Přejít na obsah

RkrausR

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli RkrausR

  • Narozeniny 16.5.1977

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení RkrausR

  1. Ahoj, pochodil jsi nějak? Už máš Android rádio místo Columbuse? Já jsem dostal Android rádio k Vánocům, ale nejde mi zvuk 😞 Ani z mobilu přes Bluetooth ani z rádia MP3 a anii samotné Android rádio nevidá do repráků hlásku. Připojím Columbus a vše KO, ale Colombus neumí iPhone a nemá USB a proto Ježíšek dovalil nové 😄 Musel jsi nějak přepinovat dráty od reproduktorů? Děkuji moc.
  2. Ahoj bando, mě se to taky stalo za jízdy a zlomila se mi hřídelka, ovládacího válečku Maxidotu. Než sezenu nový vytunil sem si to dočasně po svém ;-) Použil jsem jeden ze šroubů, pilníkem vysmahnul 6tihran 1,6 mm z hlavičky šroubku a nahradil zlomenou tenčí část hřídelky viz. Foto :-D Za Origo ovládání chtějí v Kelly 5086,- Tak nezoufejte , že něco nejde ;-) vždy je cesta když je vůle …
  3. Ahoj Bando, mám tu anomálku co by mohla někomu pomoct. Na Maxidotu se mi otevřeli zadní dveře za spolujezdcem a přestalo u obou zadních dveří fungovat zamykání a stahování oken. U řidiče na dveřích nešli ovládat zadní okna a po zamčení auta byli stále zadní dveře odemčené. Zde na fóru jsem mrknula na zlomené dráty a tak hurá na to, jenže žádný drát ulomený nebyl a pojistky OK. Takže jsem přes diagnostiku zjistil, že se mi RJ zadních dveří 62 a 72 vůbec nehlásí a píší chyba komunikace. Po menším pátrání se mi u obou předních dveří jednotky 42 a 52 zaškrtnul na Bajtu 07 Bit 4 (LIN-Databus). Po odznačení (vypnutí) Bitu 4 mi ihned zacvakali zámky na zadních dveří a vše funguje jak má :-D Auto zamyká všechny dveře a opět fungují všechny okna ;-) PS: Nemám tušení zda hodili přední dveře nějaký tovární nastavení při odpojení baterie nebo co to přesně způsobilo, ale zjistil sem to náhodou, že mi při zamknutí Supa svítí Ledka na dveřích půl minuty a pak teprve bliká. Vzal sem za kliku zadní dveří a hele odemčeno, ale přední ne. Tak zatim ;-)
  4. Ahoj bando, takže ať už je Váš důvod jakýkoliv aby jste se jako já rejpali přes VCDS v Centrální elektrice 09 a nebere to bezpečnostní přístup 31347 :-( Zde je kód 42013 ;-) nebo 20113 :-D Nechť slouží.
  5. Ahoj, povedlo se ti to nějak vyřešit? Taky mám pod sedadlem spolujezdce jednotku telefonu ale Bluethoot je jen pro Nokii :-( Nejde mi spárovat ani Android ani iPhone, tak se chci zeptat jestli si to rozjel napojením pod sedadlem nebo zezadu rádia. Díky moc ;-)
  6. Zdravím ve spolek ;-) Jsem z toho už magor, dostal jsem ledky C5W do SPZ dal jsem jednu svítila, dal jsem druhou svítily obě. Po nastartování jedna chyba za druhou, zkontrolujte pravé zadní světlo levé a pravé na SPZ. Chtěl bych obměnit LED všude, mám je i na zadních koncových světlech a snažím se "Pípání a hlášky přístrojové desky ignorovat, ale nervozita roste.... Halda návodů na VCDS z Youtube jak na Centrální elektrice 09 v dlouhém kódování na Byte 17 aktivovat bit 7 nebo na Byte 18 vypnout bit 0. Hmm, první možnost Byte 17 a bit 7 jsem udělal a nic se nezměnilo a na Byte 18 mám jen