Přejít na obsah

violator

Uživatel
  • Počet příspěvků

    44
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem violator

  1. Zdar, taky jsem řešil chrčení a těžké řazení převodovky na citigo, převodovka byla "na stole" a měnil jsem kuželíková ložiska + jehlové ve zpátečkovém kole. Zároveň jsem dával i spojkovou sadu (lamela+přítlačák) a gufera. Po zkompletování a zpětné montáži je znát velké zlepšení. Při nastartovaném motoru a po jízdě cca 150 km je převodovka v klidu jen slabě píská asi jako altík, chčení a chrastění žádné. Jen se mi zdá, že jde trošku hůře řadit 1 a 2, takže zkusím seřídít táhla a poladit. Kuželíkové ložiska na "stromečku" už měly tmavší dráhu na kroužku a jehlové ložisko ve zpátečkovém kole hodně volnou klec. Takže za mně přínos a zlepšení.
  2. Zdravím, hlásím se do klubu. Koupil jsem včera novou navi GARMIN a podařilo se rozběhat mapy Q2_2019. Ještě jsem dnes dodatečně stáhnul Q4_2020. Může mne někdo poradit kam na SD nebo adresářovou strukturu navigace umístit adresář GTA (NFS) ?? Dík za pomoc. Popis adresářové struktury by se taky hodil.. Díky T.
  3. Nechci strašit, ale DPF se s Tebou loučí... :-(
  4. Nedávno jsem řešil DPF na Fiat Croma (motor CR) auto postupně ztrácelo výkon a s bídou se na rovině rozjelo na trojáka 60km/h. Po strastiplné nekonečné cestě do servisu (diagnostika) bylo konstatováno zaplnění DPF 106% a tudíž je DEAD. Dle servismana pomůže jen výměna což je na tomto autě za cca 35.tis Kč i s prací mechanika. Sranda byla, že na cestě domů se to tak tlakovalo, že podfukoval EGR a z pod kapoty fučely saze a černý dým. Po cca 15km auto na jedničku chcíplo na rovné cestě a konec. Po odtahu šel předek na špalky a DPF ven. Samozřejmě se čistilo sání atd. protože to byl samý sajrajt. Vymontovaný DFP jsem přidrátoval do svislé polohy, venku roztopil kotel na vodu a začal jsem filtr prolévat vařící čistou vodou. Ze začátku to ani nechtělo téct, jen pár kapek. Cca po osmém kýblu začala protékat černá kaše a po dalších pěti kýblech celkem čistá voda. Na pomoc jsem ještě přibral kompresor, ale akorát prdla hadica a vřelá voda mi popálila haxnu . Zhruba po cca 3 denním sušení a vystavování filtru na sluníčku jsme se odhodlali ke zpětné montáži. Motor dostal navíc po "těch útrapách" nový olej + filtry. Nastartovat to šlo v pohodě, a jet to taky jelo celkem slušně. Ze začátku jako by šlo trocha páry, ale to po 10min. volnoběhu přestalo. První jízda směřovala na diagnostiku a vyvolání nucené regenerace DPF. Konečně to šlo spustit. Asi po deseti minutách a 3500ot. se začalo z výfuku dýmit, asi tak jako když se přiloží do kotle staré gumáky a saze lítaly na všechny strany. Po první regeneraci dle diagnostiky měl DPF zaplnění 52%. Následovala ostrá jízda po dálnici a znova vynucená regenerace DPF. To už zaplnění kleslo na 22%. Prozatím auto jezdí normálně dál. Možná jsem výměnu DPF jen oddálil, ale důležité je, že to jede - zatím druhý měsíc bez potíží.
  5. Zdar, dělá mi to na autě od novoty. Jde to od brzdových třmenů. Stačí couvnout a více zabzdit a praskne to. Předpokládám, že na čepech třmenů bude malá vůle a to způsobuje ono prasknutí při couvání.
