Přejít na obsah

Pandora

Uživatel
  • Počet příspěvků

    823
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

3 Sledující

Návštěvy profilu

2 151 zobrazení profilu

Oznámení Pandora

  1. Díky za odpověď. Olej jsem měřil cca 5 minut vypnutí motoru po delší jízdě, což je myslím správně. Podívám se na měrku dnes za studeného motoru. I kdybych chtěl vysát 0,3 litru, nemám čím.
  2. Zdravím, po delší době, můžete mně prosím poradit? Dnes mi v servisu měnili olej, opět použit Valvoline Synpower 5w40 , olejová náplň dle manuálu je 3,2 litru. Překvapilo mne, že ve vráceném otevřeném obalu nezůstalo 800 ml oleje, ale jen 450 ml. (celkem 4 x 1 litrové balení). Když jsem kontroloval měrku, tak hladina byla až u horního konce šrafování, takže tím je to jasné, jak to vzniklo. Má cenu 0,35 litru odsát nebo to mám nechat?? Nevím, kde předně je na rysce maximum, jestli tam, kde končí to šrafování, nebo kde končí "výřez" na rysce. Děkuj za rady.
  3. Rozvody jsem letos vyměnit plánoval, ale až po létě, tj. po 7 letech.
  4. Zdravím, mohu požádat o radu? Mam FII, 10/2014, najeto 30 tisíc km, rozvody původní. Včera po nastartování jsem vypl zahřátý motor, po 2 hodinách jsem nastartoval a na volnoběh jsem uslyšel silný klepavý zvuk z levé části motoru, po přidání plynu zvuk zmizel, po klesnutí otáček na volnoběh, se zase zvuk ozval, popojel jsem pár metrů a zvuk se neobjevil až do konce jízdy i po opětovném startu teplého motoru. Může ten zvuk být známkou opotřebených rozvodů, je "bezpečné" s autem jezdit? Díky za případné odpovědi.
  5. Ahoj, včera jsem jel Praha - HK po D11, otacky 3200 až 3600 a dnes klapavý zvuk zdvihatek po studeném startu byl kratší dobu.Mám již nakoupeny Mogul Racing 5w40 na výměnu, předpokládám, že proplach olejem dělat nemusím...
  6. A co s tím, že nějaké zdvihátko není natlakované mám dělat? Ono to po 90 vteřinách zmizí ten zvuk.
  7. Škoda, že mne to dělá po 25 tisících km. Ještě to vyzkouším projet 10 až 15 minut při 3 500 až 4 000 otáčkách.
  8. Je tam olejový filtr, co dává autorizovaný servis, jsou na něm loga koncernových značek, rozvody prý mají časovou životnost 8 let.
  9. Pokračování... VID_20200603_193123~4.mp4
  10. Zde je nahrán studený start, po cca 90 vteřinách to přestane... VID_20200603_193123~3.mp4
  11. Pokusím se to nahrát, vypadá to na zvuk hydrostelu, ale nevím, proč se to tak zhoršilo. Dnes jsem to zkoušel v garážích jen při nastartovaném autě a ten klapavý zvuk při přidávání plynu a zmizel do cca 90 vteřin. Mogul racing 5w40 je tam od loňského září a je na něm najeto 3 tisíce km, nebo jestli by to nechtělo protáhnout ve vyšších otáčkách, ted jezdím hodně okresky...
  12. Ahoj, prosím o radu. Mám FII vyrobenu v 10/2014, najeto 25 tisíc km, rozvody původní. Auto poslední necelé 2 roky je garazovane. Od včerejška auto stálo venku (po dlouhé době nebylo přes noc v garáži), po nastartování několik sekund něco klapalo v motoru (na to jsem zvyklý), ale při přidávání plynu se ozýval výrazný klapavý zvuk, trvalo to cca 1 kilometr, pak už nikoliv. Když vyjíždím z velkokapacitních podzemních garáží, kde standardně parkuji, tak tohoto zvuku jsem si nevšiml. Díky za rady.
  13. Pandora

    Zimní pneu

    Zimní pneu jsou mimo sezónu uskladněny ve stodole, na stojanu, v látkových obalech a ten štos je přetažen igelitem, ale ten tak moc netěsní, je to kvůli prachu spíše. Jezdím v zimě, když je sucho.
  14. Pandora

    Zimní pneu

    Zdravím, mám FII 5 let starou, najeto celkem cca 25 tis. km. Poslední rok je auto garažované. Co se týče zimních pneu, mám to brát tak, že na autě by neměly být pneu, které se používají 6 let a více, jak se uvádí? Má takovou časovou hranici i letní pneu? Km proběh mám takt malý. Proto zvažují, že za rok koupím tzv. celoroční pneu, např. Michelin CrossClimate+ 195/55/15 XL89. Díky za odpovědi.
  15. Po aktualizaci SW ridici jednotky motoru, jsou studene starty jiz v poradku. Po nastartovani jsou otacky na cca 1 200 (cekal jsem, nez jsem se rozjel asi minutu).
×
×
  • Vytvořit nový...