Přejít na obsah

Lote

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Lote

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

2

Popularita

  1. Díky za postup, u mě po nastavení úspěšné u 5 z 5ti startů, i když někdy se spojuje nečekaně dlouho (několik minut), ale jednoznačně posun k lepšímu :) Mám Samsung A51, Scala, Bolero. Ještě vyřešit hlasové ovládání v češtině a budu naprosto spokojen (stejně, jako jsem byl cca před 1/2 rokem s A10, kdy mi vše fungovalo OK). Vormenovi každopádně palec nahoru a díky za jeho čas a vstřícnost.
  2. To právě není "úplně běžná" frekvence, jde o pásmo 5,725–5,875 GHz, kde je sice povolené vysílání, ale se sníženým výkonem (25 mW e.i.r.p.). Jde o 5G kanály 145, 149, 153, 157, 161 a 165. Scala toto pásmo 5G právě využívá na svém wifi AP a náhodně po těchto kanálech přeskakuje, což je dle mého názoru nešťastný výběr. Jako "běžné kanály" bych označil 5G kanály 100 až 140 (5,5-5,7GHz), mají povolený výkon 100 mW e.i.r.p. a tyto kanály skutečně připojí naprosto všechna zařízení s podporou 5G. Pro úplnost ještě zbývají 5G kanály 36 až 64 (5,180 až 5,320GHz), ty jsou tuším jen pro vnitřní použití. Takže pokud telefon nepodporuje 145 až 165, tak na bezdrátové AA skutečně zapomeň (pokud tedy škodovka něco nezmění upgradem - nejspíš ne).
  3. Je to i pro Android, ale nefunguje s každým mobilem, WiFi AP scaly vysílá na spodních frekvencích 5G pásma, někde kolem kanálu 150, řešilo se to v tomto stejném vlákně asi před rokem. Pokud tvůj telefon tyto kanály nepodporuje, máš smůlu.
  4. Díky za tip vormenovi :)) Pořídil jsem A51 a skutečně vše funguje dle mých představ. AA se bezdrátově spojí samo po stratu auta, používám hlavně Waze a Sootify. Waze jede vč. hlasového zadávání cílů. Stabilitu budu ještě testovat, zatím po dvou dnech provozu žádný problém.
  5. K testu jsem měl zapůjčený Redmi Note 9 LTE 128GB (není to Pro verze), Android 10, MIUI 12 (pořízený byl s verzí MIUI 11, upgradoval jsem), AA bylo součástí Androidu 10, Waze jsem nainstaloval z Google Play. Problémové bylo hned první spárování Blutooth - telefon a Bolero se navzájem viděly, kódy seděly, ale spárování nakonec skončilo s chybou a neproběhlo. Po dalším startu auta ale vidím, že jsou spárované a handsfree jede. Pro změnu se ale zase nenaimportovaly kontakty - Bolero nahlásilo chybu. Později jsem zjistil, že nebylo povolené sdílení kontaktů v Bluetooth nastavení telefonu, bohužel už jsem neměl čas vyzkoušet, zda to bylo skutečně tím. Jak jsem psal, bezdrátově mi AA nešlo, Scala mi ten den vysílala na kanále 151, wifi analyzér v telefonu její síť neviděl, ostatní okolní sítě v 5G ano. Na kabelu mi AA a Waze fungoval bez problému, hlasové zadávání cílů po zadání tlačítkem z volantu taky, opravdu rychlé reakce, měl jsem Waze puštěný jen na pár křižovatek ve městě na test, ale žádný problém se zaseknutím Waze jsem neviděl.
  6. Xiaomi Redmi Note 9 jsem měl jeden den na testování, za mě nedoporučuji, problémy už při připojení hansfree, ty nakonec zvládnuty a hansfree ok, ale komplikace už u tak jednoduché funkce mě zaskočily :( AA se bezdrátově ve Scale nepřipojí, stejný problém jako u jiných mobilů - nevidí wifi 5G kanály č.149 a výš. Na kabelu funguje bezchybně, příjemně překvapila rychlost reakcí, hlasové ovládání bez chyby. Taky vybírám nový telefon pro sebe, zkoušel ve Scale někdo Samsung A51? Díky.
  7. Osobně pokud připojuji telefon poprvé, nejdříve rozjedu hansfree pře bluetooth. Pak propojím USB kabelem a spustím na Boleru APP/AndroidAuto, vyzkouším Waze apod. Zkontroluji, že je v mobilu povolen režim "bezdrátové promítání", odpojím kabel a znovu volím APP/AndroidAuto. Prvotní komunikace proběhne přes bluetooth, následně hláška na telefonu, že AA potřebuje WiFi (pokud nebyla zapnutá). Tady může vzniknou problém, že telefon se připojí na AP Scaly, ale ta nemá konektivitu do internetu. Je nutné "přesvědčit" mobil, že přesto že má připojenou wifi, tak data má tahat od operátora. U Honoru 9X telefon nahlásil, že WiFi připojení je bez internetu – zrušit / připojit – nutno volit zrušit!!!! (jinak se sice bezdrátově AA připojí, ale nebudou fungovat data v aplikacích). Vše uvedené se řeší jen při prvotním připojení. A pokud vše funguje jak má, tak po stratu auta jen na Boleru volím APP/AndroidAuto a během chvilky jede Waze, Spootify .... a to mě osobně stačí.
