Přejít na obsah

franclik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    30
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem franclik

  1. Ahoj tak jsem tu závadu nakonec vyřešil. Chyba byla uplně jinde. Před časem mi odešla řídící jednotka motoru. Po její výměně problémy se startováním úplně zmizely. Auto šlape jak hodinky
  2. Jen když to dlouho startuje a nechce to chytnout. Únik nikde nemám . Teď mi to asi tři dny startuje bez sebemenších potíží na první pokus.
  3. Ahoj Myslely si , že mi protékají vstřiky a proto to pak nechce nastartovat (že je to přecucané) a proto že po startu smrdí v autě benzín. Vstřiky mi kontrolovaly v servisu. Původně mi je chtěli měnit , ale pak je neměnily . Prý jsou v pořádku. Čidlo teploty jsem měnil za originální díl a vše beze změny. Po výměně snímače tlaku oleje bylo nejprve vše v pořádku ( myslel jsem si že je závada odstraněna) ale asi po týdnu se vše vrátilo do starých kolejí. Výměna svíček také nic. Dokonce mi měnily i vlnovec na výfuku protože mi to jednou na diagnostice jako vedlejší závadu hlásilo netěsnost výfukového systému , nebo tak něco . Vše je zatím beze změn. Akorát to stojí peníze.
  4. Čau klapku jsem čistil tím to také není. Mohl by to dělat snímač otáček vačkového hřídele ????? Prý jsou tam dva. Vstřiky mi kontrolovaly protože po nastartování je v autě cítit benzín. Jsou v pořádku. Na diagnostice to nehlásí vůbec nic , píše se to tu už poněkolikáté a stále se tu objevují rady ať se dá auto na diagnostiku atd. Prý by to mohlo dělat přidírající se palivové čerpadlo. Je to možné ???? Nejprve se mi to po nastartování drží cca na 500 otáček a po pár minutách to vyskočí na 1000 a vše je v pořádku. Chcípnu motor a auto nastartuje na první pokus.
  5. Tak jsem si myslel že je závada odstraněna, ale není tomu tak :-( Pár dní to startovalo na první pokus a pak se vše začalo opakovat. Nyní to má úplně stejné příznaky jako před tím. Opravdu nikdo neví čím by to mohlo být ????????
  6. Tak má závada je konečně vyřešena . Nakonec to byl snímač tlaku v motoru. Je to asi týden co jsem ho vyměnil a od té doby auto startuje bez problémů.
  7. Tak jsem včera vyměnil čidlo teploty a je to pořád stejné. Nenastala vůbec žádná změna k lepšímu. Dal jsem tam originální díl. Když vypnu motor a hned zase nastartuji chytne to pokaždé na první pokus. Když auto chviličku stojí - třeba i 5 minut je to hrůza. Nejhorší na tom je že to neudělá pokaždé. Kontrolovali mi už skoro všechno co šlo a stále nic. Na diagnostice to nehlásí vůbec žádnou závadu. Budu vděčný za každou radu Díky
  8. Ahoj mám skoro ten samý problém Fabia r.v. 2001 mi občas nejde nastartovat. Musím hrozně dlouho točit než to chytne. Potom má motor chvíly nepravidelný chod , pak chytne a vše šlape jak hodinky. V autě je potom cítit benzín. Někdy to neudělá celý den a někdy třeba dva starty po sobě. Svíčky jsou nové , vstřikovače jsou zkontrolované a jsou v pořádku , palivový filtr je vyměněn . Na diagnostice to nehlásí vůbec žádnou poruchu ani chybu. Auto jezdí bez problémů , při jízdě je vše v pořádku. Žere olej cca 1l na 4000 - 5000 km . Startér a baterie jsou v pořádku. Palivové čerpadlo běží - jen je občas hlučnější než dříve. mohlo by to dělat čidlo teploty motoru jak jsem se tu dočetl ????
  9. Ahoj Prosím o radu ohledně palivového čerpadla Při otevření dveří se mi neaktivuje palivové čerpadlo a nezačne mi čerpat palivo. Následně mám problém nastartovat . Při zasunutí klíčku se čerpadlo zapne a palivo načerpá. Kde může být problém ? Můžu si tento problém nějak odstranit sám ? Předem děkuji za radu . Prohledával jsem fórum , ale nikde jsem podobný problém nenaše. Jedná se o Fabii I rok výroby 2001
  10. franclik

    cena opravy

    Jde o to že mám možnost mít to přímo v škoda servisu a platit to bez práce. Tak by mě zajímalo kolik to v origo škoda servisu stojí , protože člověk co mi to nabízí si za to řekl docela dost. Chtěl jsem vědět na kolik to přibližně vyjde abych to mohl porovnat. Nechce se mi obcházet servisy a vyptávat se. Co jsem se díva na netu tak jsem se z cenou dostal asi na půlku toho co si řekl on. Jde mi teď o to jestli se mě snaží obrat nebo ne. Dávám si k němu auto už dlouho a vždy bylo vše v naprostém pořádku a vyšlo to o hodně levněji . Tak se mi to teď nezdá .
  11. franclik

