Přejít na obsah

Anaf

Uživatel
  • Počet příspěvků

    36
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Anaf

  1. Ahoj, tak ne, není to ještě pryč :-(( Dnes ráno, při cestě do práce, jsem si všiml, že je jiný čas na palubních hodinách hodinách a po cca 2500 km opět počítadla spotřeby na nule. Zase budu odpojovat baterii.
  2. Ahoj, ujeto přes 2200 km a pořád dobrý :-) Vypadá to, že se problém podařilo vyřešit :-)
  3. Ahoj, tak mám další info: ujeto přes 1000 km a vše OK. Odpojení + pólu baterie a po cca 1 hod opětovné připojení pomohlo. K nulování počítadel již nedochází.
  4. Ahoj, mně se to resetovalo v poslední době často (viz moje příspěvky výše s popisem celé anabáze) a Octavia 3 FL 9/2118 je už po 2. přepálení FW. Počítadla nanapočítaly ani 100 km a resetovaly :-(, i vícekrát denně. Tzn., že to přepálení moc velký vliv nemělo. Servisní technik mě upozornil, že v případě problémů můžu provést ještě studený reset - odpojit baterii a zase po chvíli připojit. A tak jsem baterii odpojil a dal jsem jsem to mu cca 1 hod. klidu a připojil. To bylo před 3 týdny. Od té doby je klid a mám najeto přes 500 km :-). Hodně krátkých tras a startování. Jsem překvapen, že to pomohlo. To se ta chyba bude špatně vývojářům ze Škodovky hledat. Prostě, po zapnutí klíčku dojde zcela náhodně k přepsání nějaké buňky paměti a od této chvíle začne samovolné nulování. Po studeném resetu je zase klid. Do dalšího náhodného přepsání po zapnutí klíčku. (U mě se to např. stalo při delší trase a když jsem vypnul a zase zapnul motor (2x za léto jsem totiž zabloudil a koukal do mapy, kudy pokračovat a po nastartování to bylo vynulované.) to Radius_001: to nulování hodin se trochu vymyká, to se běžně neděje. Nechceš zkusit po pár dnech ježdění a jak doufám, nulování počítadel, provést studený reset? Bylo by to potvrzení nebo, v horším případě, vyvrácení teorie o pozitivním vlivu studeného resetu.
  5. Ahoj, toto lze efektivně řešit pomocí Caristy. Já měl odchylku - 8 procent. Takže jsem v Caristě nastavil udaj na 108 procent a budíky ukazují přesněji; teda, pokud se zrovna spotřeba nenuluje :-(
  6. Ahoj, Po ujetí necelého 1000 km je už asi 3 týdny vše zase špatně. Všechny 3 spotřeby se zase resetují- neujedu ani 100 km a je to pryč. Domluvil jsem se se servisem, že udělám tvrdý reset - odpojím baterii a po hodině připojím, což jsem včera udělal. A uvidíme. Domlouvám se v servisu na opětovném znovu přepálení stejného fw (celkem to "drželo"). 1. chyba nastala po krátkém zastavení, vypnutí motoru a opětovném nastartování. Toto jsem už pozoroval vícekrát, že po krátkém vypnutí motoru a znovu nastartování se to vymaže. Zase vás budu informovat.
  7. Ahoj, nemohu souhlasit. Je to právě obráceně: - u auta v záruce není dobré vyřadit pomocí Caristy s/s systém - vždyť toho si v servisu hned všimnou a máš to jako neautorizovaný zásah v záruce - vytáhnutí konektoru u plusu baterie způsobí při prvním zastavení hlášku o poruše s/s systému a pak už je klid, žádná další hláška - vytáhnutí konektoru u plusu baterie naopak prodlouží životnost baterie - jakékoli jiné tvrzení je zavádějící a mylné Vysvětlení: po vytažení konektoru se autobaterie začne nabíjet normálně (tak, jak jsme léta všichni zvyklí) - a nefunguje s/s systém se zasunutým konektorem dochází k přebíjení autobaterie (a jejímu ničení), když jedeme z kopce a naopak k nenabíjení, když je auto pod plynem. Samozřejmě platí to, co je zde uvedeno milionkrát, nabíjí se jen na 80 procent kapacity, aby byl prostor na dobíjení vysokým napětím. Důkaz: zabudoval jsem do auta voltmetr (přesně nastavený a ocejchovaný) a vidím, jak se palubní napětí mění podle jednotlivých jízdních režimů. Vypnutí s/s systému tlačitkem na palubní desce (nebo nejakou vloženou inteligentbí "krabičkou") nemá žádný vliv na dobíjení baterie - pořád je dobíjena tím šíleným způsobem, který ji ničí. Vypnutí s/s systému u plus konektoru autobaterie způsobí "normální" dobíjení baterie. Vypnutí s/s systému Caristou jsem nezkoušel (auto je záruce), ale předpokládám, že dobíjení bude taky probíhat "normálně". Než jedu do servisu, cca 2 - 3 dny předem, zasunu konektor a je vše OK. Servis nic neví. :-)
  8. Ahoj, po ujetí cca 800 km potvrzuji (zatím) úspěšnost výše citovaných úprav na Octavia 3 FL 2018. K nulování hodnot spotřeby zatím nedošlo. Problém se (zatím) škodovce podařilo vyřešit.
