Přejít na obsah

petr_simi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení petr_simi

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Jen dodám, že tento modul má paměť. Dokonce dva režimy paměti. Pamatuje si poslední stav a po zapnutí zapalování tento stav obnoví. Tato funkce se dá deaktivovat propojením propojky na zadní straně plošného spoje Pokud se podrží tlačítko start-stop při zapnutí napájení, tak se modul zcela vyřadí z činnosti a je tedy nezjistitelný během servisní prohlídky. Stejným postupem ho lze opět aktivovat. Já nechci, aby si pamatoval poslední stav (chci, aby to start-stop vypínalo pořád), takže jsem u bodu 1) propojil tu propojku.
  2. A tady je výsledek: Udělal jsem si malou "prodlužku" toho 10pin konektoru, na kterou jsem připájel start/stop deaktivátor a rovnou jsem si i vyvedl +12V a GND na konektor, pomocí kterého teď napájím kameru. Díky tomu se mi kamera zapne a vypne současně se zapalováním. Už tedy nemusím kameru neustále zapojovat/odpojovat.
  3. Moc děkuji za radu. Podle tohoto postupu se mi to opravdu povedlo:) 1) Odstranit rámeček kolem autorádia 2) Odstranit rámeček okolo klimatizace. Držel docela pevně. Háčky byly přilepené i lepidlem. Přikládám fotku se zakroužkovanými háčky. 3) Nakonec jsem nemusel odmontovávat tu krabičku s USB a AUX kontektory. Dal se vyloupnout celý spodní kryt (na fotce jsem naznačil 2 háčky, které ten kryt držely. Takto vypadá panel bez rámečků a krytů. 4) Pak už jde tlačítková lišta snadno vytáhnout zatlačením zezadu. Já jsem nic šroubovat nemusel, protože nemám Climatronix. Rovnou jsem proměřil zapojení konektoru. Zde jsou mé poznámky: Budu stavět tento modul: https://www.nicomania.de/auto/start-stop-automatik-deaktivieren Dobrá zpráva je, že pin č. 3 (černý vodič) má 12V po zapnutí zapalování, což je přesně to, co potřebujeme:) Pin č. 1 je tlačítko start stopu, který se spíná proti zemi (pin č. 8) Až budu mít hotovo, podělím se o poznatky.
  4. Děkuji za video. Obávám se ale, že se jedná o starší verzi Rapidu, protože u mě to vypadá jinak. Nemůžu ten spodní kryt jednoduše vycvaknout, protože je tam ještě "krabička" s USB a AUX konektorama. Pokusil jsem se to nafotit zespodu a fotky přikládám. Myslím si, že bych asi měl strčit nějaký plíšek do těch dvou výlisů, co jsou mezi tím plastovým proužkem a velkým spodník krytem. Jist si tím ale nejsem.
  5. Nemohl byste to prosim nafotit a naznacit, kde se to musi vycvaknout? Take bych si chtel tuto vecicku vyrobit, ale i po precteni vaseho prispevku si nejsem jist, jak mam ten panel vyndat. Dekuji, Petr S.
×
×
  • Vytvořit nový...