Přejít na obsah

Petanecek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    39
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Petanecek

  1. Problém je v tom, že to dělá i při ohřátí, jenom to není tak markantní, tedy škube to na rozjezd na nízké otáčky, má zvuk, jako kdyby byly vstřiky zralé na výměnu atd. Jinak zkoušel jsem to prostříknout, hledal jsme i vlasem děda vševěda, abych viděl, kde se to případně hýbe a nic. Sací potrubí jsem nerozdělával, neb žel toliko času na to nemám a taky se lehce bojím, že bych to nemusel dát dohormady. Jinak smrdí to i po ohřevu a to docela slušně, je to opravdu cítit, klidně i po 100km na dálnici, stačí sjet, nechat odpočinout motor na nízkých otáčkách a správný vítr a vím, že to je to moje auto. ted jsme zkoušeli nastavovat stříky před diagnostiku a žádné zlepšení, jenom prý 2. a 4. střik mají horší parametry, ale v rámci tolerance. Je možné, že je stejné přívodní potrubí na 2. a 4, vstřik, že by tam mohlo být něco, (špona) co by ovlivnovalo průtok nafty a motor si pak přivstřikuje a hnedka to reguluje? Jinak ty vstřiky mají ca 60 000 km.
  2. Dělá mi to to samé.. studený motor při teplém počasí, tedy si není potřeba přihřívat motor, tak začne sem tam motor skákat mezi 500 - 1500 rpm. Nové vstřiky vč. EGR a čerpadla.. nejenom to, je toho tam nového trošku více. Také jsem zjistil, že mi od té doby stoupá produkce dýmivosti (či jak je to česky) z 0,07 na 0,2 (max. 0,6). A smrdí to pěkně na studený motor. Jakmile se to zahřeje, tak je tomu hej... Ale kde je zakopaný pes..., rád bych to upřímně odstranil, neb ty vibrace jsou nepříjemné, ale jezdí to..., tak nevím, zda-li se do toho srát...
  3. Já jsem měl 89,89 g oil ash (max 70g) a stejně mi to vypalovalo po ca 750 km, jako vždy. Až když jsem to dal do servisu, tak se divili, že mi to nic nehlásí, nepadá do nouzáku, jezdí to a i spotřeba se neměnila nějak zásadně. Jestliže to fungovalo, jak mělo je pak jiná otázka, ale mě, jakožto řidiče to neovlivnovalo.
  4. Dle mého to není NASA manuál, ale alchymie ala na dvoře krále Rudolfa, kdy tam vyráběli zlato.. :D :D
  5. Také si myslím, že v článcích je vychváleno to, co se chce prodávat. Jinak jsem načetl hodně p. Černého a pár diplomových prací na dané téma. Ačkoliv jsem to nemusel řešit, chtěl jsem, a stálo mě to půlku nového auta. A vím, že na 40 již já osobně nepůjdu. Je ale také možné, že tam byl problém z výroby, ale to člověk nezjistí a ten olej to jenom uspíšil. Rozdíl ve viskozitě u SHELLu HX8 5w-30 a ECT C2/C3 0W-30 (lepší nižší číslo - větší viskozita znamená větší brzdění pohybu kapaliny nebo těles v kapalině.) Kinetická viskozita při 100°C 11,9-12,3 a 11,9 Kinetická viskozita při 40°C 66,0-72,0 a 58,7 Takže teoreticky je lepší vítěz ten 0W-30 (Zdroj: shell.com)
  6. V odborných článcích se také píše, že při dlouhodobé námaze motoru (což jsem klidně jel 1300 km na jeden zátah s Oktávkou), je lepší volit 5W-40, pro lepší viskozitní parametry. A díky tomu jsem musel udělat GO motoru, neb na ten olej jsem lítal vcelku dlouho. Takže odborné články ...... .
  7. tak zkusíme, zruším objednávku na ten Hx8 a zkusím SHELL HELIX ULTRA ECT C2/C3 0W-30. Mě šlo všeobecně o to, proč přešla VWS na 5w-30? To tenkrát nebyla kvalita výroby, resp. technologické know-how výroby toho 0W-30?
  8. V ceně a životnosti. Dle všeho economy nevydrží to, co originál (o kolik je otázka, ale dle všeho asi o 1/2 - 2/3). Kompozitní materiály jsou nahrazeny alternativami, resp. nejsou tam v takovém množství. Na úkor kvality zajímavá cena. Asi tak.
