Přejít na obsah

Sharik4x4

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Sharik4x4

  1. Vzhledem k tomu, že na to byla svolávačka u VW , nevím jak škodovka, tak problém s rozvody a vodními pumpami s předsuvníkem určitě je. Po výměně rozvodů to zmizne.
  2. Boucháni u studeného motoru bych tipnul na setrvák KO. Tam se taky šetří a plus start-stop.
  3. To čvachtání dělá rozvoďák, protože se šetřilo a zjednodušovalo. A tak všechny nový typy motorů Tdi dělaj studený tyhle pazvuky po ujetí 130-180tkm.
  4. Rozdíly jsou pouze u filtru,7q DSG má jinej než klasika u 6q. Olej je furt stejnej, viz. Foto
  5. Tady se taky nic zvláštního nedělo.Fakt si mě pobavil. Jen pro pobavení ostatních přikládám pár foteček, když se něco děje. Lambda nevím přesně kolik byla, ale Karma bylo hodně špatná.
  6. Ještě k těm zárukám, jelikož koncern šetří, kde může i kde nemůže každou korunu/euro, tak to znamená, že jakákoliv dražší záruční oprava se důkladně zkoumá a hledá se důvod, proč se tak stalo. A pokud to není nějaká výrobní vada, kerá se projevuje na výcero kusech=svolávačka , kontroluje se vše, takže i jednotky a jakmile bude zjištěn zásah mimo autorizák je po záruce. Takže je na zvážení, jestli to riziko a problémy stojí za to. Já říkám že”klid je k nezaplacení” .
  7. Tohle je právě problém čipování, všichni řeší navýšení výkonu a krouťáku a přiblblý grafy(brdy) a nikdo neřeší co se děje uvnitř motoru, to jest kam jde ta spálená či dokonce nespálena nafta, co se děje s klikou, písty, setrvákem, teplotou, olejem, spalinami, atd... Většina úpravců tam naleje nafty kýbl a potahaj hodnoty turba a hotovo. Málo kdo je schopný to odladit, aby motor fungoval jak má. Prostě myšlenka, že to někdo udělá lépe než ve fabrice, kde vývoj stojí miliony a trvá 2-3 roky +testování, je zcela zcestná. Nikdo to nemůže upravit za hodinku dobře, tak aby byli veškeré parametry nastaveny na 100%. To by musel být genius s nobelovkou a už dávno by dělal pro nějakou automobilku. Nejlepší čip= žádný čip!!!
  8. Jelikož opravuji mazání motorů a motory vůbec jasně vidím, jak motor vypadá uvnitř, když se olej dělá po 10-15t a když se mění po 30-35tkm. Režim prodloužených intervalů možná funguje u aut který mají roční nájezd 50-100tkm po dálnici a ne pro normální provoz 90% courání kolem komína. Je to jen snižování nákladů firemních aut, kde je kalkulován servis do cca 150-180t. Kolikrát servis je započítán do pronájmu či leasingu, operáku.. Takže čím méně se toho vymění tím lépe. Proto palivový filtr po 90tkm a podobné uchylárny. Já měním na všech autech olej max po 15tkm.
  9. Od roku 2015 je ve vaně miniaturní laboratoř, která před každým startem vyhodnotí kvalitu oleje. Tohle asi přednášej technikům na školení. Tohle snad nemůže sežrat ani pes natož rozumnej člověk. Je vidět že technik a mechanik se nikdy nepotkali. To jest že přijímací techniky, který komunikuje se zákazníky vživotě nerozebíral motor či cokoliv, jinak by takový ho.na nikdy nevypustil z pusy. Ve vaně je pouze hladinový snímač a to již zhruba asi od roku 2004 s příchodem OII. Nic víc nic míň. Přibylo tam snímání teploty asi v roce 2010.Kvalitu či ostatní parametry oleje jsou vypočítávány z četnosti startů, regenerací, provozem..... prostě čidlo kvality oleje neexistuje možná ve scifi.
  10. U aut do dvou let v záruce bych se bál cokoliv upravovat, protože pokud bude problém tak oni to lehce odhalí, že se tam něco upravovalo a bude pešek.
  11. Musím reagovat na toto téma, nedálno jsem řešil podtáčení převodovky DSG DQ500 7q a byl jsem zcela rozčarován jak je trh z upravcemi zaplevelen rádoby ladič, který nejsou absolutně schopni upravit parametry převodovky tak aby ředila dle mých představ. Většina ůprav je totální katastrofa, já tomu říkám “nalejvání”. Většina softů je od bůhví koho upravena a s idividuálním naladěním motoru či převodovky to je namíle vzdáleno. Chvílemi jsem chtěl zvracet z těch nesmyslů co jsou ůpravci schopni vypustit z pusy.Koho mohu doporučit je TDI fan z ostravskýho výběžku. Bohužel ten jediný mi raději řekl, že není schopen v současné době upravit převodovku 7q DQ500, než aby to zprasil jako ostatní. Takže jsem týden sháněl firmu , která opravdu umí upravit až jsem jí našel. Paradoxně si na nic nehraje jako ostatní a vše ladí dle přání zákazníka. Vše udělal přes diagnostickou zásuvku, všichni ostatní rozebíraj půlku auta!!! Vše proběhlo dle mých představ a převodovka řadila přesně tak, jak jsem chtěl. Takže ještě existují lidi který fakt “umí”. Pán je z Prahy a kontakt rád poskytnu po telefonu či meilu.
×
×
  • Vytvořit nový...