Přejít na obsah

Drewie

Uživatel
  • Počet příspěvků

    801
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem Drewie

  1. Vím, že je tohle téma dost "outdated" (je na 24. stránce ), ale google mě sem nahnal. Jen bych chtěl poreferovat, že takový koncový díl výfuku z výroby vydrží 17 let, a moje fabie už ujela takovou vzdálenost, že už by byla skoro na Měsíci... A víte co? Stejně tam prásknu origo, ať jí na té cestě zpátky na Zem pořád dobře frčí.
  2. Hm, tak jedna vzpěra od OBautodíly mi po dvou letech vytekla njn, holt čínskej šunt, navíc na tom není jediná informace, jaká tam je síla atp. Ale podařilo se mi sehnat delší plynovou vzpěru než je u kufru a pokusil jsem se o něco podobného jako dělal baraba13 tady: (tohle vkládání odkazů na příspěvky je nějaké čudné...) Jen jsem použil, ty součástky, co byly u těch vzpěr od OBautodíly, nic jsem nevyráběl Tím že mám delší vzpěru, nemusel jsem nic vrtat a přišrouboval jsem ten kulový šroub místo toho vzdálenějšího, co drží blatník. Ale vzpěra o tloušťce 20 mm se mi tam nevešla, když jsem zavřel kapotu, byla "vyboulená", zvednutá oproti blatníku. Nemáte někdo zkušenosti s touhle "tlustou" vzpěrou? Zatím přemýšlím, že bych si nechal vyrobit dlouhé vzpěry, ale stejně hubené jako ty od OBautodíly
  3. To si děláš prdel, ne? Pro vyjmutí ovladače světel z palubní desky není potřeba žádný šroubovák, pak nemají ty ovladače vypadat tak jak vypadají, když to radí šikulové i tady na fóru!! Toto je z dílenské příručky: Kde tam píšou o šroubováku?!? Zbytek návodu nerozporuju
  4. A co pojistka? Tu jste kontrolovali? BSG se na lince "flashují" podle toho do jakého auta se montují, dobudoucna jde nakódovat jen to, co je v tom autě. Takže i BSG se stejným indexem např. z Pola nebude umět zamknout páté dveře ve Fabii, možná nepůjdou ani otevřít. Fabie může mít nějaké stupně výbavy, které Fox nemá. Napadá mě jedno - Fox má vždycky jen 3 dveře, kdežto Fabie 5, takových věcí může být víc. Myslím, že v servisu by měli umět tu BSG flashnout podle VIN, nové firmwary do jednotek nahrávají. Jen jestli nebude levnější sehntat tu správnou BSG
  5. chyba je v tom "zapínači" světel. Myslím, že už se to tu řešilo, prý ani moc nepomáhalo vyčištění, stejně se ta vodivá cestička znovu vychodila. Mně pomáhalo, že jsem tím kolečkem trochu zakvedlal, a pak to přestalo svítit, nicméně stejně jsem si po relativně krátké době koupil nový spínač, přotože už ani kvedláním se ty světla časem nevypla. Což bude asi už i Tvůj případ.
  6. Drewie

    Budíky

    předface RS budíky budou mít nulu na konci (např. 6Y0 920 870 S), všechny RS budíky začínají 6Y0. S RS přišla ta změna v číslech dílů (postupně)
  7. Drewie

