Přejít na obsah

myckei

Uživatel
  • Počet příspěvků

    27
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem myckei

  1. Aha. Tak to moc děkuju za snahu! Zkusím se ještě pro klid duše podívat na rádio jaký je tam rok výroby. Nebo možná to půjde zjistit z nabídky v menu? Juknu se. Člověk se pořád učí, to jsou věci...udělají rádio s nabídkou na loga a potom je to neumí :-)
  2. No ale předtím tam byl taky Swing a loga tam byly. Chcceš říct, že Škodovka vydala rádio, kde jsou políčka pro loga stanic a nejdou tam dát? Přijde mi to zvláštní.
  3. Ahoj lidi. Mám takový problém. Měnil jsem v autě rádio swing za swing s BT. Aktivace proběhla v autorizovaném servisu Škoda, rádio hraje, telefon jde připojit, vše OK. No a teď jsem do něj chtěl nahrát loga stanic. Vzal jsem flashku (zkoušel jsem i SD kartu) vrznul do rádia, to napsalo, že tam není žádný mediální obsah, přejdu do nastavení v rádiu, ale nemám tam položku Loga stanic. Ani při vložené flashce ani kartě. Když tu samou kartu vezmu a dám do Kodiaqa, tak nabídku normálně mám a loga naimportuji. Musí se to někde ta volba odblokovat nebo netušíte proč to tam nemůžu nacpat? Díky za rady.
  4. Tak lidi, kdyby někdo tohle řešil, tak... po neskutečném nátlaku na servis, linku podpory zákazníkům a tak jsem dosáhl toho, že mi vyměnili komplet infotainment. Zobrazovací jednotku, kabely a jednotku s navigací (nevím přesně, jak se to jmenuje). Nenutil jsem je do toho, aby vyndali všechno, ale rozhodli se tak :-) A světe div se, od té doby vše funguje jak má ;-)
  5. Ahoj. Já to mám jiné, protože už se mi povedlo (na donucení "odborníka ze škodovky") tento stav navodit i totálně bez připojeného telefonu, USB či čehokoliv v autě. Tak mi nakonec ze servisu odepsali: "Musíme ještě provést reset akumulátoru provést tovární nastavení jednotky po resetu baterie 5F". Nejsem si úplně jistý, jestli nějaký restart vše spraví, spíš si myslím, že ne, ale aspoň něco ;-)
  6. Tak aktuální vývoj situace: po odeslání videí, kde není kabelem připojený telefon a stejně nejde zvuk mi teď ten samý technik odvětil, že to bude tím, že můj mobil je stále v infotainmentu připojený a spárovaný přes bluetooth. Mám nahrát video totálně bez telefonu. Což klidně udělám, ale už se mi teda snaží tvrdit, že iPhone 11 připojený přes bluetooth způsobuje po hodině fungování totální znefunkčnění zvuku v autě. Pecka ;-)
  7. Mimochodem s termínem "nepodporovaný telefon" jsem ještě ochoten se smířit. Byť tedy zrovna v případě Applu se mi to moc nezdá, že by něco, co funguje na telefonu iPhone SE nefungovalo na iPhone 11, protože na obou běží stejný systém. Ale "nepodporovaná aplikace" mi teda pění krev v žilách ;-)
  8. No mě se taky vypnul zvuk a nešlo nic :-) A taky jsem selským rozumem zjistil, že to nemůže být ani telefonem ani tou aplikací. Ale jaksi technik si zase řekl, že to JE aplikací a přes to nejel vlak. A já si myslím, že potřebuje dostat zpětnou vazbu v tom, že jeho názor nemusí být vždy svatý a že je dobré použít hlavu, než to svedu na "nepodporovaný telefon a aplikaci" a basta ;-)
  9. Děkuju :-) No já věřím, že ano, protože prostě mobil ani aplikace na to nemá vliv. A jestli (až) to dopadne v můj prospěch, tak zkusím ze servisáka vymámit jméno toho dotyčného "odborníka" ze Škoda auto ;-)
  10. No, tak o víkendu jsem jel s autem dál a nahrál jsem si videa, že se stejná situace stane po cca hodině i s aplikací mapy od Apple, potom i mapy od Google. A podařilo se mi nahrát stav, kdy je to potichu i bez připojeného telefonu. Takže mi ještě chvíli můžou tvrdit, že to je telefonem a závadnou aplikací. Dnes jsem to poslal do servisu a jestli mi neodpoví kladně, tak budu řešit se zákaznickou podporou.
  11. Na další vyjádření čekám, protož jsem jim napsal, že tohle vágní vyjádření neberu jako variantu řešení problému a očekávám jejich oficiální vyjádření, že aplikace mapy.cz způsobuje tyto problémy ;-) A já si myslím, že bez CarPlay to pojede. Podle mého zlobí nějaká část v jednotce, která se právě stará o připojení telefonu a ta nesprávně zdetekuje, že telefon telefonuje nebo naviguje. Prostě využívá hlasový kanál. V sobotu se chystám jet autem 2x něco_kolem_hodiny, tak schválně zkusím cestu tam s navigací od Google a zpátky bez ničeho připojeného. Ale jak říkám: rok a půl to šlo. Navíc to fakt nejde vyřešit odpojením telefonu a restartem infotainmentu. Což by přeci mělo bez problémů stačit na to, aby si jednotka všimla, že telefon opravdu není připojen.