červeně napsáno že z důvodu blablabla nelze nic měnit :( Jako poslední třešničkou jsem si koupil VIS abych viděl PIN pro "Bezpečnostní přístup 16" v domnění, že by mohlo otevřít více možností pro "Přizpůsobení 10" a Filtrování Kanálů, ale nee :-( Řídící jednotka odmítla KEY! Chyba 35: Neplatný klíč. 1050,- za VIS vylétlo komínem a PIN 31347 jsem si mohl použít i s toho videa na Youtube Nějaká rada, nápad nebo odkaz? Teda nemyslím dát zpět klasické žárovky a o5t jen závidět ostatním 6000 kelvinů :-D Děkuji moc ;-)
  7. PS: už jsem se dostal přes VCDS do fáze kde je "téměř" a pracuju na té intenzitě která se dá teoreticky nastavit na Byte 24 , ale prozatím netuším zda se intenzita vztahuje pouze na hlavní světla nebo to bude fungovat i na ty mlhovky :-D čas byl proti mě. Pokud by se sem dostal někdo jako já přes vyhledávání mlhovek, tak můžu aspoň poskytnout jak přepnout z potkávacích světel na mlhová. Mám to nastavené tak, že knoflík na ovládání světel v poloze "0" při zatažené ruční brzdě aspoň na 1 zub po nastartování žádná světla nesvítí, po odbrzdění se rozsvítí zadek plus mlhová světla. V poloze "Auto" je to stejné, ale po vjezdu do tunelu či při soumraku se automaticky zapnou díky senzoru hlavní potkávací světla u mě tedy výbojky a mlhovky se sami vypnou ;-) Ostatní je zachováno - v poloze "Parkovací" klasika svítí zadek a vpředu jen parkovačky a v poloze "Potkávací" svití Xenony a zadek.
  8. Ahoj téměř ;-) zdravím Všechny. Nevidím tu žádnou odpověď na tvůj doraz a zrovna řeším něco podobného. Mám Supa 2, 2.0 TDI DSG 2008 a zlobí mi Bi-xenony, náhodně se střídají který z nich nebude dnes svítit :-D Koupil jsem nové výbojky, koupil jsem i řídící jednotky a stejně to nepomohlo. Proto bych chtěl na denní svícení použít mlhovky na místo Bi-xenonů, ale přes VCDS 19. jsem můžu přidat mlhovky pro denní svícené k těm Bi-xenonům ale nedaří se mi udělat to místo nich :-( Otázka zní pokročil jsi nějak od května s tou intenzitou mlhovek? A pokud mohu poprosit kde můžu ve VCDS vypnout pro denní svícení ty výbojky tak aby svítili jen mlhovky? Děkuji moc s pozdravem Roman.
  9. McMatej děkuji moc. Jsem asi slepej, toho jsem si vůbec nevšiml. Přesně tohle jsem potřeboval jupiii :-D Konečně to mužů uvést do provozu. Díky chlape ;-)
  10. Ahoj všem, prosím o radu. Pořídil jsem SPY 2-WAY CAR autoalarm s dálkovým startem (spy23). Ve schématu zapojení jsem si na Supa 2 našel vše kam co zapojit, až na dveře a okana :-( jelikož jsou tu ve dveřích 4 RJ plus 2 spínače zamknout / odemknout Musím opravdu do dveří řidiče natáhnout 2 vodiče s toho jeden s odporem 180 Ohm ? Nebo je někde jako , že asi jo společná jednotka pro DO co ovládá naráz všechny zámky a všechny okna ? Potřebuji zapojit odjezdy oken a zamykání dveří a potupně prosím o radu kam. Předem děkuji za radu ;-) navod.pdf
