Přejít na obsah

Tomas78

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Tomas78

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. @Stanmar: SUPER, díky moc, tohle pomohlo mnohem víc než desítky příspěvků ? Už jsem zkoušel u nás v garážích, ale ne takhle systematicky. Dosvit mi myslím vycházel také kolem 35m. „Tvar“ z 5m naprosto totožný (od výroby).
  2. Cca před týdnem jsem měl možnost to vyzkoušet na zcela neosvětlené silnici a bída. Zkusil jsem znovu přeměřit dosvit levé strany a oproti mému minulému příspěvku to není 40 m, ale cca 25m. Je strach s tím jet 60 km/h na tlumené. Dnes návštěva AS (auto leasingovky), prý je to seřízeno na mm přesně. To je nepříjemné, čekal jsem jiný výsledek. Dořeším po vánocích mimo AS.
  3. Ahoj, Projel jsem celou diskusi LED světel a třeba pomůže pár postřehů z mojí strany. a) auto nemá dynamickou nivelaci, takže hodně záleží na jak rovné ploše při případných měření b) na dálnici to (subjektivně) opravdu zvýší výkon a dle popisu od Helly to přizvedne světla o 0.23° = svítí dál. Cca kolem 100 km/h. Nejsem schopen změřit, ale subjektivně bych řekl, že to sedí. Svítí mi to stejně jako na videu od „Klfree“ na dálnici. c) je těžké najít fyzicky rozhraní světlo tma (když vylezu z auta), takže jsem si v Letňanech u Tesca na parkovišti zkoušel zaměřit na obrubník, v jaké vzdálenosti „začne“ být osvětlen a odečetl to na mapy.cz Vyšlo mi lehce přes 40m LEVÁ (kratší) strana osvitové plochy. Pravou jsem neměřil. Není to vědecké, ale aspoň něco. Bohužel ve tmě jezdím téměř výhradně po Praze, občas dálnice, neosvětlenou okrsku minimálně. Svítí to docela slušně, určitě lépe než halogeny, ale 90 na tlumená ve tmě bych s tím neměl dobrý pocit. Tím, že to nemá dynamickou nivelaci, tak např. při jízdě z prudšího kopce není vidět moc do dálky na tlumená světla. Princip tlumených světel je myslím v tom, že nemají být oslněna auta naproti a jejich světla pomáhají osvětlit to, co již vlastní světla neosvítí. Tam, kde nejsou další auta = dálková světla. Bohužel na dálnici je to zrádné, protože dálková oslňují ty naproti a ten, kdo jede první na tlumená, tak při vyšší rychlosti dostatečně daleko nevidí (viz nehoda na D1 s cisternou).
×
×
  • Vytvořit nový...