Přejít na obsah

danielt1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    45
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem danielt1

  1. To jsem potřeboval vědět, díky! Škoda, ale lepší něco než nic
  2. Já s HCC jako takovým problém nemám, jen s tím dodatečným nastavením.
  3. Ahoj, na Fabii 3 jsem si k HHC mohl nastavit stoupání, od kterýho se aktivuje. U Rapidu jsem tohle ale nenašel. Je to možný někde nastavit? Díky!
  4. Ahoj, s tlačítkama a obecně s elektronikou jsem si už hrál fakt hodně, takže jsem předpokládal, že proveditelný by to asi být mělo. Ale nějak nemám nápad, jak vlastně začít, na co to napojit. Jestli koupit ovladač a napojit to na něj, tak jak vlastně přibližně postupovat. Btw, dotáhnul jsi do tlačítka nějakou “origoš” funkci, nebo něce úplně jinýho? 🙂
  5. Ahoj, napadlo mě, jestli jste někdo nezkoušel, nebo nevíte, jestli je vůbec možný, udělat nějaký “built in” tlačítko pro otevírání brány k baráku / garáže. Mám dvě volný pozice - vpravo u starstopu, teoreticky pokud by se to nějak dalo vymyslet, tak i ten “slot”, kde je u halogenových světel nastavení sklonu (mám LED). Ovladač společnej pro bránu i garáž (Hörmann), stačila by mi jedna funkcionalita. Nemáte někdo s tímhle zkušenosti? Je to vůbec možný? Díky!
  6. Já jen nerozumím, k čemu světýlko, když se ti to nechce dělat podle wirera? Pokud jde o světýlka, já si je třeba dělám lowcost tak že napájím ledku s rezistorem a kabelama, zamačkám tavnou pistolí a ještě zatepla přimáčknu ledkou k pvc, aby byl spodek rovnej. Pak jen odříznu boky a impro světýlko za 2 kč je hotový.
  7. Existuje na F3 vyhřívaný sklo? Přemýšlím, že když už bych měnil, tak by to stálo za upgrade.
  8. Možná se pletu, ale obávám se, že bys musel koupit komplet tu plastovou schránku – 6V0 857 367 D/E.
  9. Už je to nějakej pátek, co jsem si kontrolku dodělal a je to skvělý. Zkoušel jsem klasickou zelenou, ale nakonec mi vyhovuje bílá, která ladí s budíkama. No ale každopádně – nemáte někdo tip nebo nevíte, co koupit přesně za LEDku, aby měla stejnou teplotu a svítivost, jako LEDky v budíkách? Mám 5500-6000K, to je evidentně málo, budíky jsou studenější. Jiný LEDky, který běžně (v GME) seženu, se pohybují až kolem 12000K, což je stoprocentně zas moc.
  10. Myslel jsem spíš tipy na to, co by teoreticky šlo zapojit. Napadlo mě třeba rozsvícení interiérových světel po chcípnutí motoru (u Kessy musím otevřít dveře, aby se svwtla rozsvítila) nebo tak něco podobně. Ale ještě bych chtěl poprosit, nevysvětlil bys v rychlosti, jak jsi napojil třeba i to zapalování? Snažím se v tom plošňáku zorientovat, ale s mejma laickejma znalostma nejsem schopnej pochopit, co se tam vlastně děje, ten princip toho, co se stane, když se zmáčkne tlačítko. Tak jen v rychlosti, jak jsi tam vlastně cokoliv napojil. Díky!
  11. Je reálně možné tam narvat ještě nějaký jiný tlačítko, kromě tlaku pneu a ASR?
  12. Ahoj, nový tlačítka jsem už před časem koupil a ty starý už neexistujou, takže už to nevyřeším 😃 . Ale těch 0 Ohm jsem naměřil na nových tlačítkách (odpojených), tak jsem z toho trochu zmatenej. Každopádně snad už to nebudu muset řešit no, ale díky za podněty.
  13. Díky za upozornění. Mám po FL, takže by to nejspíš jít mělo, vyzkouším. Vůbec jsem nevěděl, že tam tahle možnost může být.
