Přejít na obsah

b.jozka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    30
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem b.jozka

  1. Děkuji, pánové. Nejsem zkušený řidič a scala je mé první moderní auto. Takže přiznávám na rovinu, že se některé věci učím za pochodu. I proto jsem vděčný za tohle fórum ;-) Z příspěvků výše jsem pochopil, že mám parkovat ve svahu (mám tam oficiální parkovací místo, s tím nic neudělám) s ruční brzdou a případně zařazenou zpátečkou. Zamrznutí ruční brzdy se bát nemusím. To, co jsem popisoval, není závada. Ještě jednou díky, pomohli jste mi.
  2. Ahoj, snad jsem příspěvek umístil správně... Mám nové parkovací místo, na kterém stojím čumákem směrem do kopce (odhaduju tak sklon cca 10°). Když zařadím rychlost (zkoušel jsem 1, 2, 3) a pustím ruční brzdu, auto se cukavě rozjede nazpátek směrem z kopce. To asi nebude v pořádku, že? Teď mi nevadí používat ruční brzdu, ale v zimě by mi mohla zamrznout a abych nemusel za zadní kolo dávat pokaždé cihlu, plánuju objednat se do servisu (scala je stále v záruce, najeto 30 tisíc km). Máte někdo podobnou zkušenost, prosím Vás?
  3. b.jozka

    AdBlue

    Já jsem dneska dolil 10 l, protože už mi to ukazovalo dojezd 100 km a chtělo to dolít max. 10,25 l. Teď to min. a max. dolití neukazuje, zato je tam krásný dojezd 13 500 km :)
  4. b.jozka

    AdBlue

    No já právě nechci zmást to čidlo. Četl jsem, že když tam naleju víc, než to ukazuje že to chce, tak si to čidlo s tím neporadí a bude ukazovat že tam není nic.
  5. b.jozka

    AdBlue

    Ahoj, jestli to chápu správně, tak nepůjde nastartovat až adblue dojde úplně. Já mám teď dojezd pod 1000 km, protože mám koupený 10 l kanystr a hlásí mi to max. hodnotu dolití 9,5 l, tak ještě čekám. Ale když mi prodejce předával klíče, říkal mi, že to čidlo v nádrži adblue není úplně přesné, ať nedolévám do max hodnoty ale řadši třeba o 2 l míň. Na základě toho, co jsem si načetl, jsem rozhodnutý dolít všech 10 l, pokud to bude chtít alespoň 10,5 l. Jinak dám radši míň.
  6. Ahoj, protože teď jezdím průměrně jednou týdně a auto nemám možnost garážovat, přemýšlím o krycí plachtě, abych trochu prodloužil životnost. Přemýšlím nad něčím takovým. Stručně shrnuto potřebuju nepromovakovost a snadné upevnění (guma vespodu). Někde jsem viděl i jemnější látku zespodu proti poškrábání. A jinde i ochranu proti kroupám (materiál EVA jako u karimatek, ale to bylo jen na část auta a navíc se tím sbalená plachta hodně zvětší), proti kroupám mám pojistku... Používáte ji někdo? Případně co byste (ne)doporučili? Díky.
  7. Uznávám, že jste mě trochu znejistili, ale přijde mi divné, že bych si toho za těch 10 tis. mých km nevšiml. Stěrače jsem měl puštěné vícekrát v dešti a skoro při každé jízdě použiju ostřikovače... Kolega má taky scalu, poslechnu si to i u něj...
  8. Ahoj, stěrače mi neskákají, ale dnes (najeto cca 21 tis. km) mi začalo něco v palubní desce cvakat vždy když se stěrače zapnou a vypnou (dělá to i v automatickém režimu). Na funkci stěračů to nemá vliv, spíš je to otravné. Až pojedu do servisu s dalšími maličkostmi, tak to tam řeknu, jen mě zajímá, jestli to někdo na Scale řešil taky...
  9. Ahoj, taky mám rámy u sebe i spolujezdce vyměněny a zatím (najeto cca 500 km) je to v pořádku.
  10. Díky, podotýkám že jsem fakt začátečník, takže abych si to shrnul: Nejprve bych to vyčistil a odmastil (hadřík a jar), opláchnul, osušil a pak tím mikrohrotem nanesu barvu. Nemusím tam dávat nějaký základ a pak to leštit? Na videích, co jsem sledoval, je to docela věda a hlavně nechci mít doma spoustu věcí co použiju jednou za čas...
  11. Ahoj, dneska jsem na kapotě objevil 2 škrábanečky (4 mm). Přikládám foto jednoho z nich. Nijak zvlášť mi to nevadí, počítal jsem s tím, že se něco takového časem objeví. Zatím si říkám, že bych to neřešil a až toho bude víc, nechám to přelakovat. Ale znepokojuje mě, že by to mohlo začít rezavět. Zdá se mi ale hloupé pokaždé když objevím něco takového jezdit si to nechat přelakovat. Můžete mi poradit, prosím? V tomto jsem nezkušený, tak bych nerad udělal nějakou hloupost.
  12. Ahoj, děkuji Vám, uživatelé fóra. Díky zdejším informacím jsem si ověřil, že mi sedačka padá opravdu a už jsem objednaný v servise. Tak snad to bude ok. Zatím se tvářili že je jim tento problém známý...
  13. Aktualizace po měsíci (najeto cca 2,5 tis. km): Dnes se mi stalo znovu, že mi vypadl signál GPS (kontrolka u SOS tlačítka přestala svítit). Mám mobil na stojanu vedle displeje, takže jsem byl připravený - vytáhl jsem kabel z mobilu a dojel jen podle navigace z mobilu. Je ale pravda, že pár dní zpátky jsem zkusil režim "soukromí" přepnout na jiný. Tak teď přepnu zpátky na soukromí a uvidím, jestli se chyba zopakuje. Aktualizace: Bohužel to zase vypadlo (kontrolka SOS zhadla) i při režimu soukromí. Pomohlo mi zastavit, vypnout motor a znovu nastartovat. Pokud se mi to bude objevovat častěji, natočím to na video a hurá do servisu. Fakt nepotřebuju, aby mi blbnula navigace. Podobné záležitosti se řeší i v tématu SOS tlacitko Scala pokud by to někoho zajímalo...
  14. Ahoj, tak abych to (snad) uzavřel, vyměnili mi světlo v rámci záruky. Na protokolu mám uvedenu cenu 3 tis. Kč (neplatil jsem to), ale ať víte kolik to asi orientačně stojí v autorizovaném servisu.
  15. Ahoj, dneska jsem objevil v brzdovém světle kapky vody (viz foto). Za posledních pár dní tu nepršelo ani jsem nebyl v myčce. Trochu jsem si o mlžení světel početl, takže fyzikálně tuším, jak to vzniká. Prosím Vás o radu - mám to jít reklamovat? Může to autu ublížit? Záruku mám ještě 3 roky nebo 85 tis. km. Časově na tom nejsem nejlépe, na podzim by to mělo být lepší, tak si říkám, že bych to zatím zkoušel sledovat (za jak dlouho to zmizí, jestli se to neobjeví i na dalších světlech atd). Co myslíte?
  16. Ahoj, tak po týdnu testování se problém s výpadkem GPS signálu zatím neopakoval. Včera jsem byl v servise, ale jen mi poradili abych zkusil vysledovat kontrolku u SOS tlačítka (kdyby se to zopakovalo). Říkali, že s tímto se zatím nesetkali. Diagnostiku zrovna měli