Přejít na obsah

Randomek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Randomek

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Jasně, pokud se Vám motor takto zatřese normální to určitě není. Teď mně to připomíná, že vlastně ani nevím jestli se mi motor takto viditelně zatřese. Musím vyzkoušet. I kdyby ne, tak jen ten samotný zvuk určitě normální není. Vlastně u žádného jiného auta jsem nic takového nezaznamenal. Mám ještě Oct. 2 nájezd 350 tis. a je bez tohoto nežádoucího zvuku. Budu rád, když dáte vědět pokud něco zjistíte. Samozřejmě i naopak, dal bych vám vědět. Škoda, že se odmlčel autor tohoto tématu xtrazz. Řešil to taky u Škodovky, ale nevíme jak dopadl.
  2. Ptal jsem se na to v servisu dvakrát. Dvakrát mně bylo řečeno, že nějaký zvuk je normální. A konkrétně u mého vozu něco slyšet je, ale není to ještě na reklamaci a že kdyby se to zhoršilo, tak mám přijet. Záruka mně končí letos v prosinci. Problém je v tom, že s mým nájezdem max. 5000 km za rok se to do prosince zřejmě výrazně nezhorší. Nepřijde mi, že by se to totiž nějak zhoršovalo. Jasně, s mým nájezdem těžko postřehnout nějaké zhoršování. Otázka je jestli se to nerozsype třeba po 20, 50 tis. km.... Každopádně mám v plánu počkat do září a zavolat do servisu, že se to zhoršilo a že to chci řešit jako reklamaci. Případně zkusit jiný servis. Mám z techniků takový pocit, že moc dobře ví, kde udělali soudruzi ze škodovky chybu, ale nechtějí se k tomu postavit čelem. "Po záruce za tvoje prachy ti to klidně opravíme.." (Možná se pak už konečně dozvíme co je tam špatně...)
  3. Máte nějaké nové zprávy ohledně našeho problému ? Vyjádřili se Vám vůbec?
  4. Zkuste se na to více zaměřit, nemusí to být problém jen u Superbů v této motorizaci,. Ještě jsem kdesi na fóru našel Tiguana, který má ten stejný problém, nebo tak alespoň vypadalo, že jde o stejný problém. Odepisoval jsem dotyčnému jak to dopadlo, jestli něco zjistil, případně reklamoval, ale odpovědi jsem se nedočkal. Při řazení zpátečky mi občas dělalo něco podobného. Jako by nedocvakla a do koncové polohy zbývalo pár milimetrů. Nezkoušel jsem to přetláčet silou, ale vždy jsem raději vyřadil na neutrál a vyšlápl spojku a pak už zpátečka šla zařadit normálně. Dělalo mi to jen občas asi tak do 3000 najetých km. Teď to vypadá (v současnosti mám najeto cca 5000 km), že se to rozhýbalo a asi si to sedlo, protože to již dlouho neudělalo. Vám to dělá při každém řazení zpátečky, nebo jen občas ?
  5. Včera jsem volal do servisu.Stále bez vyjádření. Údajně na tom pracují. Nechápu co stále řeší.
  6. Jak dopadla reklamace a vyjádření ve Škodě ? Já jsem byl reklamovat včera a řekli mi, že to musí teprve posoudit. Budu tedy též čekat.
  7. Tak se mi konečně podařilo něco málo zvuků natočit. Bohužel ve zvuku větru se hrkání ztrací a není tolik patrné jako ve Vašem videu z garáže. Každopádně, auto jede pomalu na jedničku a dvakrát vyšlápnu spojku poprvé v 10 vteřině a podruhé v 15 vteřině. Vždy je slyšet takové dvojité hrknutí. Bydlíte někde na Slovensku blízko hranice s českem? Pokud by tomu tak bylo, tak mě napadlo, že až otevřou hranice, mohli jsme se někde sejít a zvuky porovnat naživo. V servisu jsem ještě nebyl. Mám toho v poslední době moc a odkládám to jak se dá. Vám se technik ze Škody ještě nevyjádřil? Jinak souhlasím s Vámi, že obyčejná Fabie za třetinovou cenu toto nedělá a Superb by to též neměl robit a pokud je to u takového auta normální, tak mé další auto už Škoda nebude. Pokud by toto byl neduh 1,5 TSI v manuálu, musely by to přece dělat i Octavie a Karoq,....... v této motorizaci. MOV_1064.mp4
  8. Musím to zkusit stejně jako Vy a to na místě při snaze se rozjet (když je spojka v záběru) a následně ji vyšlápnout. Doteď jsem to pozoroval hlavně při otevřeném okně, pokud jedu pomalu na jedničku a střídavě mačkám a pouštím spojku. Slyšet je takové hrknutí, jakoby nějaká vůle. Zkusím natočit video a dám ho sem, ať to můžete porovnat. Též mám takový pocit, že pokud je motor studený hrkání je hlasitější. Nemáte taky takový poznatek? Dělalo Vám to hned na začátku? Moje první zaregistrování tohoto projevu bylo až zhruba od 500 km. Možná to dělalo od začátku a jen jsem si nevšiml. Při normální jízdě se zavřenými okny to totiž moc slyšet není a při řazení na vyšší stupně 3,4,.... už vůbec, nebo maximálně při přeřazení na 3 jen lehce. Motor jinak jede pěkně, je tichý, řazení jde lehce, žádné jiné projevy. Pokud se v servisu něco nového dozvíte, určitě dejte vědět. Stejně tak pokud se já něco dozvím, nenechám si to pro sebe. Díky.
  9. Podařilo se vám zjistit něco nového ohledně tohoto zvuku? Mám též Superb 3 fl (koupený v prosinci 2019) motor 1,5 tsi, nájezd 2 500 km. Při přeřazení z jedničky na dvojku je slyšet takové kovové cvaknutí, hrknutí (při řazení ve vyšších stupních už tento zvuk není slyšet, nebo jen nepatrně). Ten stejný zvuk je slyšet i když auto jede pomalu na jedničku a sešlapne se spojka. Myslím si, že jde o stejný poznatek, který popisuje Xtrazz. V jeho videu to sice zní trošku jinak, ale může to být zkreslené. Superb je v záruce a chystám se do servisu, ať mi řeknou jestli je toto normální.
×
×
  • Vytvořit nový...