  12. To se chystám v sobotu vyzkoušet. Ale dle vyjádření technika Škody cituji: "mapy CZ jsou společně s waze to nejhorší pro vozidla" :-) Takže nevím, zda to bude pro technika relevantní. Ale hlavně, jak říkám, to poměrně dlouho bez problémů fungovalo. A čekal bych, že pokud mapy.cz takhle zlobí, tak o tom budou vědět jak ve škodovce, tak tady na fóru třeba. Aby to nevypadalo: nesnažím se vyhýbat řešení, ale prostě si myslím, že by to mělo fungovat a hlavně, když to fungovalo, že by to nemělo přestávat samo od sebe ;-)
  13. No nemám možnost zkoušet telefon v jiném autě, ale v tom mém jsem zkoušel ještě synův iPhone 13, výsledek lautr stejný. Upřímně úplně nechci hledat kombinaci, jestli to s nějakým telefonem půjde. Rok a půl to fungovalo bez problémů a teď to prostě nejde. Škodovka se k tomu staví jako, že je to problém aplikace mapy.cz, tak jsem tak trošku čekal, že to sem napíšu a budu tu mít hromadu komentářů, že se to ostatním děje taky nebo naopak neděje. Ale buď nepoužívá nikdo k navigaci mapy.cz nebo nečtou sekci věnovanou Kodiaqu. Přitom bych čekal, že stejný problém by mohli mít majitelé Karoqů, Kamiqů, Superbů, protože tam je stejná jednotka.
  14. Ahoj lidi. Mám takový problém s infotainmentem Amundsen a připojeným mobilním telefonem. K navigování používám aplikaci mapy.cz, telefon Apple iPhone 11 Pro připojený přes kabel (auto je r.v. 2017) a do před 1/2 roku vše fungovalo bez problémů. Potom se začalo stávat, že po cca hodině jízdy infotainment ztichl, přestalo hrát rádio, nešla ovládat hlasitost a navigace nenavigovala hlasově. Nešlo uskutečnit hovor přes telefon připojený k vozu. Začal jsem řešit se servisem, provedli aktualizaci firmware MIB jednotky na nejvyšší možnou verzi (369 tuším), ale nic to nevyřešilo. Projev je takový, že v nastavení zvuku je zobrazena hláška o tom, že probíhá hovor nebo navigační hlášení, což samozřejmě neprobíhá. Nepomůže odpojení telefonu a zapnutí / vypnutí infotainmentu, ani jeho restart, dokonce ani chvilkové vypnutí motoru a elektriky (třeba na křižovatce). Situace se uvede do normálu až po delším stání a vypnutí vozu (třeba 10 - 15 min). V autorizovaném servisu už nevěděli a postoupili řešení tedy technikům škodovky a vše se začalo komplikovat. Nejdříve požadavek na nahrání videa, OK, není problém, bezpečně po 1 hodině se to stane. Takže při první delší cestě nahráno a odesláno. Odpověď: nepodporovaný telefon. Sehnal jsem starší, plně funkční podporovaný Apple iPhone SE, při další cestě nahráno video. Odpověď: nepodporovaná aplikace. Na moje požadavky o sdělení, kde najdu seznam podporovaných aplikací a zda mi dají oficiální vyjádření, že aplikace mapy.cz nefunguje s vozy Škoda zatím nemám odpověď. Nicméně se mi nezdá, že by ta aplikace tohle dělala a nikde se mi takový projev nepodařilo najít. Má s tím někdo podobné zkušenosti? Zlobí vám v autě taky mapy.cz tímto způsobem nebo je to (což si myslím) pouze vrtoch mého vozu, kde přestalo správně fungovat spojení telefonu s vozem? Děkuji za informace, obecně si myslím, že by to neměl být problém jenom Kodiaqu, ale všech aut se stejným infotainmentem (tedy dle vyjádření technika).
  15. Kluci a teď jeden praktický dotaz: pokoušel jsem se na Kodiakovi 2017 vypnout start-stop. Vypadalo to jednoduše: kódování - jiné - start-stop (tuším nabídka pomocí napětí) / vypnout. A nic. Start-stop je pořád aktivní. Můžete někdo popostrčit, jak to udělat? Díky
  16. Já koupil tenhle: https://www.mall.cz/autodiagnostiky/vgate-icar-pro-4-0-bluetooth-pro-ios-a-android-100066098676
  17. Tak hlásím, že v servisu vyčistili 3 světla od mušek a vyměnili těsnění za inovované. Ve všech 4 světlech :-)
  18. No, tak jste měli pravdu. Jsem na 20.5. objednán do servisu, kde se na záruku pokusí světla vyčistit. Pokud to nepůjde, objednají nová + nějaké nové těsnění. Asi někde soudruzi při návrhu vozu udělali chybu. Mám RV 2017, takže jeden z prvních.
  19. To jako fakt? Není to běžný stav jo? :-) Tak to asi napíšu do servisu...a jsem zvědav, co mi řeknou.
  20. Ahoj lidi. Nějak se mi povedlo obohatit si auto o mrtvé mušky, komáry a pavouky v zadních světlech. A to jak na kufru, tak na karoserii. Nemáte někdo jednoduchý návod na to, jak je odtamtud dostat? A případně tip, jak jim zamezit tam lézt? :-) Asi by to bylo na vyndání světel nebo nevím. Děkuji za každý tip.
  21. Ahoj.

