Přejít na obsah

levitas

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli levitas

  • Narozeniny 10. Duben

Návštěvy profilu

1 298 zobrazení profilu

Oznámení levitas

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

13

Popularita

  1. levitas

    Koroze

    Ahoj, už jste se někdo setkal a řešil korozi předních blatníku na Rapidu? V místě za předním kolem. Kde je blatník dvěma šrouby přišroubován k prahu. Je v tom místě černý molitan a ten je neustále nacucaný vodou. A to i po 14 dnech kdy auto stojí v suchu v garáži. Nedrží se tam hlína apod. jako na jedničkové Fabii. Ale mokro je tam pořad. Mám zástěrky,ale ty na to nemají vliv. Na foto to není vidět,ale nevím,zda už tam koroze je nebo je hrana blatníku špatně nalakovaná. Nepatrné bublinky na laku jsou na obou stranách. Auto je rok 2015,garážované. Ani ne 50 tisíc najeto.
  2. Ahoj, na navigaci Amundsen RNS 315 mi nesvití podsvícení v otvoru pro CD. A to na levé straně. Jedná se o závadu led? Je možná oprava? Děkuji Lukáš
  3. I když mi byla oprava uznána,nakonec jsem to opravit nenechal. Jak jsem psal výše,nechtěl jsem lakovat celou střechu a sundavat páté dveře. V servisu mi nabídli,že mi namíchají barvu a ať si praskliny alespoň zakápnu barvou. Což stejně nepomohlo,barva se do praskliny “vsákla”. A prasklina stejně zůstala vidět. Nakonec jsem opravu provedl svépomocí. Zakoupil jsem tmel Teroson na pružné a viditelné spoje a originál barevný sprey. Tmelem jsem praskliny zatáhl a následně důkladně místo oblepil a nalakoval. Dalo to práci,hlavně u předního okna je velmi špatný přístup,ale s výsledkem jsem spokojený. Do prasklin určitě zatéká,a zmrzlé voda udělá své. Na Octavií III jsem viděl praskliny,kde se časem tmel okolo praskliny začne drolit. A to jsem nechtěl.
  4. Ahoj, Rapid tsi 77 kw píská pouze u studeného motoru. Teplota okolí 20 stupňů a více. Při nižších teplotách se neprojevuje. Pískání se projevuje pouze při studeném startu při zvýšených otáčkách cca 1200. Jakmile motor otáčky sníží na cca 750 pískání vždy ihned ustane. Auto musí stát celou noc,jinak se pískání neprojeví. V servisu se závada neobjevila,posílal jsem jim video. Nyní se servis ozval,zda pískání ustane po demontáži víčka na dolevání motorového oleje. Nemáte vypozorovanou souvislost s víčkem od oleje? Díky Lukáš
  5. Karoqa jsem objednal 13.4.2018. Dle prodejce jde do výroby 15. až 17. kalendářní týden tohoto roku. Výbava ambition 1.0 tsi v barvě bílá Candy. Navíc ambition plus,navigace,lemy kol,čtení dopravních značek,elektrická sklopná zrcátka,čtecí lampičky a lítá kola 17” Triton. Díky kolům se dodání prodloužilo o několik týdnu. Dodavatel prý kola nestíhá dodávat.
  6. Rapida liftback ve výbavě elegance plus s motorem tsi 77kw(12/2014) jsem odkoupil od rodičů v květnu tohoto roku se stavem tachometru 29 tisíc. Nyní mám najeto 41 tisíc. Z auta jsem velmi zklamaný. Nyní skončila čtyřletá záruka. Doposud řeším reklamace. Motor po studeném startu píská,tekoucí zadní tlumič,praskající lak v rozích střechy,sáknoucí motorový olej pod víkem rozvodů a na olejové vaně. Nejvíce jsem ale zklamaný z hluku,která auto vydává za jízdy při přejezdu nerovností. Vrzájící plastové výplně předních dveří,uchycení pásů,rámeček budíků. Kočičí hlavy jsou utrpení. Vše začalo po nájezdu 30 tisíc. Do té doby nic nikde nevrzalo. Motor bych čekal taky méně hlučný. Nad 2500 otaček už hluk silně proniká do kabiny. Podvozek tvrdý,zadek uskákaný. Doposud jsem jezdil ve felicii z roku 1997 a fabii z roku 2000. Když nyní přesednu nazpět do fabie,která má najeto 240 tisíc,nikde nic nevrže,nerachotí. Za mě rapid obrovské zklamání a již bych ho znovu nikdy nekoupil. Jako nový stál rodiče 430 tisíc. S ohledem zpět takové peníze za plastové chrastítko.
  7. Rapid liftback,výroba 12/2014. Mám to popraskané ve třech rozích. Najeto 39 tisíc. Reklamoval jsem servisu. Reklamace škodovkou uznána. Chtějí lakovat celou střechu s demontáží pátých dveří a výměnou čelního okna. Popravdě se mi do tak rozsáhlé opravy nechce. Čekal jsem opravu pouze bodově,a né lakování celé střechy.
×
×
  • Vytvořit nový...