Přejít na obsah

David Freedom

Uživatel
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení David Freedom

Nováček

Nováček (1/14)

3

Popularita

  1. Ale má to cenu. Chce to zůstat v klidu. Měl jsem BMW E61 a fórum mi dost často pomohlo a stejně tak jsem pomohl spoustě lidem já svými poznatky. Občas někdo píše něco, co není třeba pravda, ale myslí to dobře a to je podstatou diskuse. Mně prostě přijde divný, že to kouří a někteří píší že je to normální ... tak to ted nebudu řešit a uvidí se za čas :-)
  2. Ok, díky všem za info:-) Holt se musim smirit s tim, za me auto kouri a nekam, kamsi zmizi vic jak litr voleje po 7000 kilometrech :-)
  3. Jako někdy to kouří trochu víc. Mno asi takto. Jel jsem v koloně a jedinej, komu šel dým z auta jsem byl já :-) Měl jsem 3x V6ku (2x Nissan Maxima 3.0 a naposledy V6 2.5 BMW E61) a nikdy to nekouřilo jinak než ostatním. Tak mi to prostě přijde divný. No hlavně se ptám, jestli třeba teď jezdíte, tak jestli vám to takhle kouří. Jestli to takhle kouří teď všem Supům 3.6, tak ok, beru to. Zejtra teprve doleju olej, sháněl jsem přesně ten samej co mi tam dali. Ale tušim, že to bude víc jak litr. Nikdy jsem v autě dolejvat olej nemusel. Asi jsem přešel na slabší značku :-D Ale je to moje nejsilnější auto a kupodivu ani tolik nežere (v rámci možností). Takže mě baví. Nicméně jen nechci něco podcenit a případnej problém podchytit už ve skořápce a nečekat až se vyklube někde na dovče u moře :-)
  4. No a proč kouřim jenom já a ostatní ne?
  5. Tak takhle mi to kouřilo dnes po 50ti kilometrech. Nepršelo, bylo sucho. https://youtu.be/Jwf_iJ1Y4oQ
  6. Nevim bohuzel kolik tam bylo presne, delali to v auto Tukas, ale nekdy v prubehu jsem jen tak zkontroloval olej a nebyl pod minimem. Trasy: Jezdím 90% po Praze - 10-30km. Olej: Long life III, specs VW 502 00. Přesný typ ještě nevim. No prostě Long life, předpokládám 5W-40. Voda těsně pod čárkou MAX (myslim, že za studena). Takže voda asi neubývá. Myslim, že to trochu pokuřuje i po 100km. Hlavně jsem zvědavej, kolik oleje musim ted doplnit, když je 5mm pod minimem. Zajímavý je, že to rozpětí max-min má taky velikost asi 5mm. To může bejt fakt klidně litr. (a děkuju, že odpovídáš :-))
  7. Jasne, no asi budu muset. Pro jistotu. Ale lidi casto tvrdi, ze 3.6 trochu zere olej a musi se obcas dolit. Ja ted musim dolit. Auto mam od cervna, to jsem hned menil olej a do ted jsem najel cca 7000km a zahlasilo to, ze je ho asi málo. Po kontrole tam asi 5mm chybi pod minimem. Ale nevim, jestli ta kouřivost a spotreba oleje souvisí či nikoliv :-) Zajedu za zkusenakem :-)
  8. Na víčkách nic není. Psal jsem to nahoře. Bublat v expanzi, znamená při nastartovaném motoru, jestli to tam nelítá?
  9. Mně přijde ten kouř spíš takovej klasickej, spíš bílej. Hm, výměna hlavy a ventilů ... to nezní úplně krásně.
  10. Zdarec, neprisla mi notifikace, tak jsem nevedel, ze pisete. Auto kouri furt. V lete se mi zdalo ze ne ale ted jak se ochladilo, tak se mi zda ze to kouri porad. Od nastartovani az po dokonceni jizdy. Neni to moc ale je to videt i ve zpetnem zrcatku. Dnes mi auto nahlasilo abych zkontroloval hladinu oleje. Mno je ho tam min nez má bejt asi o 5mm. Na víčkách vody ani oleje nic není. Vymena oleje byla v cervnu pred cca 7000km. Mam s tim neco delat? Krome doliti spravneho oleje samozrejme.
  11. Ahoj všem, auto mi prakticky pořád kouří, jezdim teda víceméně po Praze ale i tak mám dojem, že to kouří prostě furt. V létě sem si toho asi nevšim, nebo to nekouřilo. Jak jste na tom vy s tímhle motorem? Kouří vám to ted furt nebo po ujetí X kilometrů to přestane?
  12. https://prahaautoservis.cz/kontakt/ Mně vyměnili horní napínák a auto jezdí :-D Superby 3.6 už dělali, takže asi takhle. Kdybych se rozhodl měnit ty rozvody, zkusil bych to u nich. Cena velmi dobrá.
  13. Tak, uz je to tyden a klepani se neobjevilo. Zvuk z videa tedy vyresen hornim napinacim sroubem (cena sroubu 500,-). Akce na řádově hodinu. Retez mi pri studenym startu trochu zavrci ale jen kratce. To zatim resit nebudu.
×
×
  • Vytvořit nový...