Přejít na obsah

Sup92

Uživatel
  • Počet příspěvků

    121
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Sup92

  1. Jenže to jsou bremba s jiným složením, úplně jiná destička a kotouč. Moc tomu nerozumím, proč si tak kazí jméno. Snad 95% lidí kteří dali na obyčejné auto normální Bremba, tak na ně nadává. Jistota je ATE, TRW které používá VW v originálu. Já dal zadek Textar a nemám problém ani s hlukem ani s reznutím brzd.
  2. Aktualizace ode mě, 17.1. bylo autzo na zvedáku, mechanik kontroloval ložiska a výsledek jsou OK, já stál u něj a taky jsem nic podezřelého neslyšel. Po přezutí na letní hluk ještě ustoupil, ale furt tam byl. Před delší cestou mi to nedalo a vyměnil jsme obě přední ložiska, viz moje galerie. Vše ok, auto je teď tiché. Ložika SKF.
  3. Oživím hodně staré téma, ale myslím, že to může někomu pomoci, motorů 1.6 BSE jezdí stále hodně. Měli jsme problémy se starty u teplého motoru, když bylo auto třeba dvě hodiny odstavené. Propouštěl vstřik na prvním válci, při delším odstavení to nevadilo, benzín je těkavý a odpařil se, taky pro studený motor je potřebná vyšší startovací dávka benzínu. Ale při startu zahřátého motoru to bylo uchlastané a muselo se mu pomoc sešlápnutím plynového pedálu, tím se do motoru dostalu víc vzdchu a vylepšil se poměr benzín/vzduch. Kontrola je jednoduchá, sudnat sání a kouknout který vstřik ukapává. U nsá to bylo ještě jednodušší, Sání i kanál v hlavě byl vyčištěný od benzínu. Proběhla výměna vstřikovače a už není nejmenší problém se startem při studem, teplém nebo poloteplém motoru. Plsu proběhla výměna, možná původního, palivového filtru se zpětným ventilem.
  4. Na naši 1.6 BSE (zde Golf V plus) proběhla výměna pístních koužků, šál na ojnicích, těsnění pod hlavou, gufer ventilů a celkové vyčištění. Dávám fotky před a po. Nyní není žádná spotřeba oleje a že žena tomu docela nakládá. 140 stabilně po dálnici X stovek km není pro ni problém. Má nižší otáčky díky automatu s 6q. Důležitá je pravidelná výměna oleje, nezáleží na tom ani jaké značky, ale nutně do jednoho roku a 10 000km
  5. Přesně to samé jsem měl taky. Měnil jsem zámek, který přitahuje dveře. Umístěný na spodní straně kufru. Cena cca 1500Kč náhrada, origo 6300Kč. Zvuky zmizely
  6. U nás je orzdíl 5Kč u normálního benzínu a nafty, u lepšího nevím, ale Verva 100 za 41,5Kč bez slevy. No co se dá dělat...
  7. Karoq má dveře až přes práh, tak bych zkusil otevřít dveře, zda se mršky neschovávají pod ;-) (šipky) Jinak bys tam měl mít stejný "nálitek" za které se dá auto zvednout.
  8. @Misano1všude v nabídce jsem viděl jen čiré nebo zelené a kombinace vyhřívané/kamera. IR sklo jsem na O3 ještě nepotkal, na S3 je docela časté (když zůstanu u značky)
  9. Chtělo by to projet s diag, pak udělat základní nastavení 5. dveří zda se to bude opakovat.
  10. Takovéhle ložisko používá Audi u vahadel, je to na benzínových motorech. Možná i na dieslu? Ten jsem ještě neviděl rozebraný
  11. Asi se do toho taky pustím, každé omezení hluku v Oktě je žádoucí :-) Tohle jsou rychlé fotky z bývalé práce, jak to vypadá pod obložením kufru ve Volvu V90 @lesnik nemáš fotky toho silikonu u B a C sloupku? Edit: nějak mi vypadlo pár písmenek :-)
  12. Zdravím, jdu pro rady a porady. Mám dokódovaný corner na své předFL RS, takže v mlhovce jsou dvě žárovky. Při zatáčení se rozsvicí jen jedna žárovka. Lze to dokódovat tak, aby se rozsvítily obě?
