Přejít na obsah

Zdeny 1.8 turbo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Zdeny 1.8 turbo

  • Narozeniny 15.10.1983

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://
  • ICQ
    0

Oznámení Zdeny 1.8 turbo

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Díky moc, vše už je zapojeno a navigace funguje.
  2. Zdravím, chtěl bych vědět jestli půjde zapojit originální navigace Dx v češtině do Octavie z roku 1999 s novou palubovkou. Poraďte mi prosím. Díky Zdeny
  3. Liftback 1.8 T 4x4 se zkutečně vyráběl, sice jich moc nejezdí, ale jsou. Mají jedno malý specifikum. V zadu na pátých dveří mají nenápadný spojler, který dělá ohyb pátých dveří hranatější. Pokud ji chceš kupovat, tak se nejdřív zamysli nad tím jestli se Ti to vyplatí, je poměrně žíznivá. Oproti klasické 1.8 T asi o dva litry paliva na sto km.
  4. Jen nevím jestli se Ti nějak rozumně vejde do kastlíku. Taky o tom přemýšlím, ale mám strach z toho že je na to málo místa.
  5. Ještě nevím jestli se hodí staré držáky přední masky. Myslím že jsem je taky měl nové, když jsem dělal facelift. Jinak pravé přední světlo Ti tam půjde, ale levé ne, musíš ze vnitř oddělat koncovou plastovou trubku sání.
  6. Nezapomeň si také koupit nosiče žárovek zadních světel, pokud je nemáš. Nová světla mají ctyři žárovky a stará pět žárovek.
  7. Být Tebou, tak bych nechal udělat rozvody, potom uvidíš. Myslím že tento náš motor má interval výměny 160 tis km, nebo po pěti letech.
  8. Tak, tak... nejdřív bych to zkusil vyčistit, případně vyvrtat a namazat vazelinou. Pokud to nepomůže zakoupil bych nový mechanismus. Ať se ti daří.
  9. Už jsou myslím jednou dělaný při 90 tis. nevím proč, ale předchozí majitel je nechal udělat, je to v servisní knížce. Pánové mockrát Vám děkuji za Vaše informace a rady, jsem rád že mohu být členem tohoto klubu. S pozdravem Zdeněk Štěpánek
  10. Aha, tak to já klimu mám, ale nikdy jsem s Octavií nebyl tak daleko (Chorvatsko, Francie) abych se dostal na spotřebu 5,8, ale na těch 6,5 se dostanu s opravdu lehkou nohou, maximálně pak na 10, protože příliš nejezdím ve městě. Oni i ty zatáčky, kopečky a krátký trasy nejsou moc dobrý na spotřebu. Olej tam mám polosyntetický (doufám že to nevadí) a měním jednou za rok, protože najedu kolem 10 tis km ročně. Maximálku jsem ještě nezkoušel není kde... asi dvakrát jsem s ní jel 200 km/h. Jinak ta trojka na 160 ještě není na omezovač. Na omezovač vůbec nejezdím. Sepnul mě asi jen dvaktrát za celou dobu co ji mám a to když jsem na křižovatce setlápnul dvojku a nechal ji tam :-). Rozvody budu dělat asi za docela dlouho jelikož Octavie má teprve 115 tis km najeto a s mým nájezdem to bude tak za pět let.
  11. Tak moc děkuju, to si mě uklidnil. Jen bych se jeste chtel zeptat jakou máš spotřebu a jestli se Ti dá motor třeba na třetí převodový stupeň vytočit na víc než 165 - 170 km/h. Mě víc jak na tuhle rychlost nejde. Díky
  12. Vážení přátelé Octáváci pomozte mi prosím odpovědět na otázku zda je hvízdání turba u benzínového 1.8 T 20 V AGU normální. Před rokem a půl jsem koupil Octavii z roku 1999 s nájezdem asi 102 tis. km (doloženo servisní knihou). Nyní má najeto cca 115 tis. km. Má pravidelný servis včetně výměny oleje. Svíčky mají najeto zhruba 5 tis. km. Motor má perfektní tah a neškube. Do kopce není problém dostat na třetí převodový stupeň 165 km/h. Jedniné co mě zaráží je fakt že při jizdě od nějakých dvou tisíc otáček začne cosi v motoru hvízdat a je to mírně slyšet i v kabině vozu. Při řazení (při poklesu otáček) jakoby to hvízdání ztlumilo (nebo jako by se něco dotáčelo), ale pak, při potažení dalšího stupně, se zase rozhvízdá. Dělá to pouze za jízdy. Když motor vytočím na volnoběh, tak není slyšet nic. V servisu (není autorizovaný) mi řekli že je to turbo a že je to naprosto normální, ale já si tím tolik jistý nejsem, proto Vás žádám o radu. Slyšel jsem o jakém si očištění turba, ale nerozumím tomu. Moc Vám děkuji za Vaše příspěvky, které mi pomohou. Zdeny
  13. Jj, tak tak... já myslím že turbo mi zabírá okolo 1800 až 1900 otáček
×
×
  • Vytvořit nový...