Přejít na obsah

Scorpio_Luke

Uživatel
  • Počet příspěvků

    39
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Scorpio_Luke

  1. Scorpio_Luke

    Litá kola

    Zdravím, mohu koupit starší kola. Bohužel půjdou poštou, tak nemohu posoudit stav na místě. Tři jsou jako nová, jen jedno se potkalo s obrubníkem. Co myslíte, mohl by být nějaký problém při vyvažování?
  2. Jak říkám, schází mi Vaše zkušenosti. Ještě jednou děkuji. Fotky atd, dám poté do fóra svíčky. Jinak každému komu jsem v práci povykládal příběh o AS který nechal v autě vzduchový filtr 120 000 km tak kroutil hlavou. Já to furt nedokážu vnitřně rozdýchat, koupím auto komplet se servisní historií a bohužel i chybou AS. No nic, život jde dál.
  3. Už mám tedy informaci, že na vlastní díly můžu zapomenout. Tak doufám, že ty jejich svíčky nebudou ty francouzské NGK. Díly chci určitě zpátky, to je jasné. Rád nafotím, to není žádný problém. Dušane, jinak jsi říkal prvně, že ten filtr není takový hnus :-D Na svíčky si sám určitě netroufám, jednak nemám momentový klíč ani ten vytahovák, mám jen strach, že bych tam něco posral. Budu věřit tomu, že si ten prostor u těch svíček nejdříve vyčistí, je tam celkem špína a prostoru málo. Napadlo mě to vyfouknout kompresorem, ale to zase může vletět kamkoliv jinde.
  4. Asi ano, to mě nenapadlo. Já měl originální, uvnitř úplně totožný UFI jako ten, co tam byl z fabriky. Jak jsem ale psal, měl jiné těsnění a byl trochu větší. Spíše mě zarazilo jak špatně tam šel zatočit.
  5. Tak to mě pěkně štve, ale asi jsem to při výměně vzduchového filtru neudělal. Když auto nebylo nastartováno, tak ten olej nemohl vzlínat. Těžko posoudit tu vůli, šahal jsem na to velice opatrně a jen trochu zkusil pohnout, vůle tam trochu je. No, při výměně svíček nechám zkontrolovat v servise, ale asi to rovnou vymění, pokud říkáš, že se to nemá hýbat vůbec. Po 30 000 km fakt paráda.
  6. Prosím opět o Vaši radu, resp. názor získaný zkušenostmi. Auto které jsem koupil, ten ventil mělo vyměněn před dvěma lety a 30 000 km. Dnes při výměně vzduchového filtru jsem se na to místo zaměřil... Je tam boční vůle, opatrně s tím jde hýbat a kolem je trochu oleje. Když jste si to vyměnili, tak tam potom není vůbec žádná vůle a olej také ne? Jako spíše je to mastné, ale také mě napadlo zda to třeba před těmi dvěma lety nevyčistili když byl ulomený. Jde mi o tu vůli, resp. ten boční pohyb který to umožňuje. Děkuji za reakce.
  7. Super postřehy, věděl jsem, že napsat tady přinese klid pro objednání. Pokud budu moct mít při servisu vlastní díly, tak budu objednávat NGK Japonskou prvovýrobu.
  8. Díky za uklidnění, já si to tak myslel, když jsem se díval dovnitř. Není sice "jako nový", ale žádná hrůza jako zvenčí to není. JJ, v druhém forů kde jsem žádal o pomoc s výběrem svíček to řeším. Příští pondělí jsem objednán do servisu, teď čekám na jejich vyjádření, zda k nim mohu mít vlastní díly. Pokud ano, tak budu objednávat NGK tu japonskou prvovýrobu. Poslední výměna byla při 74000 km, takže po 47 000km. Co ten okroužek, má být tak nahoře ? Dík
  9. Tak tam byl skutečně filtr ještě od výroby 05/2013 (všechno hlídat i v AS), takže výměna po 121 000 km. Nedokážu posoudit stav, je to první vzduchový filtr, který jsem měnil. Tak se když tak podívejte na fotky a budu rád za případné postřehy ve srovnání s tím, jak vypadal filtr Váš, vyměněn třeba po 60 000 km. Děkuji za rady jak na výměnu, nakonec jsem neměl problém, jen je zvláštní, že nový originální díl (taktéž UFI v krabici Škoda) je nepatrně větší a má už jinak řešeno těsnění u těch třech plastových částí, které se do víka upevňují. V jednu chvilku už jsem to chtěl skoro vzdát, protože ten nový filtr, asi vlivem jiného těsnění nešel normální silou zacvaknout do toho víka. Ve srovnání s tím původním jsem musel nakonec víko opřít o sebe a opravdu celkem silou točit. Tak budu věřit, že se tam nic neulomilo. Jinak výměna provedena dle videa (viz.výše) pro