  13. Chápu jak to myslí informator, ale prvně by se mělo zaměřit na velké podniky v Asii, Africe, Jižní Americe, které vypouští tolik splodin, že my si tu můžeme rozdat kola a stejně bude vliv zanedbatelný. To samé s válkou na Ukrajině, tam vzniklo už tolik emisí, že příští sto let, na tom našimi eauty nic nezměníme, Nyní máme v rodině dvě auta, byly i tři, pro tři členy. To by bylo, aby se ti nekousla hercna. Bydlím cca 11km od práce v městečku hned vedle okresního města, jezdí tu vlak (mám na něj od zaměstnavatele kartičku, takže je zadarmo, autobus a taxi. Stejně jezdím na kole do garáže a tahám Octavii, protože mám takové ástupy a konce v práci, že se nemůžu na nic spolehnout. Zrovna zítra mám nástup v 2:30, ale v 2:10 se můžu dozvědět, že začínám až v pět ráno.... To prostě MHD nevykryju a je to včetně svátků a víkendů. Druhé auto je ženy (musí mít automat) a já ji tu nechci s roční dcerou nechávat samotnou bez auta. Odjíždím na 1-3dny do zahraničí. Až dostavíme RD, kde budeme mít na střeše soláry a parkovací stání se zásuvkou, začne mi dávat eauto jako druhé auto v rodině větší smysl na tohle dojíždění. Teď v bytě a v garáži bez přivedené elektriky bych ho musel nabíjet jen na veřejných nabiječkách a nebo prodlužkou z posledního patra dolů na parkoviště. Ale s tímhle omezením abych vyměnil svoji oktu za e-Golf (stejná cena a srovnatelná kategorii auta)? Ani náhodou a víc peněz do toho teď taky cpát nechci. (stavba) Jaké bys měl řešení pro moji situaci? :-D
  14. Menší aktualizace. Byl jsem s autem na převážení kol kvůli vibracím. Zřejmě práci (ježdění s vlakem) mi znecitlivěl zadek a vnímal jsem ještě relativně malé vibrace, ale dvě kola mám totálně nakopané a šišaté. Minulou zimu jsem nejezdil, takže jsem to nemohl postřehnout. Došlo k převážení všech kol a šišky šly dozadu. Vysledek je, že hučení se dost zmenšilo a nyní jde převážně zezadu, když pominu zvuky zimních kol na hrubém asfaltu, O3 je fakt slabě odhlučněná. Ale teď slyším i svist větru od zrcátek. Ložiska kontrolovány a vše ok. Na příští zimu musím sehnat 2x disk Dorado. Až prezuju na nové letní bude klid. Ty současné mají vyjetou pilku.
  15. @erickytipoval bych to na zámek opěradla, že má vůli v třmenu. Můžeš zkusit třmen obalit trochou lepící pásky, zda to pomůže ;)
  16. Hučení se projevuje od cca 60 jak píše 15degren, spíš to je tak, že od 120 už se to blbě snáší. Letní budu kupovat nové, ty mají pilku v dezénu (taky Continental). V létě jsem je otáčel a jak to ztichlo myslel jsem, že je po problému, ale jak je zřejmé z mého zápisu, už jsem to řešil v minulosti ve Škodovce, že tam něco slyším a zdálo se mi to od LP kola, proto kontrolovali jen to. V pondělí jdu na vyvážení kol a řeknu mechanikovi, ať si to ještě poslechne při zvedlem autě.
