Přejít na obsah

belzezub

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem belzezub

  1. Po roce jaký je stav? Žena jezdí Kamiq, stejný motor 81 kW a teď to po 2 letech a 40 000 km to 2x udělalo. Je po záruce. Má to na něco vliv? Deaktivovat startstop trvale? Dík.
  2. Zvládli jsme to a nasli. Akorat jsou tam ještě haky v zadní části sedaku..je potřeba tlačit dozadu. Dík.
  3. Díky, čepy jsem zkoušel, vycvakl, nadzvedl, v ruce už křeč a stejně nenahmatal to sluchátko. Isofix byl v nějakém návodu na Octu zmíněn, zkusím. Nicméně nevím kdy manželčin Kamiq bude doma za světla... Pak nahlásím výsledek.
  4. Ahoj, mladému úspěšně zapadlo sluchátko bezdrátové do otvoru pro zámek pásu. Šmátráme ze shora, odspodu přes nadzvednutý zvedák. Už se mi zdálo, že to sluchátko cítím, někam poskočilo. Zkoušeli jsme i zezadu, nahmatáme ukotvení pásu, ale to sluchátko je tam nějak debilně zaklíněné, nenahmatáme ho. Tak bych chtěl demontovat sedák. Kde je ukotvený? Nedávno jsem to dělal na i30 a tam byly dva šrouby z kufru. Tu si nejsem jist, kde, nebo pod čím hledat. Díky za pomoc.
  5. Ano papká. Žena má 14 měsíců a 21 000 km, mne to nenapadlo kontrolovat, než se rozsvítila kontrolka. Byl jsem v servisu, kdy bude prohlídka? Myslel jsem, že je variabilní podle nájezdu (tak ať to nedoliju a za týden neřve), ale prej 2 roky, nebo 30 000 km. Nabídli mi olej za 800 Kč 1l, říkám seženu si vlastní. Dovětil týpek, ale u nás bude náš... Jasně zlodějna je ve všech servisech, i garážníci se šklebí, když chcete vlastní. Ale do Kamiqu lít budu 0w20, když je k sehnání za 170 Kč litr... https://www.e-oleje.cz/vag-gs60577m2-longlife-iv-fe-0w20/ O olejích ti garážníci tvrdí, že tam může i 5W30, viskozita dostatečná, to ano, ale pak si počtu o degradaci kdovíčeho https://www.portalridice.cz/clanek/moderni-motory-jsou-citlive-na-presnou-specifikaci-oleje
  6. Pokud ti to nepulzuje pri dojeti na krizovatce, ci nevibruje v urcite rychlosti volant pri brzdeni, nejsou to zvlněné kotouče, coz je zavada ktera mne ted postihla na staricke fabii s novymi kotouci a deskami, tak na rencku jen s novymi deskami. Pokud ti stejne zabírá vic jedna strana, tak tim driv se ojede a srovna se s druhou. Ještě možná zkus na rovne prázdné silnici pustit volant a potahne to do strany, pokud je chyba na některé brzdě.
  7. Možná toto by bylo řešení https://www.obi.cz/kobercove-ctverce/kobercovy-samolepici-ctverec-andiamo-antracitovy-40-x-40-cm/p/5497383 Z čajny jsem objednal https://www.aliexpress.com/item/1005003643800817.html Když nalepit jen tu chlupatou. Pokud by to bylo k ničemu, tak použiji na zimní gumové koberce, které ve Fluencii rády u řidiče cestují... 2 Bouchy - tj, je to vysoko, možná kotník. Ale v nevysokých botách by to ve Flu už mohlo řezat... Já když ji řeknu, ať se soutředí, zda to dělá, tak se beztak nabouře... ;)
  8. Já jsem díru v Renaultu Fluence u pravé nohy na boku v koberci považoval, bo tam končí plast, že se nějak hýbe a vydřel to on. Jenže jsem teď vysával Kamiqa a zjistil, že jsou ve stejném místě již vytahané chlupy, takže pachatel je manželka, která si samozřejmě nic neuvědomuje, že by tam měla zapřenou nohu... A řekl bych, že to nepůjde odnaučit. Jak to ochránit? Zkoušel jsem něco googlit - jako boční koberec, koberec suchý zip atp. Moc jsem neuspěl. Něco aby to nebylo hnusné. Nápad? První foto je Fluence po 8 letech, pravé Kamiq po 4 měsících. Díky
  9. Díky. 7 mám prázdnou, ostatní sloty jsou mini, takže jsem si objednal nový adaptér na mini pojistky. Velikosti těch pojistek a názvy jsou z obrázku o 4 příspěvky výše.
  10. Prosim, která pojistka velikosti standart je bez proudu po vypnuti zapalování? Ja jich zkusil několik (16,18,20,38,59) a jsou stále pod napětím. Jen 58 ne, ale zas jakoby pulsovala..kdzy jsem to zkousel mobilem,zda se nabiji, tak chvili ano, chvili ne,kamere se to nelibilo. Mam sice Kamiq, ale predpokladam,ze je to stejne. Dik.
  11. My máme 81kW měsíc. Jezdí s tím manželka, já s tím najel tak 400 km. S trojválci moje první zkušenost. Stávající Renault dci máme též 81 kW. - Asi nejvíc mi vadí 2. rychlostní stupeň, který při přeřazení po rozjezdu je docela mdlý. V jiných autech to jede, tu dlooouuuho nic. - Jednička a rozjezdy naopak super záběr spojky, nechcíplo ani jedenkrát. - Divný startstop proti srovnání Hyundai I30 4válec atmo, kde to pracuje rychleji a plynuleji. - Akcelerace 3jka, 4ka - dobrý, ale nutno hlídat otáčky aby byly tak 2500, kdy to zabírá. Nižší otáčky nevadí tolik jako u dvojky. Jede to pěkně, i když jsem v zájezdu to šetřili. - Spotřeba cca 6,3 l/100km kombinovaná. - Zvuk je takovej jinej, ale libí se mi. Auto je celkově tiché. Vibrace nevnímám, když na to nemyslím, spíš jen u starstopu na sebe upozorní.
  12. belzezub

