Přejít na obsah

marhor

Uživatel
  • Počet příspěvků

    111
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem marhor

  1. marhor

    Brzdy

    Zadní byly měněny před rokem (hodně používám tempomat).
  2. marhor

    Brzdy

    Pro info - najeto 76 000 km, výměna všech kotoučů a předních destiček, cena 21.700 Kč včetně DPH (včetně montáže).
  3. Zkusili jste máznout dolní plastový roh dveří, který se otírá o gumu prahu karoserie? Mažu tak jednou za 2 měsíce.
  4. Dnes jsem zkoušel stáhnout mapové podklady pro Karoqa 2019 MIB2 Amundsen a napsalo mi to: "Data k mapovým podkladům nebyla nalezena. Kontaktujte prosím dealera." Znamená to, že mi bezplatný update skončil...??
  5. Vyhřívané sklo nainstalované a funkční, ale nedoporučuju. Prosinec 2022 - na pojišťovnu nahlášeno prasklé přední sklo. V autorizovaném ŠA servisu mi řekli, že zkusí dát vyhřívané, s teoretickým doplatkem do 5 tisíc, bez výměny ovládacího panelu climatronicu. Leden 2023 - první návštěva servisu. Na dálku se připojil chytrý pán ze Strakonic, nahrál nový software (prý z VW). Výsledek - v climatronicu se objevila ikonka na vyhřívání čelního skla, ale zmizela vazba mezi vyhříváním předních sedadel a vyhřívání volantu. Tudíž vyhřívání volantu se musí zapínat separátně v climatronicu. Únor 2023 - výměna skla. Bohužel v servisu chybělo jedno relé, takže jsem dostal auto s drátky v čelním skle, ale zatím nefunkčními. Březen 2023 - doplnění relé, zprovoznění vyhřívání skla a pokus na dálku opět spojit vyhřívání předních sedaček s volantem. Výsledek negativní, prý neexistuje varianta, která by to umožnila za přítomnosti vyhřívání čelního skla. Výsledek: náklady skoro dvojnásobné; ráno zapnu vyhřívání sedaček, zmáčknu climatronik, zapnu vyhřívání volantu a musím se zpátky vrátit z climatronicu, odmáčknu start stop a můžu vyjet. Otravné... Kdybych to věděl, vyhřívané čelní sklo nedávám.
  6. marhor

    Podvozek na 18

    Mám zimní 17 a letní 18, rozdíl neznatelný.
  7. Má prosím někdo zkušenost s instalací vyhřívaného čelního skla do Karoqa, který má obyčejné sklo, RV 2019?
  8. marhor

    Vaše spotřeba

    Spotřeba je u mě podobná. K tomu dunění: mám obyčejný style RV 2019 a slyším to samé. V servisu to označili za normální.
  9. Mimo jiné poznáš zapnutá světla na navigaci - při zapnutých světlech přejde to tmavého režimu.
  10. Mám oboustrannou, plná spokojenost.
  11. marhor

    Výška karoqa

    A má @štefanf elektrické otevírání kufru??
  12. Hackeři to za nás vyřešili. Po napadení T-Mobilu o víkendu u nás funguje jen 4G síť a ikonka opět ukazuje sílu signálu...
  13. Přidám zkušenost se spotřebou oleje. Měním jej jednou za rok, po 15 - 17 tisíci km. První dva roky jsem doléval vždy 0,5 litrů, letos jsem v zimě před dlouhou cestou ten půllitr doplnil preventivně. Na jaře se 3 týdny před výměnou oleje rozsvítila kontrolka, dolil jsem 0,3 litru, chtěl jsem šetřit. Kontrolka zhasla, hladina nad ryskou. Po týdnu se kontrolka rozsvítila zas... Poučení: dolévat minimálně 0,5 litru.
  14. Zkušenost: pokud mám telefon, který umí jen 4G, infotainment ukazuje sílu signálu. Pokud vezmu telefon, který umí i 5G, je v infotainmentu červený křížek. V zemích, kde 5G nebylo, ukazoval i u tohoto mobilu infotainment sílu signálu. Kosmetická závada.
  15. Letos mi po 45 tisíc kilometrech začala vrzat palubní deska - rámeček kolem přístrojového štítu. Hledal jsem zde na fóru a nechal si poradit: - prostříkal jsem šterbinu mezi rámečkem a a palubní deskou, vrzání se sice zmenšilo, ale nezmizelo - vzal jsem černou pružnou šňůru/gumičku o průměru asi 1,5 mm a platební kartou ji vmačkal mezi rámeček a palubku. Vrzání se už týden neozvalo, tak snad OK.
  16. marhor

    Vaše spotřeba

    Přidávám spotřebu s rakví - Jizerky Slovinsko ve třech s plnou výbavou 8 litrů na 100, při tempomatu 127 km/h. Čekal jsem při velké rakvi víc, ale pro nízkou spotřebu je důležitější rychlost... Pro zajímavost - pětikilometrové stoupání na Tauernský průsmyk při 127 znamenalo stabilních 13 l/100 km.
  17. marhor

    Vaše spotřeba

    Mám podobnou spotřebu, ale s 4x4. Viz moje příspěvky zde v létě 2021.
  18. marhor

    Vaše spotřeba

    Počkej, až se auto zajede, spotřeba klesne.
  19. Po 14 dnech vypadají zadní dveře takto. Ale chce to gumu po celém oblouku až nahoru, vpravo jsem končil níž a je to špinavé. Jdu koupit černou gumu.
  20. Podařilo se mi trochu ušpinit lem blatníku, čištění čímkoliv neúčinné. Poradí někdo, jakou barvu (asi odstínu antracit) použít, abych to plus mínus zamaskoval?
  21. Už se mi dvakrát stalo, že po cca 10minutové jízdě jsem chtěl couvat: dal zpátečku (DSG), infotainment zůstal černý a obraz ze zadní kamery se objevil až po 10 sekundách (skoro docouváno). Má někdo podobnou zkušenost?
  22. Měl jsem ze servisu jako náhradní auto pár dnů Scalu s motorem 1,0, měla najeto pár tisíc km a na volnoběh byly vibrace cítit. Setrvale, ať byl motor studený nebo teplý.
  23. Měl jsem WR D4 a ve sněhu hrabaly dobře.
  24. Tento týden konečně provedena záruční oprava. Jen přelakováno, nový černý těsnící pásek na dveřích. Lepící páska použita není. Auto bylo tři dny v servisu. Už mám koupené těsnění do oken dle @Pytlák.
×
×
  • Vytvořit nový...