  8. AA bezdrátově ve Scale funguje, ALE ..... - mobil musí mít 5G wifi a navíc musí podporovat příjem na "krajních kanálech 5G" (od 5,725GHz výše, tedy kanály č. 145 a výš) - nechápu proč wifi AP Scaly vysílá právě v tomto pásmu, které nejen že je výkonově omezeno, ale taky ho spousta i relativně nových zařízení nepodporuje - na webu škodovky je seznam kompatibilních telefonů - bohužel nedá se na to spolehnout - některé fungující tam chybí a naopak Osobně jsem zkoušel: - stařičký Huawei P8 Lite (Android 6, AA verze 5.1.x) - AA jen na kabelu, nemá totiž 5G wifi. Navíc je velmi pomalý, reakce jsou hrozné! - Huawei P20 Lite (Android 9, EMUI 9.1.0, AA verze 5.1.50...) - AA jen na kabelu, nepodporuje krajní kanály 5G wifi - Huawei P30 Lite (Android 9, AA verze 5.0.2) - přestože wifi AP Scaly vidí, tak se mi bezdrátově nepodařil propojit, stále dokola nějaké chyby, na kabelu bez problému. - Honor 9X (Android 10.0.0.190, AA verze 5.2.501054) - AA funguje bezdrátově, rychlost dostačující, trochu nespolehlivé, občas se s AA nespojil a bylo ho nutné restartovat, potom opět OK Příští týden bych měl mít k testu Xiaomi Redmi Note 9 LTE - dám vědět.
  9. K tomu jen poznámka: Od verze Android 10 je již Android Auto součástí operačního systému telefonu, tedy žádné APK se neinstaluje.
  10. Bez 5G wifi to bezdrátově rozhodně nepojede, mám ověřeno. ŠA to skutečně neuvádí takhle obecně, ale na svých stránkách má kompatibilní telefony: http://compatibilitylist.skoda-auto.com/?appVIN=&AppLanguage=cs-CZ Vybereš Scalu, typ infotainmentu, výrobce telefonu a vypadne ti seznam kompatibilních zařízení. Obávám se, že žádné s jen 2G wifi tam nebudou :(
  11. Předpokládám, že v AA máte spuštěný "režim pro vývojáře" a povoleno "bezdrátové promítání". V tu chvíli, kdy vám spojení s AA správně funguje přes kabel, tak kabel rozpojte. Pokud máte v mobilu už uloženou WiFi síť hotspotu Scaly, tak ji smažte a připojte se mobilem na hotspot znovu - mobil by měl dát hlášku jako že wifi je bez internetu - zrušit / připojit - odpovědět zrušit! Kabel nechat rozpojený a na infotaimentu volit: APP, Android Auto a infotainment by měl začít navazovat spojení bezdrátově, trvá to i přes půl minuty. Mě osobně tento postup zabral u toho Honoru 9X, kde mi teď funguje i připojení do internetu přes mobilní data - takže jede vše jak má - bezdrátově propojené AA, aplikace mají přístup do internetu, zvuky jdou do auta, hlasové zadávání cílů v navigaci Waze i GoogleMaps. Pro mě tedy vyřešeno (do příští aktualizace :((( )
  12. A jakou máte verzi Androidu, 9 nebo 10? OnePlus 6t má údajně dostupný upgrade na A10, proto se ptám.
  13. Jo, cestuje to, já ji dnes chytil na kanálu 153. Měl jsem na test půjčený Huawei P 30 Lite, wifi vidí, ale bezdrátově se s AA nespojí, zkoušel jsem vše možné, snad hodinu, bez úspěchu - vždy jen hláška ".... spojení selhalo ..." nebo tak nějak. Na kabelu funguje bez problému. Takže vlastně jediný mobil na kterém se mi podařilo bezdrátově spojit AA je Honor 9X a sním už to mám celkem vyladěné, mobilu se ani nedotknu (leží třeba v kufru), na infotainmentu volím 1. APP 2. Android Auto a během cca 30s se spojí a běží třeba Waze na infotainmentu (bezdrátově). Přitom se na mobilu se bez mého zásahu spustí wifi a spojí se s hotspotem Scaly. Nutno taky podotknout, že testovaný P30Lite měl Android 9, zatímco Honor 9X má už upgradovaný Android 10, jehož součástí je i AA (nemusí se doinstalovávat). Možná až se uvolní A10 i pro P30Lite, bude to chtít vyzkoušet znovu. Bohužel přístup do internetu přes mobilní data při WiFi připojené na hotspot mi fungoval pouze jeden den, nyní mi hlásí Waze "Bez připojení", netuším co se stalo :(( Podařilo se AA někomu bezdrátově propojit ještě s jiným typem mobilu?
  14. Koukal jsem na to, asi máš pravdu, ale problém zůstává, že tu wifi na 149 kanále nevidí ani můj "nejmladší" notebook (umí 5G 802.11ac) a mám obavu, že koupím nový mobil s 5G wifi a dopadnu stejně.
  15. Tak problém s "neviditelným" hotspotem Scaly objasněn (nikoliv vyřešen) - wifi vysílá na 5G na kanále č.149 (= 5745 MHz), který není v ČR oficiálně povolen. Docela velký průšvih škodovky! Změnit se to v nastavení WLAN nedá a po vyp/zap zůstává stále na stejném kanále 149. Proto je docela velká skupina mobilů, které se na tuto frekvenci nepřipojí a tím pádem ani AA na nich nemůže fungovat bezdrátově :(
×
×
  • Vytvořit nový...