Přejít na obsah

Kubis5

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Kubis5

Nováček

Nováček (1/14)

  • One Year In
  • Week One Done
  • One Month Later

Nedávné oznámení

2

Popularita

  1. Zvuky za studena od výfuku. Dnes jsem byl na servisní prohlídce tak jsem se zeptal, jak u mého auta odstranili závadu (viz níže zvukový soubor), která se objevuje i u ostatních aut. Nakonec mi řekl přijímací technik: závada je uvedena u ŠA v TPi (nějaká jejich technická příručka závad) pod číslem 2055928/1 pod názvem "vrzavé zvuky spodní části vozu". Jakmile v kterémkoli jiném servisu zadají drnčení, rezonance atp., nenajde jim to přesně tuto závadu. Snad to někomu pomůže. Karoq zvuk 1-AUD-20190705-WA0001.mp3
  2. zvuky z přístrojové desky https://youtu.be/wa4c4TdxDN8 https://youtu.be/3ovtFcw8kWY dělalo to hlavně na dálnici na určité hrubosti asfaltu a drobných nerovnostech, můžu vám říct, že jsem byl nepříčetný, Pokud byste měl někdo podobný problém, nepochodíte ani s videem v servisu Škoda ani přímo v ŠA v MB. Stále mi tvrdili, že se závada neprojevila a auto mi 3x vrátili. Museli by demontovat asi přístrojovou desku a to se jim nechtělo. Nakonec pomohly fyzikální zákony a v jedné prudší zatáčce bylo slyšet, jak se něco posouvá odstředivou silou a zapadlo to někam. Na zem nic nevypadlo ale díky ŠA je závada vyřešena.
  3. Zdravím, reagoval bych na některé body od Orelma. Mám 2 roky Karoq Scouta motor 2.0TDI 110kW ( kód DFF s DSG, najeto 28tkm). Od začátku motor taky poslouchám, vždy jsem měl diesel motory 1.) prvnich 10tkm se za studena pri polechtani plynu nad volnobeh objevovalo kovove drnceni, a to i behem pomaleho popojizdeni, viz video https://youtu.be/W_YEZKrDMUs ... nyni uz se neobjevuje - měl jsem od začátku úplně stejný problém, nenechal jsem se odbýt v servisu ŠA, tak mi nejprve vyměnili kompletní výfuk, za týden jsem tam byl znovu, tak si tam auto nechali a po několika dnech mi ho vrátili s tím, že museli udělat změnu v řídící jednotce a od té doby je vše ok. 5.) DSG za studena v ostrych pomalych zatackach radi divne, obcas mi motor pri vyjezdu z krizovatky vytoci na D2 zbytecne vysoko a pritom motor vyrazne min tahne. Narovnani volantu pomuze s prerazenim, zvlastni. -já mám problém podobný, hlavně za studena z 2 na 3 a někdy i z 3 na 4 řadí neskutečně dlouho. Celkem nemá vliv jak mám přidaný plyn. Teď jdu na garanční prohlídku, tak to bude zase zážitek se tam s nimi dohadovat co je a není normální.
×
×
  • Vytvořit nový...