  9. Ahoj, ve čtvrtek jsem byl na "parametrizaci" fw. Byly "parametrizovány" jednotky infotainmentu (rádio) a "budíků". Tak uvidíme, jestli to pomůže. Od poslední návštěvy v servisu se situace posunula a Škodovka vymyslela další, výše popsanou úpravu. Celý proces probíhá následovně: - autobaterie se připojí na jejich nabíječku (čistě z bezpečnostních důvodů, aby napětí během "přepalování" nekleslo a nedošlo k přerušení procesu - do OBD2 konektoru se připojí jejich servisní počítač - naváže se spojení se škodováckým serverem - provede se požadovaná operace, přičemž se data online stahují ze škodovky - provede se kontrola a případné vymazání chyb v paměti a zkušební jízda Po parametrizaci mě zajímalo, co všechno se mi vrátilo do původního stavu, neboť jsem provedl nějaké úpravy pomocí Caristy. Zůstalo: - zhasnutí denního světla po zatáhutí ruční brzdy - přisvěcování mlhovkami do zatáček - dodatečné otření předního skla stěračem - funkce sklopení pravého zŕcátka při zařazené zpátečce (u 9/2018 FL mi stejně nefunguje :-( ) - akustická signalizace při zamknutí/odemknutí (nepoužívám - to probudí celý barák) Zmizelo: - ukazatel množství paliva k dočerpání - (stejně je to velice informativní - skáče po 5l) - funkce virtual surround a virtual bass pro nf signály z USB a nebo FLASH (trochu škoda - subjektivně se mi to zdálo lepší :-( ) Takže se zdá, že zmizelo vše, co souvisí s výše popsanými jednotkami, které se parametrizovaly. Takže teď nechám chvíli Caristu v klidu a budu čekat.
  10. Já jsem objednán do servisu na "parametrizaci" fw na 2.9.2020. Současný stav: po dovolené ujeto 2500 km a resetuje to pořád. Je to 50/50 jestli to po zapnutí klíčku udrží informaci nebo resetuje. Jak jsem psal, reklamuji vadu dílu ne fw. Servis se k tomu staví tak, že již provedl přehrání fw, nyní provede jeho "parametrizaci" a pokud to nepomůže obrátí se na Škodovku s dotazem, co s tím. Sám o sobě vadný díl v tomto případě vyměnit nemůže. Z našeho pohledu (pohledu majitelů všech takto postižených aut) by bylo dobré, kdybychom všichni tuto závadu reklamovali v servisech. Aby bylo více těchto případů. Mezi námi - tady má Škodovka máslo na hlavě a něco má špatně a seriozní by bylo udělat nějakou svolávací akci a opravit to. Chápu, pokud je to problém v hardware, tak ji to bude trochu "bolet" a bude ji to něco stát. Zajímavé, že si toho ještě nevšimli novináři nebo konkurence.
  11. ahoj, tak u mě to nyní je pravidelně. Odjeli jsme na dovolenou a hodnoty spotřeby nevydržely ani těch 170 km cesty s několika zastávkami. Začínám si myslet, že to není softwarová záležitost, ale hardwarová, tzn. že je vadná paměť, odpovědná za uložení dat. Proč zrovna spotřeba a ne něco jiného je mi teda záhadou. Mohla to být vadná série pamětí. Seriózní firma by svolala auta na opravu - výměnu. Ovšem každá firma před tím dělá "mrtvého brouka" a zatlouká a zatlouká. Nicméně jedná se zde o vadný díl, který se nedaří opravit. Ze zákona máme nárok v záruční době na výměnu takového vadného dílu. Po návratu z dovolené to začnu se servisem řešit.
  12. Ahoj, HoldHill mi nejde aktivovat, Corner ano, funguje Coming-leaving jsem nezkoušel, nepotřebuji Octavia 3 , FL, 9/2018 P,S, Poradí někdo: Xiaomi Redmi Note 3 PRO, kterou verzi Caristy - Arm64 v7 nebo Arm64 v8a Jsem lehce zmaten, dříve byla jen jedna verze Asi Arm64 v7 je sázka na jistotu a V8a je až pro novéjší jádra s rozšířenou instrukční sadou?? Nebo jak to je? Díky :-)
  13. Ahoj, tak po delší době dávám na toto téma další zkušenost. Octavia 3, facelift, 9/2018, přehrán FW z důvodu nulování hodnot spotřeby. Přehrání pomohlo. Jen jednou se hodnoty zresetovaly. Až do tohoto úterý. To se mi to zresetovalo během dne alespoň 3x. A další dny je zase klid. No, alespoň jsem si vyzkoušel, že k resetování dochází po zapnutí klíčku a ne až po nastartování. Takže moje teorie o slabé baterii je, a to musím sebekriticky přiznat, špatná. A to jsem si zrovna pomocí Caristy zcejchoval průměrnou spotřebu, aby odpovídala realitě. Palubní pocítač ubírá 0,4l na 100 km. Takže jsem přidal 8 procent a nabral plnou a nic, Začalo nulování spotřeby. Tak nevím, co dál.
