Přejít na obsah

TomBRQ

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení TomBRQ

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

4

Popularita

  1. Dotaz na vás co máte Android 10, vidíte Android Auto ikonu někde v menu? Koupil jsem si nový telefon s Android 10 a v menu Android Auto nemám, když zkusím nainstalovat APK, tak to selže na tom, že v Androidu 10 už je AA součástí systému a tudíž už je nainstalováno: jenže v menu aplikací ho nemám a v Play Store taky nejde najít přes vyhledávání, ale když kliknu přímo na odkaz na stránku AA v Play Storu, tak se k němu dostanu a vidím, že to můžu odinstalovat ale ne spustit: Nemám teď auto poblíž, abych bych zkusil, jestli se při propojení s autem třeba AA samo nespustí tak se ptám tady.
  2. @Jindra2320, to vypadá spíš jako hláška rádia, které hledá na připojeném USB soubory - moderní Android telefony se automaticky nehlásí jako "mass storage" a žádný soubory nezpřístupní dokud to nepovolíš v notifikaci (bude to tam jako "přenos souborů" či tak něco). Teď zpět k AA, když ten telefon připojíš poprvé, musíš jíš do nabídky "App" (tlačítko vpravo od displeje infotainmentu) a tam z nabídky kliknout, že chceš Android Auto. Tj. nečekej, že při prvním nastavení jen připojíš telefon a vše se stane samo. Pokud to nejde ani z té obrazovky "App", tak bych zkusil jiný USB kabel. Obecně je lepší mít kratší a "tlustčí" kabel bo tam je větší šance, že bude mít rozumný průřez vodičů a poskytne dostatečnou přenosovou kapacitu. Ono Android Auto je zjednodušeně vlastně streamování videa z telefonu do infotainmentu a streamování videa potřebuje určitou kapacitu přenosu = kvalitní kabel.
  3. @Octavka, stejně jako @mirecekdrah, taky by mě zajímalo, jestli se ti podařilo SmartLink na Swingu odblokovat tak aby ti fungovalo Android Auto bez toho aniž by si jej měl aktivní z výroby nebo sis ho nechal dodatečně aktivovat v autorizáku? A ještě by mě zajímalo, jak se dá povolit/aktivovat ten mód servisu co je vidět na tvých fotkách infotainmentu? Je třeba něco povolit přes VAG COM? Já si ho nedávno nechal aktivovat a vyšlo mě to na 5400,-. @mirecekdrah, mimochodem, jaké vidíš verze softwaru pro Android Auto, CarPlay a MirrorLinku ve tvém SWINgu, když se podíváš do informací o systému? Zajímá mě, jestli má infotainment tyto softwarové moduly vůbec nainstalované, když nemá SmartLink aktivovaný, nebo jestli je jejich instalace právě ona klíčová součást odblokování SmartLinku. Já si bohužel jejich přítomnost a aktuální verzi před aktivací nezkontroloval, takže vidím jen to co tam mám teď (viz příloha). Předpokládám, že ty SmartLink aktivovaný ještě nemáš, co tam vidíš?
  4. SmartLink mi v Rapidu se Swingem (Modelový rok 2019) dodatečně aktivovali pár týdnů zpět. Stálo mě to cca 5400,- Práce - Update Softwaru byl 50 ČJ (časových jednotek) a servis za to chtěl cca 360,- včetně DPH Materiál - Smartlink MIB2 cca 5002,- včetně DPH Na 99% ty "předepsané časové jednotky" odpovídají minutám.
  5. @brrrrm, zkusil jsem si v Android studiu vytvořit virtuální Pixel 2 s Android 10: Při spuštění systému a při přihlášení do mého účtu tam na chvíli Android Auto bylo (je vidět při použití vyhledávání jako "aplikace z tohoto telefonu"): Bohužel jakmile doběhl sync s mým účtem, tak se odinstalovalo a není dostupné: Možná by tomu šlo předejít, ale zkoušet se mi to teď nechce. Pár tipů pro ostatní, kdyby to chtěl někdo zkusit: Já jsem si pro ten virtuální telefon nastavil GPS polohu v Brně. Chtěl jsem předejít eventuálnímu zablokování mého učtu, které by mohlo vyvolat nové aktivní zařízení, které je najednou aktivní na druhé půlce světa než to aktivní stávající. Možná když vy tam necháte Los Angeles (či co bylo výchozí poloha), tak vám to fungovat bude a AA se neodinstaluje. Když jsem se logoval k účtu na virtuálním Pixelu, stále jsem měl online svůj stávající telefon. Možná když dáte GPS lokaci v USA a odpojíte svůj stávající telefon od internetu (wifi i data) tak vám Google uvěří, že jste v Americe a nechá vám AA dostupné (jak na virtuálu, tak poté i v Google Play na vašem stávajícím telefonu). Možná nějaký neoficiální emulátor na virtualizaci Androidu (Android Studio je offiko vývojové prostředí přímo od Googlu)
  6. Zdravím, uvažuji, že bych si nechal v autorizáku odblokovat SmartLink. Při nedávné objednávce na výměnu oleje jsem se o tom nezávazně bavil s technikem a ten zmínil, že zákazníci s Androidem mají často problémy s funkčností a stabilitou. Při pročítání tohoto tématu se mi zdá, že to nejspíš nebude tak špatné, tedy pokud člověk použije kvalitní a krátký USB kabel a nainstaluje si Android Auto, jenže spousta lidí tady píše o Boleru ale já mám Rapida 2018 se Swingem s Bluetooth. 1) Jaká je vaše zkušenosti se SmartLink a Android Auto na SWINGu? Funguje spolehlivě, něco na co si dát pozor? 2) Nějaká možnost jak/kde (Brno) bych mohl svůj telefon (Motorola Moto G5) s nainstalovaným Android Auto vyzkoušet než koupím za 5k zajíce v pytli? Appku mám v nejnovější verzí i s češtinou a spustit jde, ještě bych chtěl vyzkoušet spojení s autem a použití Google map & Waze. 3) SmartLink na eshopu Škody momentálně výjde na 5003,- (prý zlevněno z 5 252,-), nevíte jestli tam bývá někdy v akci ještě levněji? Co jsem koukal tak v akci tam občas mají daleko výraznější slevy.
×
×
  • Vytvořit nový...