Přejít na obsah

JakubAsgard

Uživatel
  • Počet příspěvků

    53
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem JakubAsgard

  1. JakubAsgard

    Škoda KAMIQ

    Pardon, ale to je teda rada na dvě věci... Kamiq nemá otevírací střechu, takže těžko může vrzat nebo zatékat... Souhlasím s pozitivy - je více světla v interiéru, obzvláště, je-li interiér černý. Větrat se tím teda nedá (viz výše), ale na to mám klimu, nebo okénka. Rozhodně to nevrže a nezatéká (alespoň se mi to zatím nestalo). Detailistům může vadit snadné znečištění, které je snadno vidět. Sluníčko, pokud je problém, tak se stáhne roleta a je to vyřešeno. Osobně bych si to asi samostatně nekoupil, ale jelikož Monte Carlo to má v základu, tak je to hezké něco navíc... ale jezdím jako řidič vepředu, kde to tolik nevnímám až na tu světlost.
  2. To bude asi individuální... sportovní sedačky mají mírně zvednuté boky, lépe se v nich pak sedí, ale při nasedání mohou zavázet. Stejné je to na zádech, také boční vedení, ale to u nasedání nepřekáží... Možná záleží na nastavení výšky sedadla... a velikosti zadku. Pedály jsou spíše věc estetická a snadněji se čistí. Kdežto vyhřívaný volant je v zimě super, příjemně to hřeje a nabíhá to dost rychle. Není třeba řídit v rukavicích apod.
  3. Díky za odpověď. To jsem zapomněl zmínit. Připojuji se bezdrátově. Takže kabelem to nebude... Ještě mě napadá, že to začalo (možná) po aktualizaci na Android 11. Možná nějaké vadné nastavení? Díky!
  4. Zdravím, nesetkal jste se někdo s vypínáním rádia po spojení s Android Auto? Jakmile se mi aktivuje AA, rádio automaticky vypne a už nejde zapnout. Jediné řešení je vypnout celý infotainment a hned zase zapnout (klidně obratem jen dvakrát zmáčknout čudlík). Rádio začne opět hrát a AA normálně běží dál... Je to nějaký bug nebo jen nevhodné nastavení v mobilu/autě/rádio? Díky za případné tipy!
  5. To zní jakože se snažili ušetřit, tak vyházeli nějaké vybavení... a když oficiálně nepropagují AA a tvrdí, že tam nejde, tak proč tam na to dávat HW... Pěkná blbost. 🙄 Mě to teda taky chodí... auto z května/června 2020. Jen to prvotní nastavení byl porod. A je pravda, že ve všech materiálech o příplatku za bezdrátový SmartLink je výslovně pouze Apple CarPlay. Ale je to takové háklivé, zamčený telefon a navíc v kapse to většinou nevezme. Nejlépe odemčený a položený do místa pro telefon, pak je to ok.
  6. Přemýšlel jsem podobně, ale pak jsem jednou měl v práci půjčenou Octávku (ne tu nejnovější) a to byl klasický fleet - octávka, ale výbava žádná. A tahle zkušenost mě utvrdila, že raději budu mít "nižší" model, ale hezky vybavený, než větší auto, ale s omezenou výbavou. Samozřejmě vzhledem k cenové hladině a možnostem. Jezdím také v 95 % případů sám, takže komfort a výbavu ocením více, než velikost auta nebo kufru. Jediné o čem lze debatovat je motor, ale i ten záleží na tom, jak a kde hodláš jezdit. Osobně jsem taky zkoumal Karoqa, když jsem konfiguroval Kamiqa, ale za stejnou cenu by mu chybělo dost výbavy. A když jsem je viděl v reálu, moc se mi nelíbí, jsou dle mého názoru hodně "plastové", asi víc off-road než je Kamiq. Pro někoho výhoda, ale mě se to nelíbilo. Rozhodnout se budeš muset sám, to asi tady za tebe nikdo neudělá. :) Jen pokud si to můžeš dovolit, tak bych nešetřil a klidně šel do "lepšího". Pokud už jsi ted našetřil na auto, našetříš i na něco jiného, ale když na něm teď budeš šetřit, může tě to pak mrzet, že si budeš říkat, že něco co jsi oželel bys nakonec přeci jenom chtěl a jakmile už je to jednou hotové, nezměníš to.
