Přejít na obsah

Aidiantes68

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Aidiantes68

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Ahoj, díky za reakci! Ano, to jsme zkoušeli a různé kombinace kodování a bez změny. ? Odjištobání je v kodování aktivováno (nebylo), ale pořád se dveře otevírají i při zamčeném autě. Hodnotu (dobu) jsem dle návodů nastavil defaultně 3. Nemůže být prostě vyměněné BSG za špatný typ? Mám s D na konci, což by na 2006 sedělo. Tripling umí, apod. Stejně by ale hloupější bsg asi nepomohlo ne? Vrtá mi hlavou proč nebyla aktivovaná funkce toho odjištění víka. Ale i kdyby přece min majitel měnil BSG a dal tam "chytřejší" verzi než byla, to přece nemůže být problém ne? Dát se nějak zjistit podle VINka třeba v ETCE přímo jaká BSG do toho konkrétního auta měla patřit? Takhle přímo asi ne co? Díky předem!
  2. Zdravím, dovolím si oživit tenhle topic. Řeším na Fabii I Combi, rok 2006, 1.4 59kW (výbava centrál + DO, el. přední okna) problém, že auto nezamkne páté dveře kufru. Podle toho, co jsem tu četl, by teoreticky mohl být problém v BSG? Nemám potuchy, jestli a jak se v tom hrabal předchozí majitel, bohužel. Vyměnit zámek atd už jsem zkoušel. Auto se korektně zamyká, safe lock svítí, ale páté dveře jdou tlačítkem pořád otevřít. Dokázal by mi někdo ověřit informaci, jestli je to možná příčina, že tam prostě není správná BSG? Případně dokázal by mi někdo poradit, jaký je správný kód dílu (BSG), co by tam měla patřit? Plus radu, jak ji eventuelně přes VAG nakódovat, aby fungovala, jak má? Budu opravdu vděčný za cokoliv, už docela dlouho tápeme, pojistky jsou OK, kabeláž taky (už ze zásady, do motorku vedou dva dráty a motorek běhá jak má). Díky!
  3. Díky ještě jednou. Jsou tady někde k dispozici schémata zapojení toho zámku z komfortky? Případně uměl byste mě navést? Nevím, jestli uvažuji správně, ale problém v zámku co je v pátých dveřích ani v tlačítku co je ve dveřích být nemůže, protože kabeláž vede jinak, než do zámku u nárazníku? Vzhledme k tomu, že dveře fungují, ale pořád - a zámek jsem už druhý pro jistotu zkoušel - tak problém by mohl teoreticky být snad jen v tom, že někde je zalomená kabeláž do toho spodního zámku? A zkratem bere napětí od jiného kabelu, takže motorek běhá pořád, i když nemá? Díky za pomoc v tomhle uvažování, protože už fakt nevím, kde by mohl být problém. Napdá mě snad jestli nemůže být třeba někde problém v kabeláži u komfortky, že by byly spojené dráty, co vedou do zámku, s něčím jiným - trvale napájeným, a proto se to chovalo bludně?
  4. Zdravím, díky moc za odpověď. Řídící jednotka, to znamená komfortka? Je tam ta, co sedí i podle Etky a chová se vše OK. Já mám právě problém, že se auto otevírá pořád, i když by nemělo. Když zamknu, měl by se přestat vysílat signál do toho motorku, ale děje se tak. A kabeláž jsem procházel, vypadá to všude netknutě a OK. Jediné co, tak se mi zdá, že se někdo vrtal v zapojení zámku/klapky, co je v pátých dveřích. Ale nevím, jak by to na to mohlo mít vliv.
  5. Ahojte, pořídil jsem Fabii I kombi, rok 2006, a zjistil jsem, že když auto zamknu, páté dveře se vůbec nezamknou. Safe lock bliká, auto na mě blikne, že se zamklo, ale po zmáčknutí tlačítka na dveřích kufru motorek dveře otevře. Zkoušel jsem dát druhý zámek s motorkem (spodní část), ale beze změny. Auto má dálku, ale chová se to stejně i po zamčení klíčem v zámku. Přiznám se, že moc nevím, jak efektivně dál. Napadá mě několik otázek a budu rád za rychlou radu, protože auto na ulici není úplně nejlepší. :/ 1) Problém v horním zámku (co je ve dveřích) to být může? A případně jak? Zdá se mi, že elektronika ovládá jenom lampičku (2 piny), nebo se pletu? Případně je to stejné na před/pofacelift? 2) Problém v kabeláži to asi taky nebude, když lampička se chová naprosto korektně a motorek stejně běhá (do spodního zámku taky vedou jen dva drátky) 3) Není někde nějaký další ovládací prvek, který by podle zamknutí centrálu proud do spodního zámku odpojil? Přijde mi, jak kdyby si zadní dveře pořád myslely, že auto je odemčené. Předem moc díky za rady!
×
×
  • Vytvořit nový...