     

    Nezbylo t ináhodou nějaké rádio po výměně ve Fabii?

    Sháním nějaké s BT pro manželku.

     

    Děkuji za info!

  22. Díky za všechny rady. Tomuto rádiu se vyhnu tedy. Mám auto z roku 2016, takže bych nerad "downgradoval". Takže hledat budu s písmenky na konci ;-) Facebook nemám, ale pevně věřím, že se mi to podaří zvládnout i s vaší pomocí tady. Mikrofon jsem si objednal z aliexpresu "originál" VW, teď už jenom to rádio :-)
  23. No já ho našel na sbazaru a tam to nebylo. Takže děkuji za odhalení. Nicméně, co to je za typ, když všude, co jsem kde našel až doteď jsou za tím ještě písmena? :-) Hele sorry, ale nejdřív jsem si myslel, že koupím rádio + mikrofon a je po starostech. Potom jsem zjistil, že těch rádií je x typů a navrch je potřeba to nějak odkódovat a to nechtějí udělat všude. Tak se radši 10x zeptám, než potom plakat, že jsem měl koupit s B na konci nebo C na začátku a teď to nejde. Říkal jsem si, že to je tak rozšířené auto, že na něm každý už všechno 500x řešil a ono ejhle.
  24. Lidičky prosím: teď jsem narazil na inzerát, kde nabízí rádio s označením 6V0035871 BEZ jakéhokoliv dalšího písmena. Dle fotky je tam bluetooth, ale vůbec nevím z jakého je auta (psal jsem prodejci dotaz). Díky!
  25. Díky. Říkal jsem si, že to asi nepůjde. Hledám s kódem 6V0035871B a na allegru se bojím, protože potřebuji mít 100% jistotu, že to je legální kus a že mi prodávající poskytne VIN auta. Což u těch polských přátel nevím... Jsem překvapen, že se to v ČR nedá moc sehnat. Nejrozšířenější značka auta a rádia nikdo neprodává ;-)
×
×
  • Vytvořit nový...