    Škoda KAMIQ

    Bohužel až Style. Ani Akční model ji nemá, jen 2x usb c vzadu oproti Ambition
  13. Tak nějak jsem doufal, že taková drobnost bude ve všech verzích. Akční model ze září 2021 to USB C v zrcátku nemá. Takže jedině jako https://forum.skodahome.cz/topic/150782-zapojení-dash-cam-kamery-ve-scale/ . Takto jsem to řešil v Fabia1, co jsem ji předal dál, tak jsem to demontoval, tak ten pojistkový vývod mám. Korát nemám kameru a chuť v novém autě rejpat do plastů. Uvidím až bude tepleji a nějakou Xiaomku přikoupím a namontuji.
  14. To jsou věci, objednáno 10.9.2021 akční model. Původně to mělo být přelom únor/březen 2022. Před měsícem jsem komunikoval, zda se zbavovat havarované Fabie co jezdím, jestli to nebude dřív a info jen o rychlejším dodání, že v lednu 2022. Mno fábii jsem nechal vyklepat za 16 000 Kč a čekal, že ji budu drtit někdy do května. Včera jsem jel do práce a na sjezdu z dálnice kamion se Škodovkami a na konci návěsu Kamiq stejné barvy co jsme objednali. Tak z prdele říkám synkovi, hele Maro támhle je náš Kamiq. No a dnes telefonát a byl to on :) Tož trošku čára přes rozpočet: - chtěl jsem v lednu pořešit samostatně zimní pneu, možná lité. Ale koukám, je to třeba rychleji řešit a asi vemu dle jejich eshopu Polaris na plechu za 3000 Kč kus. - na protiúčet měl jít dezolátní Focus, teď mu upadl mu posledni dil vyfuku, chtěli jsme to časem doladit :), jezdí děda bez toho, ale nějak to poflikujeme zrychleně,nové nemá cenu, to auto má cenu šrotu.... V pondělí jedeme vše domluvit.. Pěkné dárek vánoční :) EDIT: Už je doma :) Nevím kdo co podrbal, měla tam být jiná kola. Za stejnou cenu jsem chtěl Castor. Možná prodejce zapomněl z konfigurace nabídky to přenést do objednávky? Nechtěl jsem prudit, dostal jako omluvu nádrž plnou... Ta vícepaprsková Castor se mi líbí více :(
  15. belzezub

    Škoda KAMIQ

    Jsem koukl konečně do smlouvy a je to tak - Šedá Graphite metalíza, nj. dvojcatko 😊
  16. belzezub

