Přejít na obsah

STOCKER

Uživatel
  • Počet příspěvků

    27
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení STOCKER

  1. STOCKER

    Vaše spotřeba

    Ahoj. Mám druhého karoqa 1,5 TSi, oba nové a oba jsem poctivě zajížděl tak, aby to nebyly krátké trasy, které nezahřejí motor a bez zbytečného vytáčení motoru do vyšších otáček. To vše se pak projevilo ve spotřebě, která u prvního byla kolem 7 litrů (manuál) a u druhého 6,5 litrů (DSG). Z profesionální zkušenosti vím, že motor (a i robotizovaná převodovka) se stále přizpůsobuje stylu ježdění po celou dobu provozu. Takže byť máš auto ojeté, tak se časem můžou Tebou naměřené hodnoty mírně změnit. Zvláště u DSG převodovek je znát rozdíl ve stylu řízení a následné spotřebě u různých řidičů. Já, i když nezávodím ale občas mám těžší nohu na plynu, tak se hravě dostanu pod 6 litrů. Manželka ale umí jezdit na stejných trasách i za 4,9. Takže nezoufej a dej tomu čas. Podstatnou roli hraje i počasí, druh pneu i váha ALU kol, na obojím se opravdu nevyplatí se šetřit. Tohle vše může ovlivnit spotřebu.
  2. Nevíte někdo, jak funguje datové spojení od CUBIC TELECOM? Je v infotaimentu datová SIM nebo jen eSIM? A dá se toto řešení nahradit vlastním (vlastní datová SIM nebo eSIM)?
  3. STOCKER

    Vaše spotřeba

    Jsem na tom se skladbou tras podobně. Manželka jezdí 5x týdně do 4km max a o víkendu to občas vezmeme někam dál na výlet ( 50 - 100 km). Delší trasy (v kuse) jezdíme tak 6 - 10 do roka. Naše spotřeba se pohybuje mezi 6,5 až 7.5 litrů. Na velmi krátkých trasách (do 10km) si to vezme od 8 do 10 litrů a na Dlouhých trasách to umí jezdit i pod 6 litrů (bez nějakého extra snažení). první tabulka jsou údaje odjeté na originálních kolech s letními pneu (disk 17" Bridgestone). Zbytek jsou hodnoty na celoročních pneu. (disk 18" Pirelli) A to je samozřejmě jen výběr (snažil jsem se vybrat průměrné hodnoty). Máme v historii i extrémy, kdy to jde i pod 5 litrů ale i nad 15 litrů. To auto prostě jede úžasně a občas se nechám strhnout :-) Myslím si, že naše hodnoty jsou dány tím, že jsme se auto od novoty snažili poctivě zajet. Koupeno bylo v Plzni a první trasa byla domů, do Českého Krumlova. Po té jsme ho hned protáhli na Moravu do sklípku a zpět (na otoč pro víno) a pak na cestě do Prahy a zpět. To vše v prvních 14ti dnech. V mezičasech jsme jezdili i krátké trasy ale s včasnějším výjezdem do práce tak, abychom ujeli větší vzdálenost pro úplné zahřátí motoru na rovinkách. (tzn. úsek 3km do práce byl natažen na cca 10km). Toto jsme dodržovali do najetí prvních 1500km. V tomto bych já viděl hlavní rozdíly mezi výší spotřeby.
  4. Aha, já si říkal, co tam kde v převodovce chtějí "vymezovat", jak jsem dostal prvotní info od přijímacího technika.... Děkuji za objasnění něčeho, co asi ještě stále neprošlo všemi servisy 👍
  5. Tak od pondělí je auto v servisu,. Info, které zatím mám je, že výrobce o problému ví a že čekají na nějaký vymezovací šroub, který budou montovat do převodovky. Měli jste někdo podobnou zkušenost s řešením této reklamace? Přemýšlím, jestli to bude konečné řešení nebo se to po čase opět projeví a budou měnit celou převodovku...
  6. STOCKER

    Jaké disky

    Ahoj ve spolek :-) Dávám tady svůj výběr kol jako typ. Měnil originální kola 17" RATIKON (s letními pneu Bridgestone) za 18" PLATIN P97 (a celoroční pneu Pirelli Cinturato). Rozměry podle TP. A za mě obrovská spokojenost. Sice se malinko zvedla dlouhodobá spotřeba (z 6,7L na cca 7,4L) ale celkově tišší a pohodlnější jízda.
  7. STOCKER

    Vaše spotřeba

    Tak já přidám nové poznatky po přezutí... Vyměnil jsem origo kola 17" s letními Bridgestonami za 18" s celoročními Pirellkami a spotřeba se zvedla asi o půl litru. Najeto po výměně kol zatím cca 800km, z toho jednou Č. Krumlov - V. Bílovice a zpět. Na autě (1,5tsi, 4x2, manual) je něco přes 11tis. km.
  8. Ještě malý dotaz, platil jsi něco v tom servisu?
  9. Tak jsem tam dnes byl, technik si to poslechl, dal mi za pravdu ale stejně si to tam objednali na kontrolu (6.12.). Tak jsem zvědavý, jak se to do té doby ještě projeví. Pak dám info, jak jsem dopadl...
  10. Jj, máš pravdu. Zjistili jsem, že je to synchron na 4. převodovém stupni. Při nastartovaném motoru a sepnuté spojce (neutrál), jsem zkusil jemně zatlačit řadící pákou do každé rychlosti. No a při 4ce se ten šelest rapidně zrychlil. A při jemném přidání plynu (a současném lehkém tlačení šaltrpákou ve 4. stupni), to začalo skoro pískat. Zítra to vezu do servisu, tak jsem zvědavý, co mi řeknou. Od dubna mám najeto něco přes 11tis. Kdy jsi tam byl Ty? Při jakém zvukovém projevu té závady. Necukali se s tou výměnou?
  11. STOCKER

    Vaše spotřeba

    🤔 dík, už jsem v obraze 😁👍
  12. STOCKER

    Vaše spotřeba

    Ahoj, taky si přihodím své zkušenosti se spotřebou. Překvapilo mě, když jsem se doslechl i dočetl o zkušenostech se spotřebou a porovnal to s naším karoqem. (1,5 tsi, 4 x 2, manuál, 04/2021). Jezdí s ním převážně manželka (město, do kopce z kopce, cca do 4km). Za začátku jsme se domluvili na pár delších výletech a pak ty krátké městské trasy natáhnout tak, aby docházelo k zahřátí motoru na provozní teplotu. Toto jsme dodržovali do najetí prvních 1500 km. Máme najeto 11tis. km a dlouhodobá spotřeba zatím nepřesáhla 6,7L/100km. Na delších trasách není problém se držet se pod 6ti litry. A na krátké trase ve městě se to zatím nikdy nepřehouplo přes 8L. PS: akorát nerozumím tomu, proč se mi v appk sami od sebe nulují data o spotřebě ..
  13. Ahoj, nemáte někdo zkušenost, nebo jste někdo neslyšel o šelestu spojkového ložiska? Mám na karoqu 1,5tsi, 4 x 2, 04/2021 najeto teprve 11tis. km a začíná se ozývat šelest od spojky (nepravidelně, za studena i po zahřátí). Po vyšlápnutí spojkového pedálu to ztichne. Dík za každý postřeh. video.mp4
  14. Tak a už je to doma. Mile mě to překvapilo. Je to bytelné a namontované se to ani nehne. Za mě, doporučuji 😎👍
×
×
  • Vytvořit nový...