Přejít na obsah

slots

Uživatel
  • Počet příspěvků

    84
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem slots

  1. Takže hlásím plný úspěch při resetu. Byla to moje chyba, ten nápis se tam objeví skutečně jen na 1 sec a holt jsem byl pomalej. Ještě jednou dík za rady.
  2. Přesně tak jsem to dělal, ale po opětovném stisknutí SET se to nezresetuje. Není tam ještě nějaká podmínka aby to šlo resetovat ?
  3. Ten postup v 6 ti bodech funguje právě u Octávky, ale u Scaly ne.
  4. Dík moc za odkaz, nejsem si ale jistý, zda to půjde taky u analogových budíků. Zkusím, dám pak vědět.
  5. Neví někdo, jak vynulovat servisní interval ? Postup, který fungoval na O3 tady na Scale nefunguje. Dík za jakoukoliv radu.
  6. Dík za reakci. Káblík praktikuju už od začátku, to, že "inteligentní dobíjení" je chorobný výplod debilního šílence, s tím souhlasím. Kdybys našel to FA, myslím, že bys udělal radost nejen mně.
  7. @kerasDík za odpověď. Mě teda všechny ti "asistenti" vyloženě s.... , pardon, obtěžují. Nemám rád, když si auto žije vlastním životem. Holt budu muset zůstat u standardní předletové přípravy - FA, LA, SS Off !
  8. Nyní takový kódovací "oříšek". Lze nakódovat zapamatování posledního stavu Front Assist ? Děkuji za odpověď.
  9. slots

    Škoda SCALA

    To je teda hustej tuning.
  10. Tak to je teda fakt výrazné vylepšení ! Ještě by tam mohli pro nás, důchodce, zařadit aktuální leták Lidlu a bude to dokonalé !
  11. slots

    Tesnenie antena

    Přesně takto shrnuté těsnění jsem měl i já. Všimnul jsem si toho hned po koupi auta, takže guma těsnění nebyla ještě zdeformovaná. Vytáhl jsem okraje háčkem, nakonzervoval styčné plochy a těsnění sedí po celém obvodu.
  12. Tak včera jsem se na to shodou okolností díval, venku 32°, olej se nedostal přes 107°. Trasa dálnice 130 - 140, část přes město, hustý provoz. Scala 1,5. Když jsem dříve jezdil s O3 1,6 TDI, tak olej často chodil kolem 115°.
  13. Taky jsem se před několika měsíci o ty doplňky MC zajímal. Cvičně jsem si nechal zjistit cenu bočních lišt prahu a... lidová cena za jednu lištu - cca 4000.- plus speciální lepidlo. No, nekup to !!! Vyřešil jsem to černou folií masky a lišt okolo oken.
  14. Je dobře, že ještě bastlíři nevymřeli ! Jen bych ten ovládací panel schoval dovnitř. SUB se nastavuje většinou jen jednou. Jinak palec hore !
  15. Mám vysledováno, že když zůstane auto déle nezamčeno, např. v garáži a klíč je v dosahu, tak po nastartování začne hrát od 1. skladby. Když klasicky odemkneš, nastartuješ a jedeš, po jízdě zamkneš a jdeš s klíčem pryč, tak při další jízdě to hraje od posledně hrané skladby. U staré O3 kde to skončilo, tak odtud to pokračovalo dál.
  16. Nevím, jestli je to to samé, ale u O3 mně ŘJ spadla do "převozního" módu a motor začal dunět a vibrovat. Po přehrání SW vše ok.
  17. slots

    Antena

    Měl jsem něco podobného hned u nového auta, ale u mě byl jen břit toho těsnění vpáčenej pod anténu. Háčkem jsem ho vytáhl. Z obrázku nejde poznat, jestli ten břit chybí nebo je jenom zasunutý pod anténu.
  18. Tohle se stává, když je aktualizován system Android v telefonu nebo AA nebo Waze. Je třeba zkontrolovat všechna nastavení a první spojení provést přes kabel.
  19. Samozřejmě, že to má i 1,5 TSI. Je ale pravda, že spojka je hodně citlivá. Normální rozjezd je s otáčkama mezi volnoběhem a 2000 . Teď už začínám chápat, proč někteří mají tak rádi automaty.
  20. Co je to zvuk ? Vibrace molekul vzduchu. A tak stejně se přenáší vibrace motoru do karoserie, tomu se říká rezonance.
  21. Každý motor při aktivní práci vytváří rázy, jak mechanické, tak i akustické. Ty se přenáší do karoserie i vnitřního prostoru. Tzn., že když místo 4 detonací ve válcích během dvou otáček motoru budou 2 detonace chybět, tak se to musí projevit jak zvukově, tak i vibracemi. Samozřejmě když motor jede bez zatížení, tak detonace ve válcích nevznikají, a rozdíl mezi čtyř a dvouválcovým režimem je neznatelný. Já tedy považuji projev při dvouválcovém režimu vyloženě za nepříjemný ! Je to něco podobného jako rozdíl mezi sametovým chodem šestiválce a chodem tříválcového "polomotoru".
  22. Zabránit tomu nelze, ale dá se to tak z 80% omezit. Při oplachu hodně vody nebo wap. Při šampónování system dvou kýblů a kvalitní mikrovláknová rukavice. Opět oplach a sušení nejlépe vzduchem nebo kvalitním ručníkem. Ochrana dle vkusu každého soudruha, ale vhodným aplikátorem, nejlépe mikrovlákno. Leštění měkkým mikrovláknem. Všechny utěrky a ručníky musí být před použitím zcela čisté !!!
  23. Sláva, konečně chlapskej názor !!
  24. Když jsem před rokem přešel z O III do Scaly, tak jsem zde na fóru zmínil obavu z nespolehlivosti všech těch asistentů ve Scale. O III je neměla, takže to byla moje první zkušenost. Byl jsem označen za paranoidního a že se nemám bát, že je to super. Nebál jsem se tedy a hned při první jízdě se zapnutými FA, LA a SS mě FA v zatáčce v nájezdu do křižovatky šel bezdůvodně tvrdě na brzdy, LA mě tahal za volant při vyhýbání se výmolu na volné čtyřproudovce. Od té doby jsem opět paranoidní a po nastartování vše vypínám - a mám klid.
×
×
  • Vytvořit nový...