  9. Ani nevím... Olejařinu nedělám, tam mám prostě hooodně velké nedostatky, tak jako nesleduji aktuální dění na poli olejů. Takže nebýt fora, ani nevím, že přišla 0W-30. Takže si nyní hledám nějaký svůj olej, ten Hx8 mi byl doporučen známým technikem. Dává ho do svých aut. Druhá možnost byla Castrol Edge Titanium FST 5W-30. U toho 0W-30 mám asi největší strach, aby to neprotýkalo, když je to řidčejší. Milion asi nedám, nějak se mi ten můj business, kde jsem dělal kilometry dálnic, zatrh, takže nyní to chci s ní jenom dotáhnout k veteránům. Snad se ještě v té době bude produkovat nafta.. :D A taky pro své děti, jim ukázat, jak jsme v době neandrtálců žili. Máš pravdu, jednodušší by bylo koupit nějaký motor, ale tak, jak píšeš nevíš, co je to zač. A tomu jsem se touto "investicí" vyhnul. Jednou se mi rozbila převodovka (drátek u synchronu, co tam mlátil do hřídele, člověk to nevěděl, ale dělalo to rámus), takže výměna převodovky. Za 800€, pry najeto na ní 60 000km. Hmmm... dle mého to byla převodovka ze dvou převodovek. Pátý stupen se tam choval nějak divně, prostě pocitově to tam nesedělo. také se mi zvýšila spotřeba asi o 0,2 l/100. Takže tu mojí převodovku ke Sixtovi, opravit (dalších 16000CZK) a nazpět. Ten mechanik si lámal hlavu, proč už potřetí měním převodovku.. :D Ale jak říkám, chci to auto mít v technické pohodě, výbava mi vyhovuje a nepotřebuji nic jiného k životu.. ;)
  10. Máš pravdu, to je racionální stránka života, a pak je tu iracionální, tedy emocionální, kdy to auto mám rád a nechci ho prodávat, ani ho dát došrotu, chci si ho držet v maximální technické pohodě (neznamená umyté) a užívat si ježdění s tím autem. Někomu jsem vykládal, že je to prostě moje milenka, stojí mě skoro to samé, jako by to byla živá milenka, jenom mi dává ty emoce trošku jinak najevo. Doufám, že toto chápeš.. ;)
  11. Takže má cenu pro tu 0W-30 šáhnout? JJ.. byly. Co jsem tam lil, to je otázka. A jak jsem psal, DPFko mělo zanesení 89g popílku a nic to nehlásilo...
  12. Škoda (VWS) nyní přišla s olejem 0W-30, který dle všeho byl lit do motorů na začátku výroby, pak přešli na 5W-30, načež jsou VWS nazpět u 0W-30. Já zatím využívám opět 5W-30, 50700. 5W-40, kterou jsem používal dříve, mi zapekla pístní kroužky do pístů, tudíž se nebyli flexibilní a vznikal tam únik oleje (ca 2dcl na 2000km). Proto už tento typ oleje nikdy více. Možná do budoucna zkusím 0W-30, ale zatím budu tvrdošíjně využívat 5W-30 (výměna vždy po ca 15000km). Nyní využívám Helix HX8 ECT 5W-30.
  13. Už neexperimentuju. Jsem na klasice 5w-30. A už přestupovat na žádný jiný nebudu.
  14. Takže to tak komplikované není? On ten termostat vcelku funguje, sice sráží tepltu na ca 80°C, ale teplota oleje se drží okolo 90°C. Ani v létě na dálnici pak neukazuje více jak 95°C (vyjma, kdy jsem za Yetim táhnul další auto, tak jsem se dostal v táhlém stoupání na 110°C), ale beru to jako nutnost v budoucnu, tak se na to připravuji, hlavně, psychicky.
  15. Je to náročné, sám vyměnit termostat? V servisu tvrdili, že se musí rozebrat přístrojovka a dostat se k tomu ze strany kabiny?
  16. Autorizák mi udělal dvě nabídky - 1. škoda ekonomy 10981 kč (bez DPH) 2. originál 34672 kč (bez DPH). Nechal jsem to přesto dělat někde jinde (šlo o generálku celkého motoru, viz má Oktávka v jiném vláknu), kde mi za originál naúčtovali 38677 Kč (bez DPH).
  17. Daval jsem nový. A žádné ekonomy, ale tvrdý originál. Jinak se mi to nyní vypaluje po nějakých 720 km, což je dle mého neskutečné číslo.
  18. JJ.. za vrácení starých. Nu jezdí to pěkně.. ;)
  19. Takže jsem zprovoznil to DPFko. Dávám, co jsem dostal a log z nového.
  20. Takže abych si rovnou sám odpověděl, našel jsem přes e-bay tuto společnost: https://www.diesel-technik-biberach.de/ Vstřiky + vysokotlaké čerpadlo 799,99 € Záloha 300€ Transport 25€ Komunikace rychlá. Já platil převodem. Jsou i další možnosti, jakožto paypal a při doručení.
  21. Chci se zeptat, zda-li nemá někdo někde link na nové/repasované vstřiky a vysokotlaké čerpadlo, resp. neví, kde se dají sehnat cenově dostupné zmíněné části? Našel jsem tento link, ale firma nereaguje na emaily a ani na kontaktní formulář a telefon je pořád obsazen. https://www.hsg-international.de/
  22. Rád bych, ale OBD nefunguje, tak musím sehnat nové. Zkusím se domluvit se servisem.
  23. Zaplnění DPF filtru dle servisu 89 mg na 350 000 km. Orig od začátku až do nyní... ;) Najeto v rozmezí 7 let.
×
×
  • Vytvořit nový...