  14. Ahoj, automatický zavření, pokud třeba na nějaký okno zapomeneš? Pokud ano, podělíš se prosím s návodem? Díky.
  15. Diky za radu, zkusim a budu doufat 😃 Mam FL, zkousel jsem praveze otevirat jak tlacitkem na strane ridice, tak spolujezdce. Ani jedno mi nefunguje, ale porad se jedna jenom o okno spolujezdce. EDIT: Tak bohuzel ani po tom podrzeni tlacitek to nejezdi samo. EDIT2: Tak jsem jeste jednou dvere rozebral, odpojil a zapojil konektory a najednou to jde. Takze mozna nekde chyba v kontaktu.
  16. Ahoj, dneska jsem si dodělával osvětlení nástupního prostoru podle návodu od @wirer, konkrétně tohle: https://wirer.sk/led_dvere/ Všechno super, funguje bez problému. Až na to, že jsem zjistil, že mi přestalo fungovat takový to dorazový otevření okna u spolujezdce, ta druhá poloha tlačítka, kdy se okno automaticky otevře naplno. Kontroloval jsem, vše by mělo bejt napojený správně, nikde nevidím žádný problém. Nemáte někdo hint, na co bych se konkrétně měl podívat, čím by to mohlo být způsobený? Díky!
  17. To byl můj první pokus, když jsem zjistil, že jsem tu součástku odpájel, ale pak mi to po zapnutí zapalování vypíše chybu osvětlení a chybu sklonu světel a tlačítka stejně nefungují.
  18. Jojo, to přesně myslím, teprv dneska se mi podařilo vyfotit. To je fakt rezistor? Díky! EDIT: Tak jsem to teď proměřoval. Nalevo jak píšeš je 10kOhm, ale napravo (mám už nový tlačítka) mi to měří jenom 0,01 Ohm. Tak jsem zas na začátku 😃
  19. Ahoj, při výměně ledek v tlačítkách jsem si neopatrně omylem odpájel nějakou mikromikrosoučástku – u pravého tlačítka je to napájený úplně dole v pravém rohu (dioda? nevím). Přestalo mi fungovat vypnutí parkovacích senzorů. Ví někdo, o co se jedná, jestli to dokážu jednoduše nahradit, aby tlačítka fungovaly? Popř. jestli ne, koupil bych náhradní. Problém je ten, že dokážu sehnat jen tlačítka s tlakem pneumatik. Je plošňák totožnej s tím, kde jsou senzory? Díky!
  20. Co berete jako nová auta? Ačkoli jsem už několikrát četl, že to už vypnout nejde, na F3 2019 jsem neměl problém pomocí napěťové metody a funguje to bez problému už přes rok. Pokud čerpáš z posledního dokumentu od wirera, je to na straně 93 :)
  21. Ahoj, tak jsem se k tomu konečně odhodlal a je to paráda, zatím to mám prasácky zapojený na podsvětlení tlačítek uprostřed (takže provedení ani funkčnost není na 100 %, ale nemám kde se v Praze pohrabat v BCM 😃 ), ale konečně se o víkendu dostanu k pořádnýmu zapojení, ale mám k tomu doplňující dotazy. Má nějakou speciální funkci ten konektor přilepenej na plastu budíků kromě snazšího odpojení budíků v případě demontáže? Jakej jsi @wirer využil přepojovací káblík u BCM? Střih původní kabeláže a nakrimpování rozdvojky, nebo? Upřímně se mi do originálního kabelu nechce moc sahat, není v BCM nějaký volný místo, kde bych si nakódoval prostě spuštění low beam světla? Díky moc!
  22. Ahoj, včera jsem si hrál s budíkama a chtěl jsem je zkalibrovat přes Akční členy (viděl jsem v jednom YT videu). Nehledě na to, že mi nic nešlo spustit (podle chyby předpokládám, že kvůli neoriginálnímu kabelu), tak jsem tam vůbec ale neměl možnost vybírat si jednotlivý budíky. Jak prosím kalibrujete? Díky
  23. Zdravím, u FL jsem si měnil LED diodu v osvětlení středovýho panelu (světýlko pod klimatizací) a když jsem si s tím víc hrál, trochu jsem si zrasil rezistor. Dokázal by mi někdo říct, jakej tam je? Zahlídnul jsem mikroznačení, podle něj to měl být myslím 8k2, je to možný? díky!
×
×
  • Vytvořit nový...