  7. Je to jen o designu. :) Samotnou bych si ji asi nekoupil, moc drahá, ale měl jsem ji v rámci výbavy MC. Vnitřek je pěkně prosvětlený... a pasažéři vzadu to mají lepší výhled, ale psal jsi, že jezdíš sám. Negativa asi nevidím. Maximálně, že je na tom vidět každá špína, někomu to může vadit.
  8. Mám to podobné. Většinou krátké trasy 10 - 30 km většinou po městě. Mimo město spíše kopcovité, než roviny. Dlouhodobě jsem mírně nad 6 l/100km. Některé jízdy, když není provoz, se dostanu pod 6, ale naopak jindy je to klidně i 7. Najeto 4500km. Jezdím většinou v S režimu, ale rozdíl oproti režimu normál nepozoruji. Start/Stop vypnutý.
  9. Jo, to mi taky trvalo, než jsem vyřešil. Mě na mobilu vyskočí hláška, že ta wifi nemá internet. Tam je potřeba dát ZRUŠIT. Ono se to stejně připojí k té wifi auta, ale internet to vezme z datové simky. Takže Waze jede na autě, ale bere data z mobilu.
  10. Mě to po pár porodních bolestech funguje celkem dobře. Telefon Huawei P30. Android 10.1. Na poprvé to chce spojit kabelem, ale pak už si to pamatuje, je nutno připojit mobil na wifi auta.
  11. Jak moc při výběru kola záleží na rozměru ráfku? Škoda originály pro KAMIQ jsou 6,5J x 17". Ale většina neoriginálních kol má 7 x 17 nebo dokonce 7,5 x 17. Přesto jsou vždy v konfigurátorech kol jako doporučené pro KAMIQ. Je to tedy chyba (skoro všech) neoriginálních disků a konfigurátorů, nebo to není to hlavní? Zkoumám alternativy ke Škoda originálním diskům, které jsou dost drahé a žádná akce se asi čekat na ně nedá. :( To, že ET je mírné odlišné by snad vadit nemělo. Díky za pomoc.
  12. Mě to v Kamiqu bezdrátově "funguje" i na Huawei P30. Jen skoro vždycky je lepší mít odemčený telefon, nebo to vždy spojit nanovo. Samo od sebe se to málokdy spojí napoprvé, když je mobil zamčený v kapse. Takže funguje to, ale nějaké mouchy to má. Resp. spojí se to, ale obrazovka je černá, navigace nenaskočí.
  13. Hmm, myslel jsem si, že tohle je služba omezená jen na infotainment Amundsen. Ale zdá se, že to jde i pro ostatní. Registraci mi to provedlo v pohodě, auto přidáno a tváří se, že si můžu koupit balíček. Jestli to chápu správně, tak si můžu koupit data skrze auto a čerpat je připojeným mobilem (můj i spolucestujících) např. na navigaci, když se připojím k wifině auta. To by v zahraničí nemuselo být úplně od věci, pokud nemám dost dat ve svém mobilním tarifu.
  14. V tématu u Scaly na to byl hezký přehled, přikládám i zde. KAMIQ_CZ_Connect.pdf
  15. Já když připojím AA přes wifi, tak mi infotainment každou chvíli začne hlásit, že je to nespolehlivé a ať použiju kabel. Vypnout se to nedá, zmizí to asi až po 3. potvrzení, že je to ok. Dělám něco špatně? Při poslední delší jízde se mi AA odpojovalo i při připojení kabelem, prostě to padlo a muselo se znova spojit.
  16. Zdravím, netušíte někdo jaký je rozdíl v napájení mezi zapalovačem a USB konektorem? Jsou oba pod napětím stále (i s vypnutým zapalováním) nebo je to odlišné? Jde mi o zapojení kamery, ve Fabii jsem ji měl v zapalovači, ale pak natáčela 24/7 a občas mi i auto zahlásilo, že má vybito... Chtěl bych se tomuto vyhnout. Díky.
  17. Ahoj, nedaří se mi rozchodit v autě bezdrátově Android Auto. Prošel jsem tady všechny témata, co jsem k tomu našel a všiml jsem si, že v autě je pouze verze Android Auto 3.1. Není zastaralá, nebo záleží na verzi v mobilu? Mám Android 10 na Huawei, tam už není samostatná appka, ale je to nějak integrované. Nicméně je to jediné co mě napadlo, tak jestli jste to někdo rozchodil, jakou máte verzi AA v autě? Díky.
  18. JakubAsgard