ostatní, kteří se budou do toho také pouštět poprvé. Také si nejsem zcela jistý tím, zda má být ten okroužek, který je vidět na fotce P1340395 tak nahoře (asi ano, ale nechtěl jsem na něho tlačit je tam konus) Jen dejte pozor na podltakovou hadičku která je z boku na té velké hadici sání. Jednak při přetahování spony (ať Vám to do ní nestřelí) a pak je ta podtlaková hadička celkem namáhána když se víko vytahuje. Nejdříve i když jsem to hlídal, tak jsem nervózní nebyl, ale po montáži a kontrole po práci jsem si všiml, že u vstupu do motoru té podtlakové hadičky je kolem vstupu odvzdušňovacího ventilu víka hlavy válců trocha oleje. S tím ventilem jde trochu hýbat a právě při pohybu tou sací hadicí při vyndávání filtru je na něj vytvořen tlak. Nevím, jak moc se má hýbat, ale ten olej už tam asi musel být, tak snad jsem nic nepoškodil. Pokud to máte stejně, dejte prosím vědět.
  10. JJ, zítra udělám a pak nafotím. Díky moc za rady, pomoc...
  11. Oprava - na faktuře je i číslo dílu shodné s objednávacím číslem dle Škoda 03F 905 600 A a v popisu dílu je tedy LONGLI ( tudíž asi označení long life)
  12. Tak to by bylo pro mě celkem vysvobození co se týče posouzení stavu, když ho tam Ti experti nechali 120 000 km. Když sis ho měnil, tak máš představu jak má zhruba normálně po použití vypadat. Bohužel jsme od sebe 100 km, ale moc si vážím Tvé nabídky. Mě to přijde podle toho videa úplně v pohodě. Spíše nemám zkušenosti a jsem příliš opatrný, než že bych měl obě ruce levé. Zítra to budu dělat, tak tady pak dám fotky a jestli by ses podíval na míru zašpinění toho filtru, tak bych byl moc rád. Dík
  13. Čeká mě teď mimo jiné výměna svíček, auto vlastním od podzimu. Z faktur jsem zjistil, že v autorizovaném servise dali při poslední výměně "zapalovací svíčka LONGI" více tam není. Rád bych tam dal toto (viz.odkaz), asi podle Vás nejlepší možnost, že? Také uvidím, zda můžu mít vlastní materiál. https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03f905600a-zapalovaci-svicka-1-2tsi-ngk-25477.html Děkuji za rady...
  14. Aha, to si ovšem bez povolení hadice sání u motoru a na druhé straně nedokážu představit, vždyť musíš přeci potom celý ten box nadzvednout, aby ses dostal k filtru.
  15. Je mi to už blbé se ptát, ale zase ta opatrnost... Koupil jsem si originál vzduchový filtr a chci vyměnit sám. Pořádně tu skříň ve které je uložen vyčistit, vysát. Bohužel jsem našel dva rozdílné přístupy k jeho výměně. Na YouTube je video návod, který mi přijde logický https://m.youtube.com/watch?v=7UC1fxlQgGY nicméně v dílenské příručce je postup odlišný. Na postupu z YouTube asi není co pokazit, jen jak to vytahuje, tak to jde pod úhlem a mám strach abych tam něco neulomil, tak si právě říkám, že v dílenské příručce, pokud jsem to dobře pochopil vytahují celou tu skříň a odpojují podtlakovou hadici a sací hadici u motoru. Poradíte někdo prosím, jaký způsob je lepší... Díky předem.
  16. Mám stejný názor, bohužel nemůžu s tím nic dělat. Holt v AS na to zapomněli a já mám auto od září. Smutné je, že se tam měnil ten interval výměny v DP ze 4 let nebo 60 000 km na 6 let nebo 90 000 km. Mám teorii, že vlivem toho, někdo zapomněl změnit záznamy k prohlídkám na dané roky a km. Prošel jsem všechny papíry z prohlídek a oni to tam nemají prostě v kolonkách, takže mechanik jen škrtatá to, co tam má, bohužel. Tak si tak právě myslím, že takových aut bude jezdit více. Minulý majitel spoléhal na AS a tohle prostě nekontroloval. Navíc, kdybych si teď všechno neprošel a jezdil dál jen do AS, tak by další výměna (kdy už to snad mají v těch kolonkách v záznamech prohlídek) měnil ve 180 000 km a to bych ho pak nechtěl vidět... Jinak spotřebu mám za mnou ujetých 6000 km 5,9 l do práce jezdím za 5,5 l, olej také bez spotřeby, pocitově motor bez problémů.
