Přejít na obsah

legolas

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení legolas

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. obávám se že O1 1,6/74kW je zcela jiný motor s dvojjiskrovým zapalováním který klasický rozdělovač nemá
  2. Takže abych informoval o současném stavu: Po výměně rozdělovače jsem najel přes 2000km a stále vše O.K. - otáčky nekolísají - motor běží podle ucha normálně -diagnostika nic nehlásí. Zdá se že v mém případě opravdu výměna rozdělovače zabrala!
  3. Tak myslím že jsem našel rozuzlení( - a doufam že snad už natrvalo)! Zdá že za vším je ROZDĚLOVAČ!!! - osička v něm se značně viklala - pokusil jsem se ho dočasně "opravit" - odvrtal jsem vyběhané kluzné ložisko které je na destičce s Halovým snímačem v rozdělovači a nanýtoval jsem nové vytočené z bronzového 3mm tlustého plechu. S takto "opraveným" rozdělovačem otáčky NEkolísají!!! -Dá se udělat základní nastavení klapky VAGem a vše teď funguje! Zatím jsem takto ujel asi 300km - a dosud bez problému. Ihned jsem si objednal komplet nový rozdělovač - zatím na něj čekám. Jakmile ho namontuju a vyzkouším - podám zprávu! (doufam že už jen dobrou :-)
  4. Takže dávám report o tom jak jsem NEpokročil - Takže zaprvé jsem pro jistotu vyměnil vstřikovací ventil na kterém diagnostika hlásila už poněkolikáté sporadické chyby. Tam podle očekávání nebyl žádný pozorovatelný výsledek - volnoběh kolísal dál. ale chyba--zkrat-přerušení vstřikovacího ventilu se již v diagnostice neobjevovalo. Rozhodl jsem se sehnat novou škrtící klapku - což se mi po nějaké době podařilo a dnes jsem ji namontoval - a nic volnoběh kolísá dál.... - Takže jsem vrátil zpět starou a tudíž mám jednu novou škrtící klapku - téměř nepoužitou na prodej... Mám teď ještě v podezření rozdělovač - kouknul jsem do něj a zdá se mi že ložisko osičky rozdělovače je poněkud vyklektané - to by podle mě mohlo způsobovat kolísání předstihu - a tudíž i kolísání otáček - pokusím se ho opravit nebo sehnat nový rozdělovač. Dám vědět jak jsem uspěl!
  5. No myslel jsem si že vadná dráha potenciometru by se měla odhalit diagnostikou -ale nic takového se nehlásí... No a sání - na to se teda ještě jednou podívám - Je mi ale divné že když motor dostanu do volnoběžných otáček když je "v záběru" - jak jsem popisoval na začátku tak se potom už kolísání neobjeví - myslím že pokud by byl problém v sání tak by se kolísání objevilo kdykoliv jde motor na volnoběh. Problém se ale objevuje jen když vyřadím a otáčky motoru jsou v tom okamžiku aspoň 1500 ot/min .. pak klesnou na asi 800 a v důsledku tohohle poklesu začne kolísání otáček 800 -> 1600 -> 800 -> 1600....
  6. Ano po každém pokusu o vyčištění klapky provedeno zákl. nastavení klapky VAGem.
  7. Mám Octavii 1.6 55kW -r.v.98 - už nejakou dobu řeším kolísání otáček volnoběhu v rozsahu asi 800-1600ot/min. cyklus kolísání je asi 1x za vteřinu kdy si volnoběh postupně přidává a pak otáčkyprudce klesnou. Když se objevilo poprvé - vymontoval jsem škrtící klapku vyčistil a bylo O.K. - ale asi jen na dva měsíce - pak se objevilo znovu opakoval jsem postup a navíc jsem čistícím sprayem vystříkal i dráhy potenciometru - závada opět zmizela ale pak už jen na čtrnáct dní. Další pokus o čištění klapky i potenciometrů byl bez účinku. Z hlediska mechaniky se zdá vše na škrtící klapce vpořádku - ani náznak po nějakém zadrhávání nebo mechanických vůlích. Zkusil jsem i odpojit jednu z vratných pružin abych zjistil zda se neobjeví nějaká vůle - ale nic- Zvláštní je že pokud je "zařazeno" tak se kolísání neprojevuje. - a co víc pokud za jízdy( stále zařazeno )zpomalím tak že motor dosáhne otáček volnoběhu a pak vyšlápnu spojku - pak motor spokojeně zůstane na volnoběžných otáčkách libovolně dlouho a kolísání se již neobjeví. Jakmile vyřadím při otáčkách jen kolem 1500ot/min - začne kolísat. Popis podobného chování u 1.6 55kW jsem na fóru nenašel - Poradíte někdo?? Motor nechcípá normálně startuje, VAG nehlásí žádný problém (jen druhém pokusu o opravu byla sporadická chyba vedení 3.vstřikovacího ventilu - po vymazání se neobjevila)
×
×
  • Vytvořit nový...