Přejít na obsah

osirotek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení osirotek

Bažant

Bažant (2/14)

  • First Post Vzácný
  • Conversation Starter Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Fabia 2 1.4 16V 63kW BXW r.v. 2008, 211000km, rozvodová sada GATES Nechával jsem měnit komplet rozvodovou sadu včetně vodní pumpy, všechny řemeny, všechny kladky co tam jsou. Mechanik to po výměně projížděl, aby to vyzkoušel, odvzdušnil chladicí okruh a dolil chladicí kapalinu. Pak jsem si s tím ještě za teplého motoru jel domu. Dneska ráno při studeném startu se od rozvodů ozýval konstantní houkavý zvuk, jehož frekvence se zvyšovala se zvyšováním otáček. Hecnul jsem to a jel do práce a po cestě to přestalo. Je to normální, nebo je tam něco blbě? Mechanika ještě spí, takže jsem se ho zatím neptal, jestli mu to dělalo hned po výměně taky. Po fórech jsem dohledal, že lidem občas nové rozvody vydávají divné zvuky, ale popisují spíš zvuky periodické, u mě je to houkání konstantní... Před výměnou nic takového nikdy slyšet nebylo. 231207 houkání po výměně rozvodů fabia 2 1.4 16V BXW.mp3
  2. U Fabia 2 hatchback, rv 2008, mi začal při stisku tlačítka zámku pátých dveří v zámku cvakat, viz video níže. Nemá s tím někdo zkušenost? Bude to zámkem, nebo spíš bude v řiti nějaký kablík v té průchodce z pátých dveří do stropu auta? Palubní deska při zavřených dveřích nehlásí, že by byly otevřené. Dlouhodobě mám i problém s kontrolkou v kufru, občas svítí, občas nesvítí, občas se rozsvítí až později po otevření kufru
  3. Tak vyřešeno - žárovky nakonec nebyly v pořádku. Kontroloval jsem je předtím pouze vizuálně a nepřišly mi prasklý. Nakonec mi to nedalo a zkusil jsem jednu vyměnit a ejhle - budiž světlo. Žárovky jsem dal obě nový, chybu vymazal a všechno funguje jak má - světla svítí, tempomat taky fachá.
  4. Zdravím, na palubní desce mi u Fabie 2 svítí kontrolky EPC a ESP, diagnostika vyhazuje chybu P0571 - "Cruise Control/Brake Switch A Circuit Malfunction". Nefunguje tempomat a boční zadní brzdová světla. Středové brzdové světlo po zapnutí zapalování lehce svítí, při zmáčknutí brzdového pedálu se normálně rozsvítí. Bude problém ve spínači brzdových světel, nebo to mám hledat spíš někde v kabelech? Pojistky jsou v pořádku, žárovky v bočních zadních brzdových světlech taky v pořádku.
  5. VYŘEŠENO: nakonec to dělaly pneumatiky, po přezutí do nových pneu na stejných discích je po problému. Byly to Barum Polaris 3.
  6. Co se týče řazení, tak problém je akorát občas se zařazením jedničky, když pomaličku jedu, ale občas i když stojím na místě. Jsou ale naopak i výjimečné situace, kdy tam ta rychlost vleze krásně. Olej v převodovce jsem za těch 75tis km co auto mám neměnil, a jestli to předchozí majitel někdy mezi 0 a 120tis km měnil to netušim...
  7. Fabia 1.4 16V hatchback, rv 2008, motor BXW, najeto 195000. Začal jsem pozorovat, že při rychlosti od nějakých 80 km/h a výš mi začíná víc hučet a vibrovat auto. Pneu nahuštěné dle štítku, vyvážené. Kolama to ale zřejmě nakonec nebude, protože před pár dny jsem zkusil při nějakých 90 km/h, když už auto hučelo a vibrovalo, vyřadit. Najednou byl klid. Zkusil jsem i při jízdě z kopce v těch 90 km/h dát neutrál a přidávat plyn, aby se mi otáčky dostaly na hodnotu, jaká byla když bylo zařazeno a auto bylo v záběru - rovněž byl klid. Mohlo by to být nějakým problémem v převodovce?
  8. Zdravím, v červenci se mi u Fabie r.v. 2008 začal objevovat problém se startováním, když auto stojí celý den na parkovišti a pere na něj slunce. Sednu za volant, otočím klíčkem a motor se jen protáčí, není ani slyšet "bafání" motoru. Při startování přidávám i trochu plynu, točím pár vteřin a pak nechám motor chvilku v klidu. Když se pokusím nastartovat třeba napotřetí, tak motor chytne krásně jako by nic. Po nastartování mi pak normálně svítí modrá kontrolka chladící kapaliny indikující, že je motor ještě není zahřátý. Loni v létě se mi to nedělo, a to byly daleko větší horka. Nevíte v čem by mohl být problém?
×
×
  • Vytvořit nový...