Přejít na obsah

pokornja

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem pokornja

  1. Tak dělal to bohužel kompresor klimatizace, zachyceno prý naštěstí zavčas, než se to stihne vysypat i dovnitř...
  2. Ahoj, mám ten samý problém, motor CFGB, nájezd 173 tis. km. Dělá mi to jen občas, zatím asi tak 5x za posledního půl roku. Říkal jsem to svému mechanikovi, když mi měnil olej, a prý by to mohla být taky odcházející dvouhmota. Tak se ho poptám na škrtící klapku, až zase pojedu kolem.
  3. Ahoj, nastoupilo chladnější počasí a můj sup začal vydávat nepěkné zvuky, slyšitelné především na volnoběh. Všiml jsem si toho tak 3 týdny nazpět, nikdy dřív to nedělal. Rozvody se měnily loni na jaře. Jedná se o takové divné pískání/cvrlikání, přikládám nahrávku. Je potřeba to řešit, nebo je to normální? Děkuju moc! Zvuk motoru.wav
  4. @HANZTD Jo, ptám se vážně, protože jsem nikde nenašel relevantní literaturu, kde by bylo vysloveně uvedeno, že u xenonů časem slábne intenzita. Mně nic nebliká, nemá to růžovou ani fialovou barvu, xenon před smrtí poznám. U žárovky je to jednoduché, tam se přepálí vlákno. Ale jak mám poznat, že má xenon nejlepší léta za sebou?
  5. Ahoj, taky mám dojem, že v mém supu v noci skoro nevidím, ale když jedu po dálnici, není to tak hrozné jako ve městě, kde se ty čočky asi sklápí víc k zemi. Auto je z roku 2014 a nemyslím, že by někdo přede mnou výbojky měnil, takže by měly mít nalítáno 9 let. Jsou nové xenony fakt takový rozdíl? Díval jsem se, že se dají pořídit např. takové LED: LED výbojky D3S model M10S 2 ks - AutaVeStylu s.r.o. Ale rád si poslechnu reálné zkušenosti lidí, kteří už nějaké LED náhrady za xenony vyzkoušeli. Jinak tam hodím Night Breaker Laser. Díky moc :)
  6. Díky za rychlou reakci! A co svítivost? Dle specifikací je nižší, než klasická halogenovka (720 vs 800 lm), jde to nějak poznat, nebo svítí víc? Jde mi o to, jestli si výměnou pomůžu i k lepší viditelnosti, nebo je to spíš jen na efekt.
  7. Ahoj, zkoušel už někdo tyto LED od Osramu? LEDriving FL H8/H11/H16 | OSRAM Automotive Jak to chodí, když nemají LED schválení pro provoz na pozemních komunikacích?
  8. Zdravím, chtěl bych se zeptat zkušenějších na následující věc. Můj 2.0 TDI 125 kW CFGB jel do této chvíle bez jediného problému, vlastním jej zhruba rok a půl a paráda. Nedávno se mi ale po nastartování, kdy mě zastavila hlídka PČR, přihodila zvláštní věc - motor chytl zcela normálně, ale otáčky ihned spadly na velmi nízkou hodnotu a auto se celé rozvibrovalo. Přidal jsem proto plyn, zase jej pustil, a otáčky zase spadly a všechno se začalo třepat. Dost mě to vyděsilo, tak jsem radši hned vyrazil na cestu a všechno bylo zase v pohodě. Nutno dodat, že motor byl tou dobou více méně již zahřátý, ale byla zima, venkovní teplota kolem 3 °C. Od tohoto incidentu utekly asi tři týdny, vše OK, dnes se mi ale stalo něco podobného. Motor přes odpoledne vychladl a večer po nastartování (úplně normálním) opět spadly otáčky a motor se začal celý třepat. Opět jsem přidal plyn, zda se to spraví, ale nic. Po onom nastartování jsem zapnul ofuk na sklo, protože jsem měl čelní dost zamlženo, zároveň jela světla, a asi po dvou vteřinách teprve ty otáčky spadly. Napadá mě otázka, zda to nemůže mít nějakou souvislost s vybitým akumulátorem, ale se starty jsem zatím žádný problém neměl. Kdyby to byl jiný problém, ať to řeším zavčas. Díky moc!