    Fabia - Kamiq

    Nevím, jak v obyč. Fabii, ale pokud máš kombi a zdá se ti tam úzký kufr, Kamiq bude asi ještě horší. Třeba tam po stranách chybí ty praktické přihrádky co měla Fabie nad koly. Tady jsou jen takové kosmetické, nic se do nich dávat nedá. A hluboký je asi tak 2/3 oproti Fabii. Prostě není to kufr na 5 lidí na týdenní dovolenou. Odhlučnění se mi zdá lepší, méně kraválu. Možná je to i tím, že nějaké výmoly nejsou tolik cítit, ani slyšet. Kamiq po nich letí lépe. Ale zase se na to moc nesoustředím. Rozhodně nic, co bych hned řekl, že je špatný. Výbavu mám Monte Carlo + pakety Connectivity (infotainment, virtuální kokpit) a Komfort (elektrický kufr, vyhřívání všech sedaček), kola 17'. Tohohle jsem si konfiguroval sám dle svého, Fabie byla skladovka, takže bez možnosti úprav. Výbava byla Style plus. Kdybych měl vypíchnout co je pro mě nejvíc vidět/cítit oproti Fabii ve výbavě, kde jsem to neměl: - virtuální kokpit - infotainment (větší display a fakt mi nevadí vzhled ala stojící tablet) - elektrický kufr (fakt pohodlné) - sportovní sedačky jsou perfektní na sezení
  19. JakubAsgard

    Fabia - Kamiq

    Vyměnil jsem Fabii (Combi) za Kamiqa. Sice jezdím zatím jen krátce, ale nelituju toho. Jenže ono se to blbě porovnává. Fabii jsem měl oproti Kamiqu v podstatě bez výbavy, takže z tohohle pohledu vyjde vždy lépe, ale ta Fabka za to nemůže. :) Motory mám stejné (1.0 TSI), jen jsem přešel na automat. Za mě největší rozdíl jasně kufr, ten byl ve Fabii obrovský, ale zase jsem ho málokdy měl fakt plný, že bych měl potíže naložit, co jsem zrovna chtěl. Uvnitř je zas víc místa v Kamiqu (přesunul se prostor z kufru), a to asi jak vzadu, tak i u řidiče se mi to zdá prostornější. Výbavy nesrovnávám, jak říkám, není to fér. Nicméně rozhodoval jsem se hlavně kvůli tomu, že se mi subjektivně líbil víc Kamiq a chtěl jsem nějakou tu lepší výbavu. Důvodem určitě nebyla nespokojenost s Fabii nebo nějaký problém. Kdyby bylo blbě a nemohl jsem si Kamiqa dovolit, jezdilo se s ní fajn a člověk si zvykne na to co má i to co nemá. :)
  20. A ona je nějaká možnost zjistit to přímo ve ŠA? Já zatím komunikoval jen s prodejcem, ale ten říká, že neví. Smlouvu nemám, jen objednávku a tam datum není. Naposledy před odstávkou říkali první polovina května. Od odstávky žádná aktualizace. Objednáno v polovině listopadu (!). :(
  21. JakubAsgard

    Škoda KAMIQ

    Tak to jsme dva. Už jsem začal být netrpělivý, tak jsem se proaktivně poptal. A místo, abych se dozvěděl, že to bude dříve, tak mi odpověděli, že až o měsíc později, než bylo řečeno při objednávce, tedy konec května. :(
  22. Můj případ byl prakticky totožný. .) Dokonce i výše slevy je stejná. ;-)
  23. Ahoj, byl jsem objednávat cca v polovině listopadu. Slevu jsem měl přes zaměstnavatele, která myslím byla lepší, než cokoliv co by dal prodejce (včetně všech možných akcí atp.). Objednával jsem Monte Carlo 1.0 DSG. Dobu dodání mi řekl konec dubna, ale pořád doufám, že to bude o něco dřív. Kolega z práce kupoval Scalu a tam mu sleva od prodejce vyšla maličko lépe, než sleva zaměstnavatele, ale to se počítala sleva prodejce + sleva za protiúčet. Kamiq bonus za protiúčet nemá, tím už to bylo hned jiné.
  24. JakubAsgard

    Škoda SCALA

    Mě osobně se mnohem víc líbí Kamiq, než Scala. Uvnitř jsou totožné, venku je to pro každého dle vkusu. Kdyby nebyl Kamiq, asi si Scalu pořídím, ale takhle ne... možná proto je samotná Scala nic moc...
×
×
  • Vytvořit nový...