  17. Bohužel musím se sem přidat. Jedu pracovně do Německa a tak mám po delší době dlouhou cestu po dálnici. Od 120km/h je velmi nepříjemné jen sedět v autě... PZ ložisko má 16tis a 2roky, origo škoda měněno kvůli nehodě, ostatní jsou původní. LZ kontrolováno včera, nic, žádná vůle, žádné lupání, zkoušel jsem i šroubovák na náboj a točit s ním, druhou stranou do ucha, nic. LP ložisko kontrolováno ve škodovce před 10tis km. Nic. Zbývá jen PP. Pneu zimní Continental TS 860 225/45 17" vzorek cca 6,5mm na všech bez zubů a jiných vad. Ještě přikládám video. Většina lidí si stěžuje na hučení od zrcátek apod. To já vůbec neznám, vzduch neslyším, jen hukot. Ze srandy jsem stahnul nějaký hlukoměr na android a výsledek je při 135km/h průměr 81db. Docela fouká a Němci mají hrubý asfalt, ale i tak. Video je z úseku u Lipska, kde je asfalt lepší. Po zastavení jsem sahal na kolo ani jedno není horké. Občasně vyšší tóny jsou kapky dopadající na čelní sklo. https://youtube.com/shorts/eq7H48SrmJI?feature=share
  18. 1. jízda je Děčínsko-Ústí D8-Praha-D1 Slakov u Brna- Uherský Hradiště a Brod-Trenčín-D1 Žilina-Martin-D1 Ružomberok-D1 Prešov-Vranov nad Topľou cesta na týden za tchýní a tchánem, v kufru pohroma, kočár, cestovní postýlka, věci pro mě, ženu a půlroční dceru plus malý pes. Všechny dálnice tempomat 135+ 2. běžná jízda z domu směr Ústí nad Labem přes Děčín. Krásná cesta podíé Labem, je to tam i zpět dohromady, směr Ústí to umím i za 5,5, je to lehounce z kopce.
  19. Phonebox bych vyzkoušel ještě s jiným telefonem. Brečet nad bezdrátovým nabíjením a USB-C, ale pak používat flashku na přehrávání hudby?!!? To je jako pláč, že zrušili kazeťák. Co takhle BT streamován? To se vyřeší hodně problémů.
  20. Silentbolky z RS3 a i napravnici z A3 8V. Teď budu dělat kompletní ramena, ale jen kus za kus, protože to nemám kde přelisovat, uvidíme jak dlouho Lemforder vydrží. Jinak bych dal silasy z Audi ;-) hliníková napravnice něco ušetří na hmotnosti, ale hlavně vyřeší problém s rzí na origu. @1soda nevíš má nějaké MQB i hliníkové ramena? Je to docela ošizené oproti MkV která měla v hliníku celý předek.
  21. Tak to doporučuju předčtění anglického fora o Golfu mk7, kde se tohle zasekávání a špatné řazení řeší. Já už něco málo pořešil na svém,viz moje galerka. Ve zkratce odstranění restrikce v hydraulickém vedení spojky, výměna oleje v převodovce a řadící páka (ne v interiéru) z audi TT RS mk2. Teď můžu řadit dvěma prsty sem a tam jak slavný autobusák z Asie. Dostaneme od moderátora přes prsty, že to řešíme zde.
  22. Zatím ti odpovím já s RS 220, nic takového nepozoruji. Zkus si projít tohle, já jsme tu úpravu u sebe udělal a zlepšil se mi chod spojky, cítím kde je záběr a není to jen rozbředlé cosi. https://www.vwroc.com/forums/topic/12185-tutorial-clutch-delay-valve-removal-manual-cars/ jestli to nneí tím a že v nízkým otáčkách obvykle na řazení tak nepospícháš a nevnímáš to.
  23. Taky poprosím reference, jak to funguje po výměně. Upřímně 6200Kč za zámek s motorkem se mi fakt dávat nechce.
  24. Teď při kódování, mi svítily jen led pásky na predfl. Dole světlo u led zamlžené. Je to normální chování v tomhle počasí. Dělal jsem dřív v MB a tam byl přípis na vložení pytlíku s pohlcovačem vlhkosti, jako jsou u sušeného masa, bot apod. Takže tolik ke spravování u Škodovky a u prémie, je to všude stejný šunt. Jako bývalý servisní technik bych mohl vyprávět ;-)
×
×
  • Vytvořit nový...