Přejít na obsah

NegusTheGreat

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení NegusTheGreat

Nováček

Nováček (1/14)

3

Popularita

  1. Se Superbem 1.5 TSI DSG ve výbavě ambition doplněné o paket Ambition Plus a navigaci Amundsen jezdím od srpna 2020, dosud najeto 27 tis. km. Jezdím v drtivé většině případů sám, jen s osobními zavazadly, kombinace město / dálnice, okresky minimálně. Co hodnotím kladně: ticho & pohodlí podstatně lepší sladění motoru a převodovky oproti 2.0 TDI s nímž jsem jezdil předtím (méně cukání a škubání, plynulejší rozjezdy z místa) velmi rozumná spotřeba (dlouhodobý průměr dle výkazu spotřeby 6,08 litru / 100 km příznivá pořizovací cena a sazba pojištění adaptivní tempomat (až na drobný zápor uvedený níže) Co hodnotím záporně: nesmyslně ukazující palivoměr - natankuji plnou nádrž (do prvního cvaknutí tankovací pistole), ujedu 150-200 km, ručička palivoměru se nehne, stále ukazuje plnou; poté co ujedu od natankování 700 - 800 km ukazuje palivoměr stále cca polovinu nádrže a za dalších 300 - 400 km spadne k rezervě. Hladové oko naštěstí funguje spolehlivě, viset bez benzinu jsem nikde nezůstal. za hustého deště nebo sněžení často dojde ke znečištění senzoru adaptivního tempomatu, objeví se chybová hláška a tempomat přestane fungovat. Bohužel nelze přepnout z adaptivního na neadaptivní režim, musí se buď zastavit a očistit senzor, nebo přepnout tempomat na omezovač rychlosti a stát celou cestu na plynu spotřeba oleje cca 0,5 litru na 20 tis. km Celkově vzato je Superb 1.5 TSI DSG přijatelným autem na každodenní použití, které mne ničím zásadním neštve. A to považuji za dobrý výsledek.
  2. Tak to máš můj obdiv, já se pod 6 litrů mimo dálnici nedokážu dostat... Ale i tak jsem se svým dlouhodobým průměrem spokojen, před pořízením současného Superba jsem 2 roky a cca 90 tis. km jezdil s předfaceliftovou 2.0 TDI DSG (také 110 kw) s dlouhodobým průměrem dle evidence spotřeby 5,3 litru. Takže návratnost dieselu se mi posouvá někam za hranici 150 tis. km, čímž pro mne postrádá smysl...
  3. Superb 1.5 TSI DSG, první registrace 07/2020 na celoročních pneumatikách Michelin Crossclimate+ o rozměru 215/60 R16 99V má po ujetí 27 tis. km (většinou v obsazení pouze řidič s osobními zavazadly) spotřebu dle výkazu tankování 6,08 l/100 km. Typické trasy jsou kombinace město / dálnice, okresky minimálně. Nejlepší dosažená spotřeba dle PP byla 4,0 l / 100 km, jednalo se o úsek z Amsterdamu k holandsko-německé hranici poté, co byla v NL snížena povolená dálniční rychlost na 100 km/h, nejhorší dosažená spotřeba dle PP byla 17,9 l/100 km, šlo o výjezd od přehrady Šance na Gruň v Beskydech, ale v obou případech jde o extrémní podmínky. Běžné dálniční přesuny při tachometrových 130 km/h na tempomatu, kdy díky dlouhé sedmičce motor točí pouze cca 2200 otáček znamenají spotřebu 5 - 6 l/100 km, podle profilu trasy, počasí a ročního období. Poskakování po ucpané Praze obvykle cokoliv mezi 7 a 12 l/100 km, zde se nekoná žádné překvapení v dobrém ani ve zlém. Nemilé překvapení nastává na silnicích nižších tříd na Vysočině, kde se ani při vysloveně důchodcovské jízdě nelze dostat pod 6 l/100 km. Možná je to tím, že zde není převodovka schopna uplatnit dlouhý 6. a 7. rychlostní stupeň a nezřídka motor vytáčí i nad 3000 otáček? Shrnutí: Motor 1.5 TSI se sedmistupňovým DSG v Superbu dosahuje velmi příznivé spotřeby při předpisové jízdě po dálnici, po městě nepřekvapí, na okresky je nevhodný.
×
×
  • Vytvořit nový...