Přejít na obsah

vlasta S

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem vlasta S

  1. Odlišná výška profilu pneu na to má vliv docela velkej, změní se obvod běhounu. A máš pneu 195/60 nebo 205/60 ? Jinak těma (za)obecníma radarama se vůbec neřiďte, to je úplně out... Jinak pokus máš ten jinej profil, nemění se pouze rychlost indikovaná rychloměrem, ale mění se i počet ujetých kilometrů. 205-60-R15 ale myslim ze je zbytecne, ty 195 uplne staci ! Já jezdím do tech 14O ! Nejsem žadný blázen-mám se rád!
  2. No když jsme opravovali náš rodinej domek a jeho okolí, tak jsem z okty dokázal vytáhnou šest zatravňovacích prefabrikátů, dva překlady 2.4 m a čtyři pytle Unalitu po 50 kg... Tak co si budeme vykládat do octavky se vleze ledas co !!!!
  3. To mě taky dělá!! když mám na tachometru rovných 60 tak mě to na těch rychlostních tabulích ukazuje kolem 53. Nevim to jistě ale nemuze met na to vliv i to ze original gumy na octavii by měly R15 na 65, a ja jezdim na R15 60??
  4. Asi již 4 roky vlastnim octavii ale ještě nikdy jsem nezkusil kolik se s toho dá vytáhnout? Zkoušeli jste to někdo?? Jaká je při takovém výkonu okamžitá spotřeba?
  5. vlasta S

    Prevodovka 1.6

    Taky si myslim, podle toho razeni nahoru, ze jde o synchrony. A co dolu? S meziplynem? Dolů v pohode a z meziplynem taky bez problemů.
  6. vlasta S

    Prevodovka 1.6

    řazení OK, jen ta 1 jde ztuha když nezastavím úplně ale už mi to ani nepřijde. Olej jsem taky měnil i když je podle škody celoživotní. S problémy jako máš ty nemám zkušenosti. Jestli se dá srovnat to co dělá okta tobě s problémem který jsem řešil já tak čti. Jo párkrát se mi stalo že jsem nastartoval a nebyl jsem schopný vůbec zařadit 1 ani zpátečku prostě nic. Pomohlo zhasnout motor a znovu startnout a zase OK. Dělalo to nepravidelně, spíš málokdy až jednou když jsem nutně potřeboval jet vycouvám z garáže, vypnu motor,.zamknu garáž, nastartuju a ne a ne zařadit. Vypnu startnu a nic, několikrát po sobě a nic. Prostě nedalo se zařadit. Naštěstí u baráku. Tak jsem vypnul motor dal za jedna a s rychlostí startl (garáž mám do kopečka nevím kdo by to tlačil, byl večer a venku ji přece nenechám stát) a pouze s korekcí pomocí plynu zajel do garáže. Diagnoza= SPOJKA nevypíná. Dilema -doma sám s pomocí souseda nebo servis. Auto v garáži tak nakonec doma. Popis výměny by byl na dlouho ale dalo se to. Problém byl dle přiloženého obrázku 6-vysouvací kotouč (plech), který má jak jsem vyznačil 3 packy, takové U vyražené, které středí ten plech v 9-přítlačném kotouči spojky. No a ta 1 packa upadla, sem tam se tam vzpříčila za přítlačákem a nešla vypínat spojka až najednou se kousla tak, že se to muselo rozebrat. Packa přivařena COčkem i ty dvě co neupadly jsem taky zavařil (kdo ví co stojí ten plech a než by se objednal atd tak okta jezdila). Lamela byla OK ale po 180tkm těžko říct co by ještě snesla 50-100tkm? Koupena nová ať je klid. Jinak nic neměněno. Přítlačák původní, ve škodovce to mění komplet ale pak ta pálka. Takže by se tedy melo jednat o spojku?? v daném případě bych to určitě bral vic nez spatnou prevodovku. Ale ono zase kdyz , jak jsem popsal na hore,radim na dvakrat zmacklou spojku a je to bez problemu ,tak ta spojka dava vic smysl. A s tim řazenim za studena v kopci jsem na tom upnle stejne! stojim pouze pod nastreskem a v mrazech je to tedy kolikrat o nervy , a mozna i o zuby
  7. Neřekl bych že je motor 74kw slabý. Já ho vlastním a jsem s ním nadmíru spokojenej. Na NORMÁLNÍ ježdění je vyhovující. Tak to ti preju, ja stim mam velke trapení, tak mam na to mozna skresleny pohled.
  8. vlasta S

