Přejít na obsah

midlan

Uživatel
  • Počet příspěvků

    133
  • Registrace

  • Poslední návštěva

1 Sledující

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení midlan

  1. Trochu jsem zkoumal dál možnosti externího spínání topení a podle schémat je mezi přijímačem signálu a samotným topením jenom jeden drát. Dle internetů je to sběrnice W-BUS a komunikace probíhá obousměrně (topení potvrzuje ovladači zapnutí). Existují přímo GSM moduly (třetích stran nebo přímo webasto), které umí komunikovat s tou W-BUS sběrnicí, nicméně nejsem si jistý jestli tam lze prostě pověsit třetího účastníka a zachovat tedy i dálkový ovladač. Navíc VW nahrál do jednotky webasta patrně svůj FW který komunikuje po CAN s jeho climatronicem. Zkusím tedy cestu přes tlačítko climatronicu.
  2. Originál olej pro haldex je borgwarner (výrobce haldexu). Škodovka ho jen přeznačí.
  3. Ahoj, měníte celá ramena nebo jen silentbloky u náprav? V druhovýrobě jsou ceny za sadu ramen tak nízké, že cena za přelisování bude stejná jako výměna celého ramene. Nebo je ten plech z druhovýroby bláto a raději nechat originál ramena a přelisovat?
  4. Ale jasně že k tomu mám dálkový ovladač, ale škoda connect ne. Moje auto nemá SIM. Jde mi o situace kdy třeba přesedám z jiného auta do svého, tam mi logicky dálkové ovládání nepomůže.
  5. Nehledám zařízení, ale schéma které piny spojit pro spuštění.
  6. Ahoj, neví někdo jak zapnout webasto pomocí relé? Jednoduše řečeno, chtěl bych dát do auta nějakou krabičku která by pomocí sim karty a příchozí SMS spojila dva drátky. Předpokládám že to jednotka webasta umí. Nebo je potřeba se napojit přímo na tlačítko climatronicu? Tam si nejsem jistý jestli bude fungovat když je auto zamčené a všechny jednotky "spí".
  7. Však jsi tam sám dával screenshot s dvěma chybami. Píše ti to vadný N82 ventil, na ten jsem posílal odkaz. Chybu s katalyzátorem jsem se pokoušel vyřešit přendáním té spony na výfuku.
  8. @Brad123 přesně tuhle závadu jsem řešil před měsícem. Je vadný ten ventil N82, kupoval jsem nový zde: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/4h0121671d-ventil-magneticky-prvovyroba-evropska-unie-39247.html Přišel originál s vybroušeným logem. Měnil jsem sám, ale znovu bych to někomu dal vyměnit. Musela ven baterka i držák baterky, sání, odpojit tlakovou hadici sání, zaškrtit hadice které do ventilu vedou před odpojením a je to stále celkem ježek v kleci. Pak je také dobré mít speciální kleště na hadicové svorky. Jinak chyba s katalyzátorem se mi taky občas objevila, někde jsem četl že to může dělat netěsnost na výfuku. Mě trochu čoudily saze u spojky, přední díl výfuku byl trochu ohlý a ne úplně kulatý v tom spoji tak jsem to zkusil srovnat a taky dal na spojku nové šrouby, protože staré už byly zrezlé a hnedle jsem je strhnul. Jsou to klasické vratové metrické. Od té doby jsem chybu ještě neviděl, ale pod autem jsem taky nebyl, tak nevím jestli už to konečně těsní 100%.
  9. Sákne mi olej kolem víčka na dolévání oleje. Řešil jste někdo? Pomůže nové víčko?
  10. Změřte prosím někdo ty akustické skla šuplerou kdo je máte, jak jsou tlustá. Díky
  11. Pokud už máš vyzkoušeny jiné disky a pneu, tak to musí být něco jiného co rotuje. Polosy už máš nové, takže zbývají ložiska a kotouče. Plus všechny dosedací plochy musí být čisté (ložisko/kotouč, kotouč/disk). K vyloučení přední/zadní nápravy mě napadá zkusit válcovou zkušebnu.
  12. Mám to stejně, hláška na maxidotu se nezobrazí. Otáčky ale drží kolem 4000. Nejsem si jistý jestli jsem tam kdy vůbec hlášku viděl.
  13. Tak oprava, něco jsem vezl a jel jsem s pootevřeným víkem kufru, a zvuk zezadu je opravdu hutnější.
  14. Lehký DSG fart jsem pozoroval ještě než jsem ty klapky otevřel nastálo. Mám zvětšené sání a to taky pomohlo bych řekl. Jinak se mi zdá, že trochu jinak řadí motor v omezovači s otevřenými klapkami, mám dojem jako kdyby pomaleji padají otáčky, ale možná je to jen pocit, kakmeru jsem do výfuku nedal. Popravdě žádný extra rozdíl nepozuruji ve zvukové kulise, před a po úpravě, daleko větší rozdíl udělalo sání VWR600. Výkon žádný nedalo, to jsem měřil, to se projeví až s chipem.
  15. midlan

    L&K vs Scout

    @Delphin Vezmi to VINko scauta jestli tu fotku máš ve vyšším rozlišení a porvnej pružiny, tlumiče a stabilizátory proti svojemu autu :) Kdokoliv kdo ti umí vylistovat čísla dílů dle VIN (autorizák).
×
×
  • Vytvořit nový...