    Škoda KAMIQ

    Jane to je dvojče našeho. Barvou si sice nejsem jist, nějaká tmavá šedá metla, mám to doma ve smlouvě (barvu jsem vybírali až na místě, tak v emailové komunikaci chybí). Kola jsem chtěl stejné :) Prosím jaká byla čekačka? My máme slíbeno únor/březen 2022 z objednávky na začátku září. Ale dostal jsem prdu ze zadu na přechodu ve fabii 1 SDI co mám na drandění do práce a zvažoval jsem jestli ji dát pryč za cenu totálky (50 000 Kč), proto jsem psal na dealera, jestli se nestal zázrak a nebude to v prosinci. Nestal, ale i tak, že paní psala o konci ledna je podezřelé urychlení, spíš jsem čekal odsun na květen :) Fábii vyměním 5. dveře, nárazník, klempíř to trošku porovná a předám ji tchánovi místo zhuntovaného Focuse (rv1999) jako pracovní fuškové auto. Focus půjde za Kamiqa na protiúčet. Fábií potřebuji jezdit, než bude Kamiq a tchán potřebujenějaké bordel auto. I když těch 50 000 Kč je lákavých, narval jsem do ní 20 000 Kč za rok, škoda se jí zbavovat.
  17. Po mesici mi garazlakyrnikduchodce vratil odrezene Fabii 1 kombi. A hned prvni den uzivani mne na přechodu narvalo SUV. Nevim, rekl bych ze pro pojistovnu bude vyhodnejsi totalka, takze mne zrejme ceka oprava, vymena zadnich dveri, nárazníku, vyztuh, zámku dveri, rovnani karoserie. Pasuji dvere a naraznik z hatchbacku na kombi?
  18. Tož to vypadá, že zimu ještě odjezdím ve Fábii SDI :( Objednali jsme Akční model 2021 plus metalízu, opěrku zadní a climatronic. Paní jsem rovnou psal, že chci auto od ní, když už se mi věnovala, ať mne nenutí poptávat jinde, kde by ji samozřejmě proti neslevové nabídce trumfli... Takže cca 9 sleva dealera, plus koberečky, povinná výbava. Doma je ještě Focus z 1999 roku na mne psaný, kterého tchán udržuje silou vůle při životě, v hodnotě vraku, takže půjde na protiúčet. Navíc s ním tedy ještě může minimálně půl roku (technickou má do 9/2022), jak tu čtu drandit a pak se ho elegantně zbavíme za 25 000 Kč :o) Jinde jsme byli jen v Citroenu (C4 nová velmi pěkná, ale atypické rozměry 18 palců = malá nabídka na trhu = co na Kamiq za 1500 Kč, to C4 za 3000 Kč za pneumatiku, to by bylo peklo to obouvat), Auto je pro manželku, teď drandí Renault Fluence (jezdí víc, má lepší auto :), já drtím přes léto kolo do práce). Nejlepší poměr cena výkon je I30, fastback ale nechtěla, že i30 máme už v domě (tchán na výlety). Tož asi pak u H Kona vypadala zajímavě (Bayon na platformě I20tky, něco jak Kamiq na Scale...). Kona snad i nějaké režimy má do terénu, menší kufr, kdybych volil já, asi bych bral (hlavně je to oplastované krásně a žena dělá ve špitále, kde jsou krutopřístní parkovači). Koukli jsme ještě Opel a tam čekačka - pokud si nepřiplatíte za 10" display a chcete jen základní 7", tak snad do března 2022... Ale ten Crossland je taky divný, úzký, navíc to napočítal za 520 tis. Kč , manželce se líbil, ale to jsem řekl, že to radši zkusíme se podívat ještě na Kamiq. 10. září objednáno :) šlo to celkem rychle, moc jsme nad tím nerozmýšleli. A to nebyla Škodovka v původním hledáčku :)
  19. Díky, takže případné problémy půjdou hledat i ve Fabia vláknu. Hodnocení z mé strany prijde kdovikdy...
  20. Ahoj, tak nejak necekane jsme skoncili pri vyberu noveho crossoveru u Kamiqa. Ve vsech recenzich atp se uvadi litr s vykonem 70 a 85 kW. Ale v ceniku je jiz jen 81 kW. Co je to za motor? Jiný než 85 kW, ci stejny ekologicky priduseny? Google moc nenapovi, jen ze treba 81 kW davaji do Fabie. Dik za info.
  21. Zdarec, na posuny po okrsce do práce jsem pořídil v únoru 019 Fabia 1 SDI kombál (rok 2005, najeto 225 000 km z Rakouska přes dovozce). Když jsem to přivez kámošovi na výměnu oleje, všimli jsme si, že převodovka byla měněná - měla jinou barvu plus nějaké netěsnosti. Ale to se ještě závada neprojevovala. Pak cca po 1- 2 měsících se mi stalo, že jsem nemohl zařadit 5tku. Někdy hned po rozjezdu, někdy v půlce cesty do práce. Většinou to vydrželo jen chvíli neřadit, pokaždé když jsem chtěl jet k mechanikovi, tak se to probralo a najel jsem třeba 300 km bez problémů (to se stalo tak 5x). V létě jsem jezdil na kole, auto stálo. Pak se jednou v září zadařilo, nešlo řadit, jel jsem ke kámošovi, koukal jen na táhla a že je to uvnitř. Raděj dělá jednodušší (výdělečnější) práce, než se drbat s převodovkou, hledat problém, tak mi jen doporučil, ať jdu za někým víc kovaným v převodovkách. Psal jsem do Kroměříže, bez odezvy. Sám jsem z pomezí Kroměříž, Prostějov, Vyškov. Takže zatím jsem to nedořešil. Popis toho jak se to chová: když nejde zařadit, při puštění spojky a tlačení na řadící páku je cítit, že zuby se dotýkají (lehce drhnou) nepřišel jsem na to, proč to začne, proč najednou přestane přišel jsem na to, že když to nejde, tak pokud řadící páku razantněji bouchnu doleva, tak pak tu 5tku většinou zařadím. Toto zařazení je ale takové jiné, jakoby páka nebyla až v koncové poloze. Také většinou tímto stylem, ta pětka tam pak opět nejde dát, takže musím opakovat, silou doleva a pak 5. dnes třeba to řadí 5tka bez problémů. Do jednotlivých rychlostí je pokaždé cítit trošku odpor, ten tam v bodě předchozím cítit není. Prosím odpovědi: začít výměnou převodového oleje? nápad co by to při té charakteristice mohlo dělat? tipy mechaniky na převodovky v okruhu Vyškov, Prostějov, Kroměříž. Díky za reakce
×
×
  • Vytvořit nový...