  9. Super, děkuji moc za rychlou odpověď a za info! Tak snad se někdy dočkáme... :-)
  10. Zdravím, jsou prosím dostupné nějaké novější mapové podklady, než mám z loňska v 8557? Díky moc za info! :)
  11. Ahoj, já mám zatím problém jen s průchodkou - ulomil se mi na ní ten horní zoubek, příslušící k A sloupku, takže to tam nedrží. Průchodku mám koupenou novou a potřeboval bych to vyměnit, ať do toho konektoru nezatéká. Už to mám od podzimu provizorně přelepené izolepou... Jde to nějak zvládnou svépomocí, nebo je to nereálné? Pokud se musí ty dráty jednotlivě vytahat z toho konektoru, sundat dveře, tak do toho teda nejdu. Díky za jakýkoli postřeh.
  12. Fakt je to tak easy? Díval jsem se, že je tam těch kabelů fakt dost a ta průchodka má z druhé strany takovou rouru, tak si nejsem jistý, jestli to tím zvládnu bezpečně protáhnout. Takže vycvaknout průchodku z obou stran a protáhnout vypojené kabely, ok?
  13. Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s výměnou průchodky kabelového svazku u dveří řidiče. Zjistil jsem, že se mi ulomila pacička, která drží průchodku u karoserie, takže tam může snadno zatékat, což je problém... Momentálně to mám ve stavu, jako je na přiloženém obrázku. Je to složitý servisní zásah a musí se vyhodit dveře, nebo to jde vyměnit nějak snadneji? Díky moc za odpověď.
  14. Ahoj, také se podělím o zkušenost s aktualizací map. Nikdy v životě jsem to ještě nedělal. Zvolil jsem rovnou postup instalace z SD karty, jelikož dvouvrstvé DVD se mi nechtělo kupovt. Aplikoval jsem postup podle uživatele paja.sedlo výše, rovněž jsem se držel instrukcí z Maps Tool. Vytvořené ISO jsem vypálil na DVD+RW a světe div se, za 32 minut bylo hotovo. Měl jsem štěstí :)
  15. Ahoj, všiml jsem si jedné zajímavé věci a chtěl bych vědět, která varianta je správně :) Mám S II facelift a už párkrát jsem si všiml, že když potkám nějakého svého kolegu ve dne na křižovatce, zhasne mu denní svícení na té straně, kde bliká blinkr. Já toto chování u svého auta nepozoruju, naopak mi denní svícení pouze pohasíná, ale svítí dál při blikajícím blinkru. Není mi tedy jasné, jaktože se někomu světla chovají tak a jinému zase jinak. Díky za rady!
  16. OK, díky za názor! :) Nějaké doporučení, čím to tedy přejet? Třeba jiným, kvalitním voskem je to teda v pohodě?
  17. Ahoj, rád bych zde položil dotaz týkající se ochrany předních světlometů. Voskovat/nevoskovat? Je to k něčemu, nebo to může spíše uškodit povrchu? Přece jen je to plast, tak si nejsem jistý. Mám tekutý vosk od Turtle Wax s přídavkem teflonu, kde je napsáno, že to nemá přijít do styku s plastem, takže váhám. Díky za názory nebo postřehy.
  18. Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je možné „promazat“ nějakým bezpečným způsobem oblast otáčení klíčku ve spínací skříňce. Pozoruji ztížené otáčení klíčku ve skříňce při vyšších letních teplotách – prostě to dost drhne. Jakmile je zima, je to ok. Pokud by bylo možné to nějakým způsobem trochu máznout (např. grafitovým sprejem), bylo by to super. Jen bych měl rád jistotu, že tímto úkonem neublížím něčemu v útrobách. V servisu mi na to řekli, že se musí celá spínací skříňka vyměnit... Setkal se s tím už někdo? Díky za jakoukoli radu.
×
×
  • Vytvořit nový...