    Budíky

    NO zkus si přečíst tohle: http://forum.skodahome.cz/topic/122140-bud%C3%ADky-kontrolka-otev%C5%99en%C3%AD-dve%C5%99%C3%AD-kufru/#entry1714472 a pak ještě ten můj příspěvek hned pod tím (na konci může být být možná i 2 a určitě 3) Jinak přes VAG Ti to řekne číslo dílu rovnou taky.
  8. no co tohle: http://forum.skodahome.cz/topic/122734-seda%C4%8Dky-z-f2-v-f1-el-zapojen%C3%AD-v%C3%BDh%C5%99ev%C5%AF/ Snad to pomůže
  9. chlape, možná kdyby ses ptal v sekci Octavia, tak Ti tam možná někdo odpoví.. O1 měla ty jednotky pro vyhřívané sedačky snad v releovým boxu, ne?
  10. Diagnostika nepíše nic? Není něco s kompresorem?
  11. Žádná LINová nebo CANová komfortka není - je pouze jeden druh, všechy komfortky E (možná i nějaké jiné) umí stahování oken s CAN ŘJ ve dveřích, dálkovým ovládáním. Já mám v autě původní komfortku z výroby. Stačí se podívat na kódování, po faceliftu se kóduje jako bez elektrických oken před faceliftem. Informaci o dlouze stisknutém tlačíku na ovladači podává komfortka pouze datově po CANu a jediné jednotky na CANu, které této informaci "rozumí" a vědí, co mají dělat, jsou ty ve dveřích a u střešního okna.
  12. jojo, to je to řešení jak to udělat i po faceliftu, asi jsem to už i v tomto vlákně psal. Přendat jednotky je to nejmenší, protože kabeláže je taky pár desítek (možná stovek metrů ) potřeba. A znova bych to už dělat nechtěl...
  13. Ono to už z principu po faceliftu nejde. Motory ve dveřích nejsou vůbec datově (po CANu) spojeny s komfortní jednotkou ani autem, takže se k nim nedá ani připojit. Tudíž bez nějaké další jednotky, která si na CANu přečte informaci z komfortky, že je dlouho stisknuté tlačítko ovladače, a pak nasimuluje otočený klíček v zámku, to nejde. A pak tu jsou tací (já ), kterým to po faceliftu funguje, nepotřebují k tomu žádné další krabičky...
  14. šel, ale nepůjde Ti dokódovat kontrola žárovek, nepůjde kontrolka sklopení zadní opěry. Takové budíky toho umí vlasně méně něž ty v F1. Ale neznám nikoho, kdo by s takovými budíky jel, já jsem jen nastartoval.
  15. Musíš dát obráceně kolíbku v tom ovladači na okna
  16. možná Tě zklamu, ale ty kontrolky nemusí být vůbec funkční z výroby, verze klasik neměla kontrolu dveří/kufru ani kapaliny ostřikovačů (spodní řada kontrolek v prostředním poli), i když na té folii jsou ty kontrolky vidět, ty LEDky tam ani nejsou.
  17. Jestli tam bylo předtím neorigo rádio, tak tam nejspíš jsou zaměněny piny pro spínané a stálé plus. MP3 Symphony je 100% CAN. Nevím jestli v té době se už dělaly O1 s comfort CAN. Možná erudovanější odpovědi dostaneš pokud se budeš ptát v sekci týkající se Octávií. Ta za svoji éru, po kterou se vyráběla, prodělala několik evolucí komfortní elektriky a tam Ti budou umět poradit lépe.. (Fabie dostala rovnou to "nejlepší" ) Rozhodně jsi dal do svého auta tak o 5 let novější rádio a Tvoje auto to nemusí, bez výměny některé kabeláže, pobrat.
  18. Drewie

    Denní svícení

    Pokud to má E v kroužku na viditelném místě tak PČR i STK jsou v pohodě (jinou barvu než bílou však asi nezkousknou ) Ještě si sundej mřížku u mlhovek a koukni, jestli to tam jde nějak přidělat. Mlhovky se přídělávají myslím ze předu a tohle má díry pro šrouby z boku. Ale největším problémem těhle LED mlhovek je jejich světlo, aby to vypadalo správně "tuningově", je příliš příliš studené (modré), tudíž do mlhy naprosto nevhodné. Taky jsem zajásal, když se začaly objevat první mlhovky s denními (bez nutnosti mít namontované na čumáku cokoliv dodatečného), ale když jsem to viděl jak je to světlo studeně bílé, tak to tu mlhu nepodsvítí ale pouze rozsvítí. (Párádní bílá tma)
  19. návod na to, aby se rozsvěcelo jen světlo v otevřivších dveřích je tu: http://forum.skodahome.cz/topic/85673-fi-varovn%C3%A1-sv%C4%9Btla-dve%C5%99%C3%AD/ stačí hledat...
  20. Máš tam ty "dvířka", díky kterým tam drží kabinový filtr správně na místě? A vlastně, je tam ten filtr?
  21. Drewie

    konektor OBD II

    No spíš bych řekl, že se musí tlačit na tu západku jakoby nahoru, aby ten zobáček na schránce měl volnou cestu.
  22. Hm, to co chceš se dá koupit, ale myslím, že tolik fábií nemáš, aby sis to mohl dovolit Ani Bosch pro jeho diagnostiku si to nekupuje... Pročpak jsou asi ty data ve VAGu, VISu a podobných aplikacích šifrovaná? Pak možná existují soubory, na které odkazuje marek7, dekryptované ruskými kamarády
  23. Drewie

    Konektor

    no řeknu to takhle, pokud má někdo z výroby navigaci a přípravu pro telefon, není to obyčejná fabie Maxidot tam je taky?
  24. Drewie

    Konektor

    Je to konektor pro telefon, pro takový ten držák mezi naviagací/radiem a kastlikem spolujezdce. Na vyndávání rádií i navigací jsou potřeba "speciální vytahováky" To Tvoje auto nebude úplně obyčejná fabie, že?
  25. kortyzon: nojo, ale to je jen testovací zástavba, a navíc to prošlo technickou taky takže je to asi v pořádku
×
×
  • Vytvořit nový...