Přejít na obsah

Indi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    559
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Indi

  1. Je potřeba najít někoho kdo tomu rozumí a umí turbo vyčistit. Samotný ultrazvuk nic neřeší.
  2. PublikovÁno Včera, 23:13 juke.box, na 10. řÍjen 2011 - 20:48, řekl: Ahoj, poradÍm Ti jedno, v Brně je taky ještě jedna firma, ESOtuning.cz Tak tam taky nejezdi, nalejvači..nebo aspon ten jeden, co jsem s nÍm měl co dočiněnÍ. ČÍm hezčÍ strÁnky a nižšÍ cena, o to horšÍ ůpravy. Přeju hodně zdaru. NENÍ TO TDI fAN ??? To maniak1: ty jsi normÁlnÍ podvodnÍk a lhÁř. V přÍspěku č.1 ve 23:07 napÍšeš, jaký je TDIfun břÍdil a v přÍspěvku č.2 ve 23:13 se ptÁš v jinem tÉmatu( http://forum.skodaho...lpg-katastrofa/ )jestli ten v BRNĚ nenÍ nÁhodou TDIfun. Z toho vyplývÁ jen to, že jsi u něho nečipoval a snažÍš se ho jen pošpinit. Jestli je pravda co tu pÍšeš, tak tu vystav graf, protože pokud jsi byl u TDIfuna, tak ho musÍš mÍt. PS: a tvůj kamarÁd v profilu je juke.box
  3. to juke.box: s těma špičkama jsi trochu přestřelil, protože ani v diag. nemusí být správně nebo vůbec vidět, pro malou vzorkovací rychlost. Na špičky je potřeba anologový mechanický manometr se správným rozsahem. K softum se vyjádřil dostatečně TDIfun a musím s ním souhlasit, jelikož továrna vypustila spoustu chyb, jak po stránce softu tak mechaniky. Navíc vzhledem k tomu, že umíš vyčistit turbo bez demontáže , tak ti je log k ničemu a nemusíš se tady nad tím vůbec vzrušovat
  4. A co "kompres", je v pořádku ?
  5. Pokud tam ty dírky nejsou, tak tlak unikající kolem osičky ho může otevírat a to se rovná ztráta výkonu. Pokud tam ty dírky jsou, tak tlak uteče a zároveň se pozná, že je ventil vyběhaný a je nutno ho vyměnit. Pokud jsi chtěl vysvětlit proč to shořelo, tak protože se vznítil olej kapající z EGR ventilu na výfuk.
  6. Pokud je to od oleje, tak je "vyběhaný" a je nutné ho vyměnit a až pak snížit jeho funkci. Ty dirky tam mají svůj význam Už pár aut sežehly plameny jak se to vzňalo na výfuku.
  7. Indi

