Přejít na obsah

chaky

Uživatel
  • Počet příspěvků

    79
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení chaky

  1. Volant mi (již podruhé) vyměnili před měsícem - prozatím bez problémů. Co se týká problémů se zvukem, tak úplně stejné potíže jsem registroval prakticky ihned po zakoupení (03/2021) a asi po 3 měsících mi to jednou pro vždy opravili aktualizací nějakého firmware.
  2. Ne, to co popisuješ je normální, pokud jsi měl zasněžený senzor a hlásilo ti to doslova, že nemá výhled. Chyba s volantem se projevuje obecnějším chybovým hlášením: Travel asistent je nedostupný, bez uvedení důvodu a časem se to hlášení začíná otravně opakovat i 10x za sebou v řádu sekund.
  3. U aut, které už nejsou v záruce by se snad takové řešení dalo akceptovat, nicméně dokud je vůz v záruce, tak jsem přesvědčený, že by nemělo být možné si takhle jednoduše mávat se spotřebitelem. Nová auta jsou podle aktuálního webu ŠA stále prodávána s touto funkcionalitou, takže pokud k poškození senzoru nedošlo prokazatelně vinou uživatele, tak by neměla být oprava řešitelná jinak, než uvedením do stavu, který odpovídá tomu, jak to auto bylo prodáváno. V březnu by mi měla končit zákonná dvouletá záruka, nicméně při nákupu jsem si připlatil rozšíření na 5 let s max nájezdem 100 000km. Jakou s tím máte dosavadní zkušenost? Předpokládám, že když odmítnu deaktivaci funkce, tak jim nezbude nic jiného, než v rámci záruky dále měnit volant. @Znedlob Já mám Superb a dost mne šokuje takovýto přístup výrobce u auta, které v plné palbě prodává za 1,5M.
  4. Jestli to chápu, tak po změně FW (až bude někdy do června hotov) bude mít řidič možnost deaktivovat TA, čímž už se alespoň zbaví obtěžující chybové hlášky, nicméně díky vadným senzorům bude TA a tedy i vedení v pruhu nadále nefunkční? Tomu se dnes říká oprava? :(
  5. Obojí - bez pochyby souhlasím.
  6. IMHO je jedním ze spouštěčů to, že používáte vyhřívání volantu - to zřejmě vede k postupnému domrvení těch čidel.
  7. Pro doplnění místní statistiky: moje auto je vyrobeno 03/2021, volant mi vyměnili v březnu 2022. Nyní se už asi týden opět projevuje stará známá závada s opakující se hláškou "TA nedostupný". V servisu teď ze mne borec dělal pitomce: TA - to je přece jen čtení značek, ne? Každopádně to musíte vyfotit, než to sem dovezete. A pak najednou: volanty už se teď nemění, teď se mění firmware... Auto bezmála za 1 a 1/2 milionu L&K... 17.1. jsem objednaný na servis, tak jsem zvědavý, co z nich vyleze.
  8. Hotovo. Včera objednáno. Dnes v rámci garančky vyměněno. Chlap v servisu říkal, že poslední dobou nedělají nic jiného, než výměny volantů.
  9. Vsetín. Tak uvidíme, třeba tahají za nos mně a ten volant zítra mít nebudou... Každopádně když jsem jim to auto dnes ráno dával, tak jsem řekl, že nejpozději v pátek ho potřebuju zpět, protože mám v plánu delší jízdu, tak je možné, že na to dodání náhradního dílu nějak přitlačili. Ještě mne napadá, že může být na skladě jen nějaký typ volantu. Já mám černý L&K v kůži s vyhříváním.
  10. Auto vyrobeno v únoru 2021. Volant je dvouramenný.
  11. Stejný problém - dnes odvezeno do servisu a už mi volali, že budou měnit celý volant. Údajně jim zítra dorazí na sklad, tak by to mělo jít rychle.
  12. faithless78: na nacteni zavady z protokolu se nespolehej - zrejme tam nic nebude. Jedna-li se o vozidlo v zaruce, tak si pro jistotu nahraj kratke video jako dukaz toho jak se zavada projevuje (radio, nemluvici Laura, zadna hlasova navigace i presto, ze nastavis hlasitost a povolis navigacni hlaseni). Jinak muzes dopadnout jako ja, kdyz mi auto trcelo v servisu a nic se s nim nedelo az dokud se nevyjadrili ze zavodu.
  13. Tak teď na cestě z Chorvatska 3h bez rádia a bez navigačních informací (na palubovce naštěstí zobrazeny byly) a krom senzorů auto nevydalo z audia ani hlásku. Navíc display Collumbusu jen dokola snad 50x za sebou opakoval - Navigace se restartuje ... :( Hodně nepříjemné. Nepomáhalo ani zastavit, vypnout, celou rodinu vyhnat z auta ven, zamknout a pak znova nastartovat. Zkusím se co nejdříve zajít poptat do servisu jestli s tím nemůžou něco udělat. UPDATE: dnes mi volal člověk ze servisu - říkal, že závada je samozřejmě známá. Nejedná se o SW, ale o HW problém toho MIB a je potřeba ho celý vyměnit. S tím je bohužel trochu problém, protože ŠA požaduje to, aby byl nefunkční stav nějak zdokumentován na video, což bohužel nemám - v servisu už to mají 2 dny a dohodli jsme se, že si to tam nechají ještě do zítra, nicméně je dost nepravděpodobné, že se jim to takhle na přání projeví. Tedy pokud se vám také projevuje závada s tím, že občas nefunguje audio, nebo, že se dokola restartuje Collumbus, tak je potřeba to v prvé řadě zdokumentovat na video. UPDATE2: tři dny trvalo, než se k tomu vyjádřili ze ŠA a doporučili opravu prostřednictvím SW, takže dnes mi to upgradnuli a po 4 dnech mam auto zpět. Tak jsem zvědavý, zda to pomohlo. Pokud ne, tak je prý nutná výměna MIB.
  14. Dnes ráno po nastartování mi auto zahlásilo: Závada v systému rozpoznávání dopravních značek. Po tomto hlášení mi pak na palubce svítil oranžový vykřičník a nefungoval ani ACC. Auto jsem 3x po krátké jízdě zamknul a pak znovu nastartoval a asi až po hodině ta závada zmizela. Je to běžné, nebo si mám dělat obavy? Zítra se chystám do Chorvatska a byl bych docela nerad bez tempomatu. (je možné, že pokud bych v nastavení vypnul sledování značek, tak by možná fungoval - nezkoušel jsem)
  15. Běžné vyp/zap prostřednictvím zapalování nestačí. Možná je opravdu potřeba vše resetovat tím, že člověk vystoupí z auta a zamkne. Jen se obávám, aby také nebylo potřeba odejít pozpátku domů a až pak se zase k autu vrátit :) Každopádně za ty necelé 3 měsíce co to auto mám už jsem to měl v podobném stavu nejméně 5x, což mi přijde docela otravné :( Stav, kdy Collumbus po startu hlásí, že načítá mapy a nic se neděje, nebo že navigace není schopna vyhledat cíl je asi bohužel ještě častější - tam jsem si ale říkal, že by to mohlo mít příčinu někde na vzdálených serverech se kterými se ta služba zřejmě na pozadí snaží spojit.
×
×
  • Vytvořit nový...