Přejít na obsah

lemra79

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem lemra79

  1. jj, toho prelevani studenyho vzduchu pri prudkych zmenach a malo intenzivnim foukani jsem si taky vsiml. to nam nase fabie taky dela, ale neni to obtezujici. za tech 8 km, nez dojedu do prace se v aute stejne neohreju.
  2. snaha kazdyho obchodnika, levne koupit, draho prodat a pozde platit faktury. Ja zas to mam trochu jinak, auto musi jezdit a je mi jedno po cem smrdi. Ja bych kolem komina klidne naky elektrovehement poridil, treba uplne maly. Nemam k tumu predsudky, ale musi to financne davat trochu smysl.
  3. koukni na bazos a najdi podobny. Otazka, jestli jsi ochotny prodat prez bazos. Jinak budes muset akceptovat cenu autobazaru. Autobazarnik treba pozna, ze nechces prodat, tak s tebou neztraci cas a popichnul te.
  4. pred garanckou jsem konektor zapojil a nikdo nic nerikal. zapojit/ odpojit casove cca 2 minuty, mozna 30 s.
  5. a co led? jakou tam hraje roli sikra pneu?
  6. koukam do Tp a koukam, ze na auto muzu dat i 165/70 r14. mate to tam nekdo, jak se to chova? Vzhledem k me motorizaci mpi....
  7. jj, to at si kazdy dela jak se mu to hodi. ja zase SS vlastne vubec nepotrebuju a ty info o stavu aku asi taky ne. pokud mam odpojenou rekuperaci, mam jistoku, ze aku je vramci moznosti vzdy na 100 %.
  8. mas to vymakany, ale nevim, proc neodpojis konektor u munusu. prestane fungovat i to rekuperativni nabijeni. uz to tak mam skoro rok a ok. koukal jsem do aku na elektrolit a je ho tam akorat.
  9. honim milivolty, je pro me naprosto nepripustne se pripojovat jinam, nez na baterku. Nabijecka byla na motoru. Rozhodne nikoho nenavadim aby to delal stejne spatne jako ja. Mimochodem jsem dokumentoval spunty.
  10. dnes me prijemne prekvapilo, kdyz jsem zjistil, ze i u me fabie se da zkontrolovat hladila elektrolitu.
  11. jj, odpojit bych to mel, az bude proud 0, ale chtel jsem zkusit, jak se to pohne za hodinu. Jestli to vubec dojde na 100% z tech palubnich 14.4 V. Tak uvidime, jak dlouho jeste vydrzi, az neotoci, dam vedet.
  12. to potom nemuze stacit ani hodinova jizda s palubnim napetim 14.4V
  13. Odpoledne se mi do ničeho nechtělo, tak jsem dělal vědu. Tu baterku, co měla 12,26 V jsem připojil na nabiječku. Nabijím zdrojem 14,3 V s proudovým omezením na 8A. Při připojení na baterce bylo 14,22 V a 1,65 A, po hodině 14,25 V a 1,13 A, pak jsem to vypnul. Po hodině klidu bylo na baterce 12,34 V, otázka, co na ní bude ráno, jestli se mi bude chtět, tak ji změřim. Je to ve starym autě, kde je toho na elektriku minimum a nemá žádný strat/stop, ale zase se s nim jezděj couračky tak do 10 km, v tomhle režimu se pravděpodobně nemá šanci při palubním napětí 14,4 V nikdy dostat na 100 %, škoda, že nemám hustoměr. Koukl jsem špuntem do baterky, ale nevim, viz foto. Malinko šli bublinky , ale fakt jen málo.
  14. Jste mě vyštengrovali a vzal jsem multimetr a šel to taky změřit. f3, 1,0 mpi, 2019, 25000 km - odpojený konektor, od pátku stojí, napětí na baterce 12,32 V. Před měsícem ji na garančce měřili, neštudoval jsem to, výsledek ok. Teď za tepla je v palubí síti při chodu něco pod 14 V, v zimě dle teploty okolo 14,5V. Toyota corolla, 1998, cca 6 let stará baterka, za tu dobu +/- 70000km - od včera stojí 12,26 V, zatím se nejeví, že by byla horší. Byla to nejlevnější baterka, co tenkrát šla koupit, má ještě dolévací otvory, kdybych mě hustoměr, tak ji změřím. Dle toho, co jsem tady četl by obě baterky měli být na konci životnosti, což se mi moc nezdá. Přiznávám, že měnim baterku, když má problém se starty. Neměnim preventivně, ale taky neuznávám zachraňování baterek všemožnými metodami.
  15. ted jsem to zmeril a teplotu ve vydechu mam cca 7.5 st po asi 10 minutach, foukani na dvojku, tak to mam asi v poradku
  16. jj, to mi zapina taky, bude to driv vychlazeny, kdyz se mota vzduch jen v kabine. Za jak dlouho by me mela byt zima?
  17. Trochu oživím téma. Mám fabii combi r.v.2018 1.0 Mpi /55 kW. Má manuální klimatizaci. A zdá se mi že to moc nechladí, byl jsem zvyklí z OII na automatickou a to byla jiná liga, ale to bylo auto za jiný peníze..... Jak poznám, že mi fábie klimatizuje jak má? Je ještě v záruce, tak není problém to reklamovat, jen se mě tam nechce jezdit, pokud je vše ok. Na internetu píšou, že teplota vzduchu z výdechu při zaplé klimatizaci by měla být cca 5 - 10 °C. ještě jsem to neměřil, změřim. Mám odpojený konektor u baterky aby to normálně nabijelo a nestopstartovalo, nemohlo by to mít vliv na klimu? Dík za postřehy.
  18. supr, tak jestli mi to bude hrát bez úpravy sw, tak to mi vlastně stačí, dík
  19. jj, dik, jen jsem si rikal, ze kdyz se premluvim, tak to osadim a prodratuju a treba to bude defoltne hrat, bez moznosti fader, bude to asi mlcet. nezbejva, nez si koupit jeste kabel a nebo nekoho, kdo mi prenastavi sw. dik
  20. Pochopil jsem to dobře, že fabia3 nemá k reproduktorům v zadních dveřích připravenou kabeláž? Pokud namontuju reproduktory a zapojim, stejně nebudou hrát, jelikož není provedena SW úprava, nastavení? Dík
×
×
  • Vytvořit nový...