Přejít na obsah

deco

Uživatel
  • Počet příspěvků

    197
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem deco

  1. Malta-ja kontrolku u své F1 mám,ať mi praskne žárovka vpředu nebo vzadu,vždy se kontrolka rozsvítí.Zřejmě záleží na výbavě.Jinak s ostatním souhlas.
  2. Matheo-mám fabii combi 1.9tdi kupovanou v roce 2009, měla najeto skutečných 114000km a rok výr. konec r.2004.V současné době mám najeto 203000km .Za celou dobu jsem neměl s motorem sebemenší problém a přitom je ježděna převážně krátké trasy.Do práce 11km a o víkendu cca140km a nějaké nákupy 3-10km.Takže motor se pořádně ohřeje jen o víkendu.O motor se snažím starat,výměny oleje 10-12000km,včasné výměny filtru a zbytečně nevytáčet za studena.V zimě samozřejmě počítám s tím,že než topit, jsem už v práci a proto topení ani nezapínám,ale vyjíždím z garáže.Pokud by jsi měl ještě nějaké dotazy,klidně napiš do sz.
  3. Ještě k těm švihadlům v zadu,tady je má taky. http://www.annonce.cz/inzerat/skoda-fabia-rs-r-04-28915944-wzzeqs.html V serv. knížce je uvedeno RS
  4. Taky dávám Valvoline 5W-40 normy 50501,osobně bych tam 10W bez normy nenechával.Jinak měním olej při 12-13000km,jezdím kratší cesty.
  5. Kremil-který umělec ti tam nalil tenhle olej, ten tam absolutně nepatří.Olej pro PDmotory musí splňovat hlavně normu 50501,ten pokud vím se v 10W nevyrábí.
  6. Nevím sice kolik by jsi chtěl,aby ti to na 3ku jelo,ale mám to stejné.
  7. Zkuz se poptat tady http://www.cc-autodily.cz/tlumic-zadni-plyn-trw-1_1?brand=SKODA&model=FABIA
  8. Ten Shell nemá 50501,jinak je to asi jedno jakou značku tam naleješ,jen to chce splnit normu
  9. taky jezdím kratší trasy,olej normy 50501pro PD motory,dávám Valvoline 5W-40,výměna 12000-13000km.Mám najeto 173000km s motorem žádný problém.
  10. Speedere,na některé tady uváděné nesmysly nemá cenu vůbec reagovat.
  11. Libor TDI- já jsem nereagoval na tvé příspěvky
  12. už mě to nedá,PD je naprosto "idealním" motorem pro lití různých sraček do nádrže.Jak píše Diegolll ,motor by ti měl nafackovat pak si ztěžuješ na různých forech,jaký máš problémy se vstřikama atd.Ale spotřebu máš přitom unikátní, asi podle palubáku,který si většinou ukazuje co chce(já ho beru jen jako orientační).Tvé kupování náhradních dílů nemá cenu ani komentovat.
  13. Já ty logy dělal jen pro zajímavost,protože auto jezdí až na problém z podvozkem bez problému.Jen jsem měl pocit, že by ten první zátah mohl být lepší.
  14. Ahoj,nevím jestli ti pomůžu,ale taky se mi zdá,že by moje f1 combi ATD mohlo zatáhnout rychleji.Jinak auto jezdí motoricky naprosto bez problému.Mám tady dva logy jeden do kopce na 3,a druhý na 4 po rovině obsazenost 3osoby.Můžeš ty logy zkouknout a porovnat. Kdyby na ty logy kouknul někdo znalý,byl bych rád. http://leteckaposta.cz/246707897
  15. Používám v zimě tuhle clonu,ale s výsledkem na rychlejší ohřev motoru si nejsem jist.Alespoň nelítá tolik bordelu na chladič. Karton před chladičem má asi stejný ůčinek.
  16. Co toto -http://www.mojenakupy.cz/rucni-cerpadlo-trkac-pro-1-2-hadici~z1097.html kdysi jsem čerpal s tímhle i kyselinu sír.,funguje naprosto spolehlivě a je za pár korun
  17. Nic na tom není.Odpojíš svorkovnice,třeba šroubovákem lehce zapáčíš za plast cívky a stáhneš ji ze svíčky.Povolenou svíčku vytáhneš z hlavy třeba gumovou hadičkou za keramiku svíčky.
  18. deco