  14. Dobrý den, ano, v menu rádia (Infotainmen) mi přibyla funkce sklopení. Můj problém je, že jsem nějak nepochopil z výše popsaného návodu postup nastavení zpětného zrcátka. Díky za radu.
  15. Ahoj, mám stejný problém, pomocí Caristy jsem si nakódoval sklopení zrcátka při couvání. V menu mi přibyla funkce sklopení. Po zatržení funkce a zařazení zpátečky se mi ale zrcátko otočilo nahoru. Pochopil jsem, že to musím nastavit, ale nevěděl jsem jak. Proto jsem tuto funkci dočasně vypnul. Po pročtení Tvého příspěvku jsem to zkusil nastavit, ale "nedal" jsem to. :-( Teď už se zrcátko nehýbe vůbec. Nemohl bys, prosím, popsat toto nastavení víc pro "blbý"? Díky.
  16. Ahoj, ohledně ukazatele množství paliva na dotankování. Vysledoval jsem, že se hodnota na displeji mění po 5-ti litrech. Čili: 5, 10, 15 atd. Octavia III, facelift, 2018 Takže přesnost nic moc.
  17. Ahoj, konečně jsem přešel z verze 4.1b17 na 5.1b3 dle výše popsaného postupu (Carista postup.pdf). Díky Vladimíre :-) Jenže jaksi není co platit :-) pomocí LP. Carista má v této beta verzi 3 všechny funkce odemčené. Takže jsem ten poslední krok s LP ani nemohl udělat. A Carista funguje, lze modifikovat funkce. A nebo jsem udělal něco špatně? A opravdu zmizela z menu Caristy nastavení surround zvuku, která jde udělat verzí 4.1b17
  18. Ahoj, mám takový návrh. Co kdybychom využili Tvé současné situace, kdy se toto resetování projevuje několikrát denně, k malému testu. Můžeš dnes nabít akumulátor a zítra vyzkoušet, zda-li se toto resetování opět projeví? Mám totiž svoji teorii, že se toto resetování děje jen při slabém akumulátoru (resp. akumulátoru, který má to nejlepší již za sebou a má vyšší vnitřní odpor, který způsobí krátkodobý pokles napětí v řídící jednotce a reset pamětí). A právě kombinace horšího aku s jeho částečným vybitím může způsobovat tyto problémy. Mám software již opravený, problémy ustaly, ale nicméně se mi to ještě jednou stalo, když akumulátor byl trochu vybitý (hrál jsem si s Caristou).
  19. Pokud mě paměť neklame, tak ověření přes ELM327 Identifier vypadá jinak. Projdi si vlákno, (1. strana) - těch obrázků, jak má vypadat ověření je tu mnoho, 1.4b má být červeně (unsupported 7)
  20. ne, u i u beta 17 je aktivace HHC, ale moje auto reaguje výše popsaným způsobem a nevím si s tím rady :-( Díky za rady.
  21. Ahoj, mám dotaz na Vás zkušenější: Octavia 3, 2018, facelift, Ambition plus, Swing nejde mi dokódovat asistent rozjezdu do kopce (HHC) přes Caristu (4.1 beta 17 píše mi: "The vehicle is rejeting the new setting value. It's possible that this setting is not supported by your vehicle or that it must first be enabled via a different setting." Čili, odmítá nastavení, není podporováno, musí být nejprve povoleno jinak, ale jak? Máte to někdo přes Caristu dokódováno? Díky za radu :-) Nebo musí být brzdná soustava na HHC nějak předpřipravena? Já myslel, že se jen využije ABS funkce.
  22. při spouštění Caristy si vypínej data a wifi, pak tě to nebude otravovat :-)
  23. Ahoj, možná záleží na verzi Caristy; já mám, tuším, beta 15 a jede mi to - byť jsem s tím trochu "bojoval". mám: Left cornering light (using fog light) ... ON Left cornering light (using fog light) (experimental) ... ON Right cornering light (using fog light) ... ON Right cornering light (using fog light) (experimental) ... ON Cornering light activation .... Steering wheel is turned/blinker on (method B) Cornering light activation (step1 of 3) ... Enabled Cornering light activation (step2 of 3) ... Enabled Cornering light activation (step3 of 3) ... Enabled
  24. Dobrý večer, pánové, hluboká poklona, vše OK, bylo to opravdu starou verzí LP. Ještě jednou díky za rychlou radu :-)
×
×
  • Vytvořit nový...