Přejít na obsah

NJcz

Uživatel
  • Počet příspěvků

    39
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 294 zobrazení profilu

Oznámení NJcz

  1. Tak pro info ostatním, mám také opraveno, byl porušený kabel v předním nárazníku.
  2. Díky za info, myslím, že ten kabel bude stejný případ i u mě, ale nechtěl jsem to celé sundavat. Bohužel tedy není jiná možnost 😁. Tak snad na to přijdu.
  3. Ahoj, podařilo se vyřešit? V mé O3 píše chybu sensoru: Snímač nárazu pro ochranu chodců uprostřed B10E915. Sensory jsem si vyměnil podle dílenských schémat, ale chyba tam je stále a přes pokusy o vymazání, stejně vždy znovu vyskočí. Já se teda k oběma sensorům dostal i bez sundání nárazníku.
  4. Zdarec, neví někdo kudy přesně vede v autě hadička na kapalinu (liftback)? Zkoušel jsem čistit trysku, testoval motorek a dokonce i vyměnil za nový a stále kapalina dozadu nedojde, zřejmě je někde ucpaná hadička, ale bez toho, aniž bych věděl kudy vede se do ničeho dalšího pouštět nechci. Díky
  5. NJcz

    Chod spojky 1.4 TSI

    Ahoj, jo cena na originál škoda servis celkem slušná, já hledal kde se dalo, aby mě to vyšlo co nejlevněji a výsledná práce za 3k u známého. Ve výsledku jsem našel podle čísel nejlevnější varianty a to objednal, protože jsem měl nabídku ze Škody a tam chtěli měnit i jednohmotu a myslím, že ber práce 26K. Já to měl jinak vše originál 02/2021 - lamela a přítlačák za 7629Kč, sada šroubů 38Kč, ložisko 1206kč, vedení objímky 550Kč, mě bylo řečeno, že čep a páka se nikdy nemění, že to přežije celé auto 👍 Podtrženo sečteno: 12 542Kč, cena slušná za originál díly, ale přesto mi vrtá hlavou, jestli jsem neměl vzít celou sadu Sachs za 3500Kč 😂. Od té doby, co se na autech ve výrobě šetří je to raketová věda, dát to vše po nich do pořádku. Každopádně, pokud ti to bude zlobit, můžeš reklamovat, to u samodoma nejde, takže asi tak 😊
  6. NJcz

    Parkovací kamera

    @ice22222 Dělá to stále, nebo jen když je nastartovaný motor? On je totiž kolikrát problém v tom, že moderní auta hlídají, jestli není prasklá žárovka a posílají pulzní napětí do napájení, což kamery nemají rády a pak to vypadá nějak takto. Jak ti radil danno1771, vyzkoušel bych to napojit na jiný zdroj a pokud to půjde, je problém právě v napájení. Pak to bude chtít dát na přívod filtrování kondenzátorem pro ustálení napájení, nebo relátko. Já to takto řešil na několika autech a vždy to pomohlo.
  7. Ahoj, Já byl v SA, kde mi dali výpis z ETKY podle VIN s celým rozpisem dílů, kde byli originál čísla a ty jsem následně objednal jinde levněji. Potom mi to můj technik namontoval a celá ta akce vyšla levněji než ve originál servisu, nejméně o půlku. Takže já mám jistotu nejnovější revize lamely a přítlačáku a naštěstí už to neklepe. 110kw by mělo být stejné číslování, ale chtělo by to ověřit, každopádně, moje čísla byla následující: Lamela s přítlačákem - 04E141016H Ložisko - 02A141165R Vedení objímky - 02A141180A
  8. NJcz

    Divný zvuk

    Já měl podobný problém s klepáním, stejně jako řada jiných lidí tady na fóru, je tady už dost témat, kde se dá dočíst spousta informací. Někde jsem postnul i videa..auto hrozně klepalo, po sešlápnutí spojky přestalo klepat, pak když jsem zapl výhřev zadního okna, zase se to ozvalo. Problém byl v lamele spojky, po výměně kompletní spojky je klid. Ona lamela když se rozvybruje, tak ty zvuky přenese do převodovky a tam to takhle klepe komplet. Vyzkoušej si pohrát s pedálem a uvidíš.
  9. Hlavně opatrně, do jednotky nahrát něco, co tam nepatří je dost slušný risk..Každopádně MST2 není Columbus, ale Amundsen. Dříve jsem sdílel odkaz na MEGA, kde se dají najít veškeré verze jak na Columbus, tak i na ostatní jednotky. Mrkni na to a určitě najdeš. Na tvojí jednotku je nejnovější 366 a nebo přes patch do toho dostat verzi 468, ale to je už složitější operace. No a nebo je řešení se domluvit na příští pravidelné prohlídce v ŠA, aby ti to přehráli oni, jen řekni že ti to občas zlobí :)
  10. NJcz

    Parkovací kamera

    Ještě jsem si všiml, že máš kódování pro kameru High, ale máš tam i kameru low, tak jestli to nebude tím? (5F Information electr.: -> Long Coding -> Byte19 > Bit 4)- to bych dal pryč.. A pak teda správný postřeh, jednotka 6C by měla po montáži být zkalibrována, ale to by ti v diagnostice mělo psát chybu.
  11. NJcz

    Parkovací kamera

    Podle kódování to vypadá, že v tom problém nebude, provedl jsi kompletní restart jednotky dlouhým podržením tlačítka?
  12. NJcz

    Parkovací kamera

    @Birniboy77 Ahoj, Vyřešil jsi nějak tu kameru? Já mám tu samou, nebo podobnou a u mne stačilo, když jsem jí připojil, chvíli se nic nedělo, pak nešlo ani rádio a když jsem odpojil rádio od kabelu a znovu připojil, tak auto zapípalo jak při diagnostice a vše si stáhlo samo. Od té doby už pak všechno šlape i bez kódování.
  13. Nic o čem bych věděl, bohužel vše co píšeš je výsadou až vyšší řady, tedy MIB2 a více.
  14. Ahoj, už jsem to psal o pár řádků výše...spíše u MIB1 nic nového krom možná o malinko lepší odezvy nečekej a pokud nemáš s jednotkou problémy a nechce se ti experimentovat, pak to nutně updatovat nemusíš.
  15. Zdravím všechny, Vždy se snažím hledat než se ptám, ale tentokrát jsem opravdu nikde nic nenašel..Byl by někdo schopný poradit co by to mohlo být za chybu? Mám Octavii 3 1.4TSI 103Kw r.v.2013 ve výbavě Elegance+ V diagnostice mám kód B188101 Nouzová cesta - elektrická závada (Emergency path - electrical error) a čas odpovídá době, kdy auto v klidu stálo a nikdo s ním nic nedělal. Jediné co, tak jsem ještě měl problém v systému startování, kdy motor nešlo klíčkem zhasnout a musel se úplně vytáhnout(Terminal 15(1) - Zkrat na B+ B12E512), tak nevím, zda by to mohlo spolu souviset, každopádně po opravě startovacího systému, kdy se měnila spínačka, tam zůstala právě chyba B188101 v centrální elektrice. Kontroloval jsem zda není někde porušen kabel, ale nikde jsem nic porušeného nenašel.
×
×
  • Vytvořit nový...