  6. Zdar Dušane, 1.6 MPi není žádný závodník a jak čtu, tak je Tvoje Octa nová. Dopřej ji čas na záběh a po záběhu to bude lepší. Mám tu samou motorizaci a prvních cca 3000 km motor vůbec neprojevoval žádnou ochotu tahat. Cca v 7500 km už bylo poznat, že motor jde jinak - ochotněji a svižně. Teď mám najeto 10kkm a spokojenost. Na dálnici to je žrout, protože to má krátkou převodovku a motor ve 130 km/h točí jak střelený - holt ta 6ka tam chybí :-( . Jinak pokud jedu klidovou jízdu Opava - Zlín a nespěchám tak není problém zajet za 5,7 /100km. Ve městě je to trochu horší, to mi vychází na 6,3 - 6,5 /100km , ale žádná hrůza. Z mé strany spokojenost. Jinak ať Ti octa dobře slouží.
  7. Zdar Oldo, taky se přidám, mám najeto od novoty cca 8tis. km a převodovka rachtá na volnoběh jakoby mlela kovový šrot. Byl jsem reklamovat, technikové kroutili hlavama a verdikt je obvyklý: "Dokud nesvítí kontrolka, jezděte.." ( Akorát nevím, co by za kontrolku v případě potíží na manuál převodovce mělo svítit , to mně fakt nenapadá...)
  8. Bylo mi v autorizáku sděleno, že je to u MPI normální - je to důsledek emisní normy EURO5 - motor (zahřátý na provozní teplotu) pro dosažení lepších emisních hodnot vypíná při volnoběhu náhodně jeden válec, tak to občas cukne motorem pokud se pozorně díváš. Na diagnostice by to mělo být i vidět.
  9. Zdarec, mám taky dodělávané mlhovky na OII tour. Bohužel jsem při objednávání na mlhovky nějak pozapomněl, tak auto bylo bez.. Po čase jsem chtěl mlhovky dodělat a bylo mi potvzeno, že originální řídící jednotka to neumí. Takže pokud bych měl stále zájem, tak dodělávka i s jednotkou za nějakých necelých 34tis. Kč. Nakonec vyřešeno bez jednotky, výměnou spínače světel, dotažením drátotechny a vyvedením malé zelené LEDky vedle hlavního vypínače světel. Bohužel to muselo jít přes autorizák, jinak ztráta záruky. A cenově to přišlo přijatelně. Dle rozpisky fakturovaného materiálu, že je použito zapojení přes relé.
  10. U Octy r.v. 2011 bez zmáčklé spojky nenastartuješ - na MFD blikne nápis CLUTCH a ani ťuk. Start pouze se sešláplou spojkou.
  11. Zdar Makyne, mám tu samou motorizaci - najeto 4500km a dělá mi to ty samé zvuky, hlavně když je venku kolem 5 °C a stojím venku delší dobu. Už se mi stalo, že to vrzalo asi prvních 500m po rozjetí a pak je klid. Byl jsem to asi 3x reklamovat, ale technici jsou vedle jako jedle, neví nic. Jejich univerzální odpověď je " jezdit dokud nesvítí kontrolka" . Je to nepříjemné, ale vůbec mne nenapadá co to může být. Příjde mi to, jako by někde nějaký servomotor nebo krokový motor nastavoval nějakou polohu, ale kde to netuším... (Hydroštely ty by cvakaly jinak, než se natlakuje olej).
  12. K Defend Locku zkusím přidat odpojovač diagnostické zásuvky.
  13. Přijímač VÚ 4562 - pěkná prdel světa, poté VÚ 6578 Mošnov (letectvo spec. III.třídy), a konec ve Vyškově VVŠPV - prapor oprav techniky. Takže tak..
  14. Taky cvaká a to od novoty.. Hned při převzetí to doslova vrzalo, ale dle techniků: "dokud nesvítí kontrolky, tak jezdit" . Teď zhruba po cca 1500 km už to "jen" cvaká. Ale ty zvuky ze začátku... Docela jsem měl bobek, ale je to v záruce...
  15. Tak dnes dorazily DUNLOP WS3D 91T M+S 195/65/R15. Nějak mne Micheliny nepřesvědčily - sice jsem dlouho váhal, nakonec jsem skončil u DUNLOPek. Tak uvidíme v zimě.
  16. Možná je v okruhu jen málo chladiva, nechat zkontrolovat a dle potřeby doplnit.
  17. Zdar všem, Octavia II 2011 1,6MPI 75kW zatím najeto 630,5km ...
  18. Zdar všem, slíbil jsem, že napíšu, jak to brzdí po sednutí (BREMBO MAX + TEXTAR). Takže najeto 71.tis. km, po TP a servisní prohlídce - brzdí to super. Na STK při testu nebyla téměř žádná odchylka. Ručičky "seděly" pěkně na sobě. Na jaře se chystám vyměnit cuprácké silentbloky a bude to "fertyk".
  19. violator