    cena opravy

    Díky za tvojí odpověď. Velice mi ta tvoje rada pomohla. Jasně že jsem se nejprve díval na netu jak co asi stojí . U spousty věcí to je jasné. Co se týče odlučovače oleje pro Fabii tak toho na netu zrovna moc není . Např: jeden odkaz cena 760.- druhý cena 2500.- oboje originál škoda ale rozdíl v cenách 1740.- kč - což je dost. Proto jsem zde vznesl svůj dotaz . Aby mi poradil někdo kdo ví na kolik by mě to asi realně vyšlo. Takže mi příště prosím tě neraď
  12. franclik

    cena opravy

    Čau nevíte náhodou na kolik mě přibližně výjde toto : 1. výměna oleje - olej , filtr .. 2. výměna vzduchového filtru 3. výměna brzdové kapaliny - ABS 4. výměna odlučovače oleje vše originál škoda ale bez práce ? Fabia 1,4 74 kW 2002 Díky
  13. Na www.kopacek.cz nabízí chromované lišty pod okna na fabii za 1400. Je tam i foto samotných lišt , ale ne jak to vypadá na autě což je škoda.
  14. Právě že původní kabel mi tam nepasuje. Už jsem to měl celé rozdělané ale nepasují mi konektory. Originál Fabia je placatý obdélníkový a vedou do něho čtyři dráty. A ty Pioneery mají konektor hranatý a vedou do něho dráty dva . Nechce se mi stříhat dráty. Dělá se nějaká redukce ? A kde by šla sehnat ????? Jo a jedná se o výměnu předních reproduktorů. Zadní šly vyměnit bez problémů kus za kus .
  15. franclik

    PIXMANIA

    Chtěl jsem si u nich objednat autoradio ale chtěli peníze předem na učet tak jsem nakonec koupil jinde. Jo a ještě chtěli podepsat nějakou smlouvu o reklamaci za tři stovky . To ale není poviný . Nevím k čemu platit tři stovky za něco na co je nárok ze zákona.
  16. A skusal si pozret poistku? tu asi najskor vypali. Máš pravdu bylo to tou pijistkou. Dal jsem novou a vše je v pořádku. Také mě to mohlo napadnout
  17. Zapoměl jsem nechaný zapnutý zadní stěrač. V noci napadlo deset čísel sněhu . Ráno jsem nastartoval auto , zadní stěrač se dal do pohybu a zustal zaseknutý v pulce okna. Nereaguje na ovládání a nemohu ho za žádnou cenu dostat do základní polohy. Když to skouším silou tak bych ho spíš zlomil než vrátil zpět . Neměl jste někdy někdo podobnou závadu ? Co s tím ? Bojím se aby neodešel motorek .
  18. napsal jsem TS-4610 ne....v pravo je širokopásmový reproduktor...tzv. dualcone...a v levo je koaxiální reproduktor dvoupásmový.Výškový reproduktor je umístněný v ose středobasového reproduktoru. Dík za odpověď , měl bych ještě jeden dotaz. Reproduktor 1056 má jeden konektor na kabel ( dva draty ) a originální zadní reproduktor má ty konektory dva . Jak to mám tedy zapojit ? zapojení záleží na tobě.Ty druhé kabely jsou pro výškové reproduktory, které jsou v zadních dveřích.Já osobně bych ty výškové nezapojoval. S těma kabelama jsem si to tak nějak myslel, ale nebyl jsem si na 100% jistý. Výškáče v zadních dveřích zapojovat nebudu. A co přední repro ? Tam je podle tvého názoru lepší původní výškáč zapojit nebo ne když ty TS- 1756 II mají svůj vlastní ?
  19. Mám na Fabii podložky pod koly 15 mm a vidět a znát to je
  20. Mě to začalo z ničeho nic také klapat. Dělá mi to co se venku ochladilo a je po ránu kosa při prvním nastartování. Snad nám někdo poradí
  21. franclik

    Klima ve Fábii

    Kupoval jsem svoji Fabii ojetou a tak jsem si nechal podle win kodu vyjet všechny informace o vozidle přímo va Škodovce. Je tam kod 9AP - automatická klimatizace . Měl jsem automatickou klimatizaci v předcházejícím autě a bylo to o něčem uplně jiném. Tak teď nevím ale každý výrobce si asi pod pojmem automatická klimatizace představuje něco jiného.
  22. Zdar mám stejný problém . Topení mi z ničeho nic začne samo topit jako blázen a nejde vypnout. Nechal jsem si auto napojit a prý jspu spatné motorky. Řekli mi ale že těch motorků je tam asi pět nebo šest ( teď už to nevím přesně ) a že je potřeba vyměnit je všechny. Jeden prý stojí kolem 4000 takže by oprava stála přes 20 000. Je to možné ? Nebo stačí vyměnit jen ty dva výše popisované motorky ke klapkám ? Mám v autě klimatizaci.
  23. napsal jsem TS-4610 ne....v pravo je širokopásmový reproduktor...tzv. dualcone...a v levo je koaxiální reproduktor dvoupásmový.Výškový reproduktor je umístněný v ose středobasového reproduktoru. Dík za odpověď , měl bych ještě jeden dotaz. Reproduktor 1056 má jeden konektor na kabel ( dva draty ) a originální zadní reproduktor má ty konektory dva . Jak to mám tedy zapojit ?
  24. A prosím tě proč ty TS 1056 ne ????? Myslíš že je tam tedy lepší nechat ty originální ? Ten technik od Pioneeru mi doporučoval do předu TS -1756II a do zadu TS-1056II. Do hifi nedělám tak díky za vysvětlení
×
×
  • Vytvořit nový...