Přejít na obsah

mazanec

Uživatel
  • Počet příspěvků

    24
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

529 zobrazení profilu

Oznámení mazanec

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Zdravím, zajímalo by mě, zda není hloupost kupovat vůz z bazaru (F1 Combi), pokud již vystřídalo 3 majitele. Stáří je 9 let, ale byli to staří majitelé. Serviska je vedená, spíš by mě zajímalo, proč se toho lidi zbavují. Jestli kvůli úmrtí, poruchám, nebo koupě něčeho jiného.... Auto takové je v pořádku, spíš mě to zajímá z principu. Jeden říká nebrat, druhý, že se toho bát nemám. Jedná se o zavedený a solidní autobazar. Pokud se takový vůz dává do bazaru, tak je prý výkupní cena také nižší, díky tomu, že už vystřídalo více lidí..... Díky za odpovědi
  2. Je mi jasný, že mi třeba prodejce umožní jídu, prohlídku vozu na zvedáku. Pokud bych chtěl třeba výpis chyb z diagnostiky apod. tak to podle mě může obechcat. To bych s tím autem musel zajet asi k jinýmu prodejci a nechat si udělat výjezd z VAGu a důkladnou prohlídku vozu (př. nechat udělat garančku). Lustraci na původ vozu od CEBIE tam dávat asi nemusím, co? To by si asi prodejce nemohl dovolit (tam to platím já, pouze v případě např. krádeže prodejce peníze vyplácí).
  3. Takže to vypadá asi na 1.2. Jinak prý je to 1 majitel. Koupě vozu přes oficiálního prodejce škoda by snad neměl být problém ne? (skryté vady nebo něco zatajeného, stáčení km...)
  4. Jo, chci kupovat ojeté. Jezdit budu převážně sám po městě, takže asi HTP. Jinak s tím HTP bude radost jet třeba ve 2-3 lidech na dovolenou, ale to je jednou do roka. Uvedl jsem tu odkaz na můj výběr. Já měl chvíli možnost jezdit 1,4 MPI 50 kW ojetou, ale moc to podle mě dobře nejezdilo (asi byla špatně zajetá - zřejmě po nějaký ženský )
  5. Ahoj, našel jsem nabídku 2 vozů a potřeboval bych poradit jaký si vybrat: 1. Fabia HTP 47 KW, 2005-novější model, přední okna okna el, 2 pytle, ABS 2. Fabia 1,4 50KW, 2004-starší model, 1 pytel, okýnka manuál. Obě auta mají najeto skoro stejně (60-65 tis), podobná cena (cca 165 tis), centrál, konstrukt, immo, 1 majitele, jasný původ, řádně vedenou servisku. Láká mě spíš 1 typ. Prý ale 3 válec je nic moc, ale má lepší výbyvu a s tím autem by se jezdilo tak 80% po městě. Spousta členů tohoto fóra má pěkně udělaná auta, a jsou to taky HTP. Oboje nabízí autorizovaný prodejce Škoda - to by snad měla být určitá záruka, ne? Jaký vůz byste mi doporučili? Dík za rady.
  6. Já se jenom zeptám: může dobře zajetá 1.2 HTP 47kW jezdit líp, než špatně zajetá 1.4 Mpi 50kW? Rozdíl pár koní se mi nezdá moc velký, nebude ten jeden válec chybět? Nechci s tím jezdit rally, špíš po městě.
  7. Ale takový důvod by mě vůbec nenapadl. Jinak vyhrál jsi dobrý pocit.
  8. Vedle jak ta jedle! Má přednost červené auto. Já myslel že z důvodu toho, že jede zprava a oba se už nachází na vedlejší silnici. Prej je to ale tak, že se to bere jako kdyby mělo červené jet rovně - má přednost. Takže je to pro bílé vozidlo (odbočující vlevo) stále protijedoucí vozidlo ! Takhle prej pár lidí už vylítlo od zkoušky (řekli jiný důvod, než ten poslední).
  9. Je tam tato značka (v místě pohledu červeného auta): Je umístěná ne ve směru jeho jízdy, ale přímo u křižovatky (tzn. kdyby jel rovně). MartinF: Jseš si jistý?
  10. Zdravím, mám pro vás hádanku. Budete vědět, které z aut na obrázku má přednost a proč? Obě dvě auta se na počátku nacházejí na hlavní silnici a zajímá mě, kdo mude mít přednost v jízdě v místě označeném modrým kroužkem.
  11. On se na to přejímací technik koukal a ptal se, proč chci dělat po 3 měsících garančku znova. Tak mu radši nic říkat nebudu a garančku si nechám udělat.
  12. Zdravím, mám dotaz ohledně špatně vyplněného datumu v servisce. Na prohlídce jsem byl loni v lednu, ale napsali tam 10 měsíc. Datum příští návštěvy byl totožný - 10-07. V říjnu jsem nikde nebyl, chystám se teď a taky sem si toho teď všimnul. Je tam napsanej i stav km, kdy mám zajet do servisu. Jelikož to auto používám jako náhradní, tak jsem loni na něm moc km neujel. V podstatě se stav km naplnil do výše, jaká byla u minulé prohlídky. Mám radši zajet na garančku (i když to papírově vypadá po 3 měsících), nebo až v říjnu? Dával bych to do jiného servisu, než loni, tak nevím jestli by v říjnu neřekli, že mám po záruce. Co vy na to?
  13. Přečti si můj první příspěvek. Psal jsem ASI Bavorsko, ASI. Jinak ještě sháním informace o budově, která byla zničená během 2. sv. války a Němci ji v tomto stavu nechali (tuším, že to je památka). Okolo jsou postaveny moderní budovy. Snad by měla být v Berlíně (nebo v Drážďanech). Když už je tu téma o hádání aut, tak proč ne o budovách?
  14. TAK UŽ TO MÁM ! On je to nakonec Berlín.
×
×
  • Vytvořit nový...