Přejít na obsah

Merapat

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Merapat

Nováček

Nováček (1/14)

8

Popularita

  1. Já jsem s litrem spokojen, jezdím z cca 80% dálnice, snažím se předpisově a spotřeba na letních pneu 5,8, na zimních 6 litrů. Co mám info, tak 1,5-ka nic moc, nafta pro mě nedává při nájezdu cca 20tis/rok smysl. Je to rodinné auto, pokud uvažuješ o autě pro sebe do práce, nebo pro dvě osoby, kamiq asi bude vhodnější. Jinak je karoq hodně prostorný, měřím přes 190 a mám hodně přes metrák, ale i tak hodně místa a za mnou taky. Můžu porovnat se služební Octavií, taková pohoda v ní není. A to nalézání do auta, na to si člověk rychle zvykne, to je plus těchto rádoby SUV. Jo, já jsem spokojen, jak s modelem, tak motorizací.
  2. Hned jsem všechno prolezl, nic jiného, co by tam nemělo být, nebylo.
  3. Najeto zatím cca 2000km, projev motoru je podle mě lepší, než když auto bylo nové. Jenom jedna věc mě nedávno zarazila, když jsem naléval zimní směs do ostřikovačů, všiml jsem si, že v místě nad rozvodovým řemenem je něco, co tam nepatří. Po montáži motoru tam zůstal zavěšený hák z drátu, cca 10 cm velký, asi na něm měli něco zavěšené. Nevím, co by se dělo, kdyby za jízdy spadnul a chytil by se do řemenu. No, ale jinak dobrý, tak budu doufat, že to bylo opravdu vinou montáže, protože jak to vypadá, jsem jediný s tímto problémem u 1,0tsi.
  4. Převodovka je manuál. Náhradní auto jsem měl DSG, ale já prostě musím kvedlíkovat, jinak by mě jízda nebavila. Spotřebu jsem neřešil, ale ta byla u zapůjčeného 2,0Tdi s DSG 7,1l/100km, u toho mého tsíčka jezdím do 6-ti na 100km. Auto má maximálku necelých 190km/hod, rychlost řeší policie, když tě chytí, ne servis škoda. Tolerance použitých radarů je různá, nejpřesnější jsou laserové radary, tam je tolerance 3%, jsou i radary, které mají 10%. Tachometry v autech ukazují rychlost vyšší, při rychlosti 140km/hod jedete v jakémkoliv autě ve skutečnosti max 132-134km/hod. Horní tolerance nejpřesnějšího radaru je pro 130km/hod hodnota 134km/hod, radary nemají desetinná místa, takže vše OK. Jinak auto jsem si vyzvedl po třech týdnech, servis, kde mi to opravovali byl perfektní, o všem, co se zrovna děje mě informovali telefonicky, auto předali jako nové, zvenčí i zevnitř napucované, provedli i první servisní kontrolu (platil jsem jenom pylový filtr a prohlídku, takže to byla hodně nízká cena. Jinak jaký byl postup? Po dvou dnech přijeli zástupci ze škoda auto, napíchli jednotku a zjišťovali, zda není proveden chip, dále pak, jak auto hodně vytáčím, jestli jsem ho nepřetížil a celkově, jak se s autem jezdí. Na to jsem byl upozorněn ihned, když jsem volal na linku škody, že mi auto přestalo jet. Pokud právě zjistí, že auto nebylo používáno dle nějakých jejich předpisů, oprava jde za mnou. Já si radši už mapoval trh, holý motor s 20000km se dá koupit za 19000,-. Nakonec byl neoficiální závěr škoda auto, že chyba vznikla již při montáži, operátor nedotáhl, nebo špatně utáhl nějaký šroub na ojnici. Chci tomu věřit a doufat, že to tak bylo. Jelikož motor byl nový od výrobce, muselo se na něho vyrazit identifikační číslo a musí se nechat zapsat do velkého techničáku, aby nebyl v budoucnu problém na stk, na to jsem dostal prohlášení od škoda auto i s foto, takže opravdu stačí jedna návštěva na dopravce. Auto teď jede krásně, řekl bych, že takhle nejelo ani když bylo nový, protože někdy si motor zavibroval a trošku zadrnčel, tak asi opravdu chyba v neutaženém spoji. Tak doufám, že to byl první a poslední takový karambol a budou mě jenom čekat klasické servisy.
  5. Já mám 1,5 roku 1,0Tsi 85kW a jsem nadmíru spokojen. Jezdím denně cca 50km dálnice, spotřeba pod 6 litrů, kultivovaný projev, nic neškube, neskáče, pěkně akceleruje, krásně tiché auto. Jenom teď se mi stala menší nepříjemnost, na dálnici při 140km/hod na tempomat, praskla ojnice a prorazila vanu motoru, najeto 22500km. Po 14 dnech odsouhlasen nový motor v rámci záruky. Přístup servisu perfektní, od škoda auto je to už trošku horší, docela se dlouho čeká na posouzení. škoda auto zapůjčí i náhradní vozidlo zdarma, v programu mobilita plus na 5 let, ale bohužel jenom na 5 dní, co dělat zbylé dva týdny, když nemáte druhé auto v rodině, to se už neřeší. Vzhledem k tomu, že je auto pojištěno, by měla být zápůjčka, když je uznána vina na straně výrobce, po dobu opravy auta. Prasklá ojnice, jo, může se stát, 100% se každá nerentgenuje, tak doufám, že fungl nový motor vydrží. Nikde jsem po netu nezaznamenal, že by u Tsi ojnice někomu praskla. Ale jak uvádím, super auto, motor plně dostačující na nájezd do 20tis km/rok. A poznámky o motoru do sekačky házím za hlavu, mám takové auto, které potřebuji a které mi slouží.
×
×
  • Vytvořit nový...