalenou 19 - radio. Jenze nehraje porad. Vypada to na delsi patraci akci.
  15. Tak jsem to okouk a zjistil. V casti palubni desky, kde je tlacitko vyhrivani zadniho skla se u vybavy s EPS nachazi i tlacitko na tuto fci, tj lze sehnad dil, ktery obsahuje dva otvory pro tlacitka (po cislech dilu patram). Tlacitko stejne jak na vytapeni no a natahne se dratek paralelne k puvodnimu vypinaci. Jenom nevim jak vymenit symbol v tlacitku, aby nebyla obe stejna.
  16. Bohuzel vyhrivani zrcatek neni casove omezeno a hreji porad a zbytecne zerou proud (zvlast odpoledne, kdyz uz sviti slunicko). Ten napad s pridanim tlacitka jako je ohrev zadniho skla neni spatny. Hlavne je to jednoduchy prebastlit - presunuti vytapeci polohy soucasneho kolecka na tlacitko a treba i puvodni vymenit ze ctyrpolohoveho na tripolohove. Stejne mi to zapinani ohrevu pootocenim moc nesedi. No a pri pouziti stejneho tlacitka bude i signalizace stavu zapnuti, jen bych volil jinou barvu nez zlutou. Nebylo by spatne mit nastaveny jeste ten cas, cca 15/20min mi vzdy stacilo k rozmrznuti/odpareni vody. Co se tyce ohrivani zadniho skla, jsem si nevsiml, ze by se samo vypinalo. Kouknu do manualu a prakticky odzkousim.
  17. Taky jsme kupovali skladovku. Zene se libila modra polar, ale zbyla na nas zelena olivova. Po zkusenostech musim rict super barvicka, neni na ni vubec videt prach a dalsi zachyceny bordel. Auto temer nemyji a vypada porad dobre (aspon z dalky), nesmi se o nej clovak vsak otrit. Ale jak vidam cervene provedeni na silnici, tak musim uznat ze je pekne. Avsak hlasuji pro zelenou olivovou!
  18. Taky jsme kupovali skladovku. Zene se libila modra polar, ale zbyla na nas zelena olivova. Po zkusenostech musim rict super barvicka, neni na ni vubec videt prach a dalsi zachyceny bordel. Auto temer nemyji a vypada porad dobre (aspon z dalky), nesmi se o nej clovak vsak otrit. Ale jak vidam cervene provedeni na silnici, tak musim uznat ze je pekne. Avsak hlasuji pro zelenou olivovou!
  19. Tak nám začaly ranní mrazíky. Vyhřívání zpět. zrcátek je super, ale občas zjistím že vyhřívám celý den, neboť chybí signalizace zapnutí. Uvažoval jsem nad tím, že do spínače strčím LEDku, která bude v zapnutém stavu svítit, avšak nemohu se zbavit dojmu, že lepší řešení by byla signalizace na palubce. Tak to navrhuji jako téma k zamyšlení.
  20. Ve výbavě STYLE (nemám ostřik světel, nádobka 2l) je na palubce vidět kontrolka upozorňující na nedostatek kapaliny pro ostřikovače. Má někdo tento ukazatel fční a s jakou výbavou? Už jste někdo bádal, jak případně doplnit? Hladinoměr se dá sehnat v náhradních dílech, ale schéma zapojení a kam jsem zatím nenašel.
  21. Tak jsem narazil na stejny problem. Kazdy prodejce tvrdi, ze neorig. radio jde pouze do 2DIN sloupku, do ktereho maji ramecek. Na webu jiz je k dostani ramecek pro 1DIN diru (cca 260kc), ale pouze v cernem. Dosel jsem k zaveru, ze se pokusim do krytky vyriznout sikovne diru a radio zasadim do ni. Radio dorazi zitra, tak budu montovat. Jen jak radio usadit vevnitr, nechci mit takto propadle, rad bych aby vrsek krytky licoval.
  22. Rádio drží na zadním středovém kolíku a v rámečku, který je přichycen do plechové vložky (tím jsem docílil toho že rádio tolik nevykukuje - čož ukazuje i jedna fotka), která je vpasována a přišroubována do té díry, ze které se vyndá záslepka. Ze záslepky jsem udělal přední krytí. Ty zobáčky jsem seříznul podél té obvodové hrany tím jsem docílil toho že to rádio tolik nevykukuje, nebo naopak zase nezapadá za tu záslepku a je to tak akorát :-) Chvíli jsem nevěděl jak tam tu krytku přichytit na ten plech.. a nakonec jsem doma našel suchý zip s oboustranou lepenkou a problém byl vyřešen :-)
  23. Taky jsem resil jak dostat do 1DIN neorigo radio, nebot pod 2DIN se mi nevejdou nohy. Napad vyriznout soucasnou zaslepku pro radio (mam sedivou palubku) mi pripada dobre reseni, nebot nevim jak by s cernym rameckem vse vypadalo. Nu, radio dorazi zitra, tak budu montovat a uvidi se. Hlavne vysmoulit tu elektriku. Musim priznat, ze stimhle mne skodovaci nastvali, nebot delat kaslik jenom pro jejich radio mi prijde nehezke.
  24. Taky jsem resil jak dostat do 1DIN neorigo radio, nebot pod 2DIN se mi nevejdou nohy. Napad vyriznout soucasnou zaslepku pro radio (mam sedivou palubku) mi pripada dobre reseni, nebot nevim jak by s cernym rameckem vse vypadalo. Nu, radio dorazi zitra, tak budu montovat a uvidi se. Hlavne vysmoulit tu elektriku. Musim priznat, ze stimhle mne skodovaci nastvali, nebot delat kaslik jenom pro jejich radio mi prijde nehezke.
×
×
  • Vytvořit nový...