  17. Zdravím, vím a četl jsem tady už o tom něco málo, ale chtěl bych případně další informace. Od podzimu minulého roku vlastním konečně po samých starých autech něco novějšího. Teď se chystám na první prohlídku v mém vlastnictví a zjišťuji co vše se bude dělat atd. K autu mám opravdu kompletní historii, do posledního papíru a teď jsem s hrůzou zjistil, že mi nebyl vyměněn vzduchový filtr. Prošel jsem všechno včetně záznamů z prohlídek, ani se svíčkami, ani při 90 000 km. Teď má Rapid 1.2 TSI 63 kW 10/2013 najeto 121 000 km. Na 29.3 jsem se hned dnes objednal na servis. To, že nebyl vyměněn, mě celkem dost psychicky zničilo, když jsem četl co to všechno může z dlouhodobého hlediska způsobit. Určitě jste někdo měnil sám, je to opravdu takový problém, jak filtr vypadal? Opravdu můžu teď spát s pocitem, že se motor zbytečně opotřeboval? Moc prosím všechny o názor.
  18. Tak problém vyřešen. Kdyby to bylo vždy tak jednoduché :-) Uvnitř prahu byl ten plastový protikus v pořádku, takže vše vyřešil opravdu jen jeden jediný šroubek. Ještě jednou děkuji mockrát. Já měl fakt obavy, že ten spojler byl původně zasunut uvnitř a budu muset rozebírat ten podběh, foto však mé obavy nepotvrdilo...
  19. Díky moc, takže ta část spojleru tedy není zasunuta vně prahu, ale je normálně zespodu prahu? U uchycení jsem myslel, že bude vně prahu buď vyřezán závit, nebo navařena matka. Teď tedy chápu, že je tam platový protikus na torx (viz.foto) Je asi i dost pravděpodobné, že ten už tam nebude. To poznám zřejmě spolehlivě tak, že šroubek nepůjde zašroubovat. Abych to tam dokázal vložit budu muset asi část podběhu rozebrat, ten spojler mě nepustí dovnitř a vyhnout tak moc nepůjde. Omlouvám se za stupidní dotazy, tady jste všichni jinde než já... Já když se pustím sám do nějaké opravy, tak se mi to většinou rozpadne, tudíž chci vždy předem vědět co mě čeká.
  20. Moc prosím o radu - nevíte náhodou někdo, jakým šroubem má být tento díl přichycen zespodu k prahu vozu? Po zimě jsem o ty šrouby přišel na obou stranách. Předpokládám tedy, že to nevyjelo z vnitřní části prahu. Když jsem se díval pod auto, tak je zespodu prahu otvor a spojler jde zatlačit směrem k prahu a pak by šel uchytit. To, že by ta část která je vidět pod autem byla vložena vně prahu a poté šroubem zespodu zajištěno, je jen odhad. Byl byste někdo ochotný a podíval se, jak je to u Vás? Nechci lidem ohlížet auta na parkovišti. Předem mockrát děkuji.
  21. Tak nikde není napsáno, že se měnit nemusí. Tak jako třeba u jiných schémat co jsem viděl, tam vyloženě píšou, že je součástí a měnit se nemusí. Chtěl jsem jen mít jistotu. Nechci nic zanedbat a tím, že hledám možnou příčinu občasného kuckání motoru ve studeném režimu při nízkých otáčkách, tak jdu po všem co mě napadne.
  22. Prosím o radu, řeším teď servis, který mě čeká po zakoupení auta. Všechno důležité co mě vzhledem k roku výroby a počtu najetých kilometrů čeká, jsem našel v dílenských příručkách. Jediné čemu úplně nerozumím je palivový filtr. Ve schématu u palivové nádrže ho vidím, ale v předepsaných servisních intervalech již uveden není. Na internetu tento díl jde koupit a tak jsem z toho zmatený. Máte někdo prosím vysvětlení? Motor 1,2 TSI, 63 kW, rok výroby 10/2013. Děkuji za reakce.
  23. Zdravím, zkouším oživit toto téma a zároveň žádám o rady. Auto mám velice krátce, zatím mnou najeto 1600km, celkový nájezd 115000 km. Veškerý servis v autorizovaném servise, vím jistě. Jsem nervózní z toho, že se mi během čtrnácti dní co auto mám stalo následují. Při studeném startu po nastartování na cca 5-10 kolísají nepatrně otáčky 625 až 700 a motor pocukává. Poté je vše v pohodě a auto jede bez problémů, následný start ok. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Nechce se mi hned s autem do servisu a navíc se závadou která se projeví jen někdy, to je předem prohrané. Děkuji za případné reakce.
  24. Dal jsem tedy fotky do sekce Váš Rapid, tak se případně podívejte. Tím, že jsem tady nově, tak momentálně nechápu, kde je zbytek té konverzace kterou jsme řešili nedostatek času...
×
×
  • Vytvořit nový...