    posilovač brzd

    Tak ono záleží co zjistili, jestli je poškozeny hlavní brzdový válec nebo posilovač z odkazu. Pokud posilovač, tak ho kup, vyměň a hotovo. V tom odkazu je to, ale bez hlavního brzdového válce, tak pozor na to ! Ta udávaná cena ze škodovky by odpovídala celému kompletu(posilovač+h.brzdový válec).
  8. Nevím co myslíš. U AGR se turbo nečistí, je to obtok, ale padat do nouzáku může i AGR.
  9. Benzínové turbo motory jsou náročné na hledání závad a proto se tím až tak moc lidí nezabývá, jelikož to zabere dost času. Musí se hodně regulačních prvku překontrolovat a lidi za to prostě zaplatit nechcou. Jinak k té závadě ventil vyměnit, ale až je to jisté. Ta druhá závada v prvním přízpěvku je asi problém s klapkou.
  10. Taky to může být uvolněná keramika katu (je to ve vnitř) a pak to v ose poskakuje a rezonuje. Vyřeší to jen výměna, nebo dstranění katu.
  11. Netvrdím že to odflák, ale že to asi neudělal dobře. Pochybuji, že se ve značkovém servisu učí jak správně vyčistit turbo. Je potřeba taky najít příčinu a odstranit ji. S mechaniky je to jak s doktory, každý se musí specializovat, jinak je z něj jen "obvoďák" Doktor na srdce a doktor práv, taky není to samé a oba jsou doktoři.
  12. S tím olejem v sání tě tahá za nohu , jelikož u seriových TDI je tam téměř vždy. Je to důsledek odvětrání motoru, které je vyvedeno před turbo a tím pádem se olejová mlha šíří celým sacím traktem. Buď to čištění udělal špatně nebo je problém jinde: špatně rozprašují trysky a nebo teče turbo, ale pod rotorem ve výfuku a nebo tam jde málo vzduchu. Ono nestačí jen turbo vyčistit, ale překontrolovat spoustu věcí okolo a udělat správně diagnostiku.
  13. Je potřeba mechanicky( ne VAGem) otestovat funkci ventilu , "baňky" na turbu a změřit kolik ve skutečnosti tlačí. PS: je nějaký smysluplný důvod motor takhle vytáčet??
  14. Já ti názor neberu a z části s tebou souhlasím, ale vzhledem k tomu jak se lidi k těm autům chovají a zase někteří mají k svému autu vztah, je lepší to za více peněz opravit a vědět co v tom máš. Navíc platí staré známé heslo: chceš opici, musíš mít i na banány. Stále častěji dělám, dle většiny ekonomicky nevýhodné GO motoru a hlav. Použité a dobré věci docházejí závratným tempem. Navíc úplě novým vozům se v servisech zalíbilo a díky překombinovanosti mechanických tak elektrických skupin, jsou permanentně nespokojene a chcou do servisu.
  15. Indi

    Predehrev motoru

    To co jsi tu dal je, ale předehřev napájený 120V ze sítě( má AMERICKOU zástrčku), alespoň já to tak pochopil. Dát to mezi motor a chladič je hloupost, okruh je uzavřený termostatem. Mezi motor a topení, to je lepší, ale chtělo by to doplnit pomocným oběhovým čerpadlem.
  16. Pravděpodobně nepruchodný chladič, nebo fouklé těsnění nebo prasklá hlava.
  17. Proměřit kabeláž mezi čidlem a jednotkou. Kabeláže O2 bývají zrádne. Jinak pokud píše čidlo tak ho vyměnit.
  18. Asi problém s řídícím vstřikem, ale chce to udělat diagnostiku za jízdy.
  19. To že teče nafta do oleje nemá s chipem nic společného. Koupit motor? Fajn a jakou má záruku, že tam nebudou vstřiky ve stejném stavu, nebo horšim? Nahrazovat tak důležité věci jako jsou vstřiky staršími díly je hloupost!
  20. To bude zadřené turbo a asi i vadná "baňka" na turbu. To kerow: na tohle stačí dva prsty a cca 30sek. Osciloskop je super věc, ale na tohle zbytečné.Navíc si to napsal tak, že běžný řidič ani nepochopí co jsi napsal.
  21. Někdy je IC proklepané plastem pro nápor vzduchu.
  22. Tohle je jen chvilkové řešení. Navíc pokud je tam už větší množství rzi, bývá chycená i membrána. Tohle je dobré před prodejem vozu, pokud chce někdo ušetřit.
  23. Taky může být příliš vymačkaná hlava od vstřikovačů a tam nové nebo větší "O" kroužky nepomůžou.
  24. V páru se mění čepy, brzdové desky, tlumiče a u tak důležité věci jako jsou vstřiky, měníte po jednom . Pak se divíte . To foxdivemaster: taky možnost
  25. Jde to v pohodě, ale jak bylo napsáno, bez úpravy softu, žádný přínos. Je to s chipem nejjednodušší navýšení výkonu.
×
×
  • Vytvořit nový...