    1203

    Na svých procházkách jsem objevil tento skvělý klenot. Pamatuji se, když jsme ho do podniku kde jsem v minulosti pracoval, dovezli. Dvanástsettrojka byla funglovka a trhač asfaltu s obsahem 1500ccm. V kopci to pobilo na sračky každou stodvacítku a jela jak čert. No jak je vidět čas si s ní pohrál a nyní je vůz skvěle odlehčen a připraven na sprint (čtvrt míle).
  20. Tak, teď to můžu shrnout: Cesta zpět cca 300 km a bylo to zřetelně znát, hlavně na ECCE HOMO. Motor jde pěkně plynule za plynem a nechá se ochotně vytáčet. Díra za 3000ot. není a motor má stále ochotu tahat. Můžu a musím pochválit, že není problém předjíždět v kopci, což dříve s naloženým autem nehrozilo. Volnoběžné otáčky 800ot/min jsou super při rozjezdu a zmizel stav kdy motor při rozběhu se malinko přidusil a teprve šel do otáček. Spotřeba zůstala zhruba stejná, měřeno natankováním od plné do plné cca 4,8lt/100km, ale to se odvíjí od stylu jízdy atd. Stoupák na Studenou Loučku (druhá strana obávaného Mohelničáku) v pohodě na 5 rychlostní stupeň a to mě potěšilo. Takže spokojenost Mr. Cimbu
  21. No, klidně půjdu první pod kudlu... Ani jsem to nestačil přemýt, ale než urazím těch 310 km, tak to bude stejně zamušené.. Nu což... Tak zítra, pánové....
  22. violator

    Potah volantu

    Objednal jsem u pvmobil.cz - potah volantu od výrobce Mária Cavallo a je super. Chce to nechat trochu dýl namočit a jde to super. Akorát su z tej šňůrky slušně dořezaný, ale spokojenost je maximální.
  23. Zdar Všem, myslím, že barevné provedení brzdičů a bubnů v každém případě sluší.... A kdo si hraje, ten nezlobí.... Omlouvám se za zaprasené přední brzdiče, nějak jsem to nestačil opucovat. Prosím o admina o přesunutí do správného tématu "Rezavé bubny-má smysl s tím něco dělat?", troch jsem se uklepl.
  24. Zdar Všem, včera jsem se konečně dostal k montáži automatického hasícího systému do své Fábky. Odpoledne musím z autem pryč, tak než pojedu provedu fotodokumetaci a popis a navečer to hodím na web (sem). Kdyby někdo hledal inspiraci. Tak jsem tady a hrrr na věc. Takže... Rozvod hasiva v motorovém prostoru je veden hadičkou (označeno červenou páskou). Jo, abych nezapomněl.. Tak hasičák mám i vzadu. Ne, že bych byl zatížený na hasičáky , ale co by vysloužilý kamionista jsem viděl pár aut hořet a vím co oheň dokáže. Takže raději bezpečně. Bohužel v mojí Fábce není klimoška, tak v vpředu vedle chladiče je příhodné místo pro instalaci systému. Mám to prokoumané s tchánem i do Roomstera a neměl by být problém namontovat systém do vozu s klimou. Nakonec posuďte sami. Pro zvědavé, vývod lze objednat na přání, levý, pravý, vrchní, levý + pravý. Náplní je speciální prášek, hnacím médiem N2 neboli dusík. Nepotřebuje elektriku ani elektroniku.
  25. Doplňuji tel.. MLADÁ BOLESLAV 28.6.2008. mira 1.2. 47kw rv.2003 tel.608952462 blacky R 1.2 47kW r.v. 2006 foromen R 1.2 47kW r.v. 2006 piškot FII 1.2 51kw tomv 1.2...možná tdi 1.4.59kw petr05 1.2 47kW rv2004 janjoy 1.2 40kW rv2003 MR2004 tel. 775 070 774 violator 1.2 47kW rv2004 MR2005 tel. 732716833 pelda 1.2 47kW rv2004 tel. 603552259 mira19 1.2.47.kw.rv.2006 farnell 1.2.40kw rv.2006 lumirnavrat FII 1.2 51kw....dodatečný termín 13-20.7.08 combi01 1.4 50kW rv.2001 26.6.2008 BRNO. dornič 1,9 tdi 81kw r.v.2001 (jsem pro Brno) spineshak 1.2 braver 1.2 47kW, r.v. 2006 martt R 1.2 47kW r.v. 2006 dosinek 1,4 MPI 50KW r.v. 2000 Boban-x 1.4MPi, 50kW r.v. 1999 tel.:736489012 Zenga 1.2 47kw r.v. 2003
×
×
  • Vytvořit nový...