    Prevodovka 1.6

    No sakra , já mám ted problémy s řazenim 2 a 3 jky,je to vzdy jen pri razeni nahoru,tj 1.2.3.atd,je to jak kdyby spatne sepla spojka, klepne to trochu pres zub.Zacalo to nevine a tad to dela uz hodne. mam vypozorovane ze kdyz hodim dvojku-vyradim na neutral pustim spojku a zmacknu znovu spojku a zaradim 3jku tak to je uplne bez problemu.Do prevodovky jsem ted dal uplne novy prevodovy olej a nepomohlo to. Nema stim nekdo zkusenosti?? je to v prevodovce, nebo ve spojce_?? 10.98-1,6 74KW
  9. Já bych urcite nedoporučil 1.6 74kw i kdyz ty pises ze chces od roku 04,ty uz pry jsou o neco lepsí ale motor je stejne pomerne slabý, a pokud jezdís vic naložený tak to by urcite nebyla ta nejlepsi volba. ja osobne jsem se bál koupit ojeté Tdi ale ted bych strasne rad menil!!
  10. na doporučení jsem bral VERNET č. 6276.87/J (france) včetně těsnícího kroužku za 300,-. Je to tak 2-3 týdny zpět. Vyměněno doma takže + litr kapaliny 175,- + voda a cca 20 min práce. Škodovka ??? 600,- - 800,- jen termostat + práce tak dik moc za radu ,koupim ,zkusim a uvidim. Jeste ,nevis kde by se dal sehnat nejaky podrobny plan motoru 1,6 74kw, myslim jako nejake podrobne schema, jako kde co je, jak se jmenuje a tak? hledal jsem na netu ale nic poradneho sem nesehnal. Na netu nevím mám knihu Jak na to? Super, to jsem hledal. diky moc
  11. na doporučení jsem bral VERNET č. 6276.87/J (france) včetně těsnícího kroužku za 300,-. Je to tak 2-3 týdny zpět. Vyměněno doma takže + litr kapaliny 175,- + voda a cca 20 min práce. Škodovka ??? 600,- - 800,- jen termostat + práce tak dik moc za radu ,koupim ,zkusim a uvidim. Jeste ,nevis kde by se dal sehnat nejaky podrobny plan motoru 1,6 74kw, myslim jako nejake podrobne schema, jako kde co je, jak se jmenuje a tak? hledal jsem na netu ale nic poradneho sem nesehnal.
  12. jiste s topenim je to velmi slabe!!! termastat? a nevis jake je u noveho cena??
  13. 1.6 74kw.rv,98 Tak mám uplne to samé. po 9-12 km auto zahreji na 90 , a jak mile jedu rovinu nebo z kopce okamžitě ručička teploty padá tak na 30.nemužou být potíže s vodní pumpou?
  14. Tak ono je težko pochopitelné ze to delají, nevim kterym lidem tankovaci panacek muze vyhovovat? Vetsina chlapů ho pošle nekam
  15. Že by nějaká levnější pracovní síla???
  16. Já právě k vuli tomuto přestal u shellu tankovat, a co vim i hodně lidi odtud tam taky nejezdí! Navíc tady ve Starem Mestě u UH je ten pán velice sympaticky!!!
  17. zdarec ,1.6 .75 KW Rv 98 , jezdím celoročně kolem 6,7 , víc jak 7 ale určitě ne! ale na tom autě je strašně moc poznat jestli jedou dva nebo 4! trasa uh.hradiste -brno ve 2jku kolem 5.7 ,včera ve 4ku 6.8. Můj poznatek ohledně rozmerů pneumatik je ten ze se zimnimi 195-65-r15 mam mensí spotrebu jak s letnimi 205-60-15,
  18. já bych možná věděl o větším autovrakovišti, ale 4~4 nevím nevím
  19. olej je v pořádku, s tim olejem jsem vic vsázel i na špatné simerinky na ventilech. dají se tyhle problémy zjistit na diagnostice?
  20. Zdravím všechny, potřeboval bych poradit . Mám 1,6 -74 kw,najeto 120 000,r.v 98 a v poslední dobou mě trápí spotřeba oleje. Kolem 4L na 10 000 km, ( 15 w 40) a současně s tím se mi začal z nádobky ztrácet fridex a to kolem 1 litru na 1000km. napadá mě špatné těsnění pod hlavou, i když nevím jestli by nerostla hladina oleje v motoru,ta bohužel jen klesá!
×
×
  • Vytvořit nový...