    pazvuk

    Ten pazvuk je i nepatrně cítit ve volantu i v podlaze,ale děla to jen když jsou kola v tahu .Známý mechanik zkoušel se vším zacloumat,nic se odnikut neozvalo.Ještě navrhoval zkusit vyměnit poloosy,kdyby se tak daly někde půjčit.Jezdím s tím už skoro rok a leze mě to pěkně na nervy,je ale fakt že se to nezhoršuje ,je ten zvuk stále stejný.Budu muset mít asi stále nějakého spolujezdce,aby byl klid
  19. deco

    pazvuk

    mám další pokračování svého problému s kovovým nepravidelným drhnutím vychazejícího z přední části auta.Vyměněno LP ložisko kola,kompletně horní uložení předních tlumičů,zkontrolováno uložení motoru i převodovky i silentbloky nápravy.Pokud by byl problém s poloosou,tak ta by vydávala asi lupavý zvuk.Ten zvuk vychází jen když jedu sám,spíše na horší cestě a ještě při zhoupnutí,ale jen při zhoupnutí směrem nahoru.Takže když naložím spolujezdce je klid.Mechanik si myslí jestli něco není s převodovkou,ale řadit jde bez problému.Při jízdě navolnoběh z kopce je klid,při pomalé jízdě do zhruba 60 km je taky ticho,ale při 4r v tahu 80km a více na horší silnici se začne ozývat a je to slyšet nejvíce.Při 5r to jde taky zaregistrovat.Pokud by měl někdo nějaký nápad..
  20. o paketu šp.cesty bych ze zkušenosti neuvažoval,jinak by se dal poskládat(péra,tlum. atd) cca za 12000kč.Něco jsem řešil tady:
  21. viset určitě nezůstaneš,čerpadlo tlačí zhruba od 3/4 nádrže po otočení klíčkem.
  22. houmr-tohle vše já vím,proto jsem mu napsal ať se nejprve s těmi motory sveze,protože jsem si jist,že bude z obou motorizací zklamaný.Než kupovat 1,4 16V ,raději bych jezdil dál v té feldě.Ale opět je to jen můj názor.Bohužel v I fabii 1,6 motor chyběl.
  23. Solteku-já ti jen poradím než začneš uvažovat o 1.4 55kw,zkus se s ni někde projet.Mám obavu že z výkonu budeš u proti feldě 1,6 55kw zklamaný.Já bych radši zůstal u té feldy.Ale je to jen můj názor a 2leté zkušenosti s 1,4 55kw,věřím taky že jiní jsou s tímto motorem spokojeni,třeba jsem měl smůlu na blbě zajetý motor.
  24. deco

    pazvuk

    Ahoj nebudu zakládat nové téma ,tak svůj problém dám sem.Už delší dobu se mi ozývá z pravé přední části auta něco jako kovový zvuk, jakoby něco drhlo.Dělá to jen když jsou kola v tahu,ten zvuk je slyšet někdy více a jindy méně.Několikrát byla zkontrolována přední náprava,ložisko a na nic se nepřišlo.Navíc ten zvuk vychází jen když jedu sám!pokud jede spolujezdec a je zatížená i pravá strana je ticho.Pokud by mi někdo poradil na co se zaměřit,byl bych rád.
  25. Právě ty zadní pružiny 6Q0511115P odpovídají nejvyššímu zatížení 509-533kg, vyšší zatížení v Etce pro daný rok už není. No nic jezdím tak už více než rok,tak to ještě nějaký čas zkusím vydržet
×
×
  • Vytvořit nový...