  11. Ahoj ve spolek, i já jsem koupil mazlika v bazaru s tím , že Tempomat nefunguje. Myslel jsem si , že to bude hned opravené , ale už se v tom někdo hrabal 😭 Za prvé někdo přerušil drát od řídící jednotky (RJ) sloupku řízení J527 pin 9 do Centrální RJ J519 pin 13 hnědá žehlička a na férovku propojil piny 13 a 31 přitom jeden má mít napětí svorky 15 a druhý 86a 🤨 Po nekonečných hodinách pročítání el. Schéma zapojení jsem to dal do pucu. Ale i tak VCDS hlásila “Nevěrohodné sdělení sloupku řízení “ chyba 007582 Při zobrazení akčních členů, fungoval přepínač on/off nastavení rychlosti + i - , ale samotná aktivace uvedení Tempomatu do provozu NE ani houby Grrr. Nakonec jsem našel ještě přímo v páčce přerušený drát pro samotnou aktivaci Tempomatu. A světě div se, ono to žije 😍 Snad i můj příspěvek někomu pomůže nasadit úsměv na tváři jako mě 🥳
  12. Ahoj, abych to jsem nepsal celé znovu. Hoď okem na sekci firmware, na poslední stranu i poslední odkaz. Mohlo by ti to pomoci 😉 vyřešit trápení. 😲až teď koukám , že jsem to mohl rozdělit jak se má zvlášť firmware a mapy , ale já měl takovou radost , že jsem to tam dal komplet. 🥳 Polepším se.
  13. Ahoj Sicco, tady taky šedé (zaretušované funkce) rádia tak by ti to mohlo pomoct čas 3 minuty videa ;-) https://www.youtube.com/watch?v=Cyn-Xu57J4g Pro muj Columbus RNS 510 H11 0x201 0004 pomohl firmware 5274 https://uloz.to/file/bPzNHZE0qaEs/rns-510-firmware-5274-iso taky se mi to 2x stalo a pomohlo mi až nastavení vypalovačky na rychlost vypalovaní 1x přesto, že to nabízelo 6x-4x-2x musel jsem ručně do nastavení vypalovačky. Sice to pálilo 55 minut, ale světe div se fungovalo to, 2x se mi to kouslo na APPL 14% když jsem to vypálil rychlostí 2x . Jinak jsem našel hodně dobrou tabulku přehledu SW pro vaše HW RNS 510, je sice Německy, ale popis a obrázky zvládne i lajk ;-) https://uloz.to/file/kCVrUS5xQ1pl/tabulka-sw-colombus-pdf Jo a jako třešničku jsem našel i původní DVD mapy EU – V6.1: West Europa (CD_7074): https://uloz.to/file/bSkCN7HE/cd-7074-mdf Tak snad to pomůže vesele i někomu z Vás, neboť já sem to lovil přes týden kde se dalo :-D Ps: hodilo mi to 3x Červeně chybu při instalaci na položce HDD dojela 100% a následuje RÁDIO tak error 🤯 Ale jen sem vyndal CD s firmware a odklepl chybu a dal zpět to samé CD a až na 3 pokus kdy jsem už vyndal klíč , ze zapalování , že na to **** tím se smířil 🙈Poslední pokus dojela instalace po 105 minutách dokonce 🥳 Takže pevné nervy a vydržet 🤪 Po úspěšné instalaci Firmware 5247 jsem vrátil klíč do zapalování a Columbus žije 😍 Pak stalo dát tlačítko NAV a vložit DVD 4,7Gb s mapy 7047 . Držím pěsti a ať se daří 🤟🏻
  14. Zdravím, neměl by tu někdo odkaz? Zjistil jsem podle fotek, že jsem už měl CD 7074, ale jaksi díky změně Boot loga a resetu Columbuse dokolečka dokola už nemám :-( Prosím, prosím o pomoc.
  15. Zdravím, sice mi nikdo neodpověděl, ale aspoň mě to donutilo lovit. Děkuji Všem kdo se podílí na tomto fóru a škodahome jako takovém, protože nebej Vás, chodil bych jen do práce vydělávat na autorizovaný servis s každou blbostí a nastavením SuperBlůdi :-D Odkaz na "C čka" jsem našel u perbina a tím jsem zjistil, že mám C6 a firmware jsem stáhnul z google disku tady https://drive.google.com/u/0/uc?export=download&confirm=Cy2U&id=15CyxZ_2_5qMghfPKIGrD2j6TSc8Ke6ae A tím chtěl vlastně básník říci DĚKUJI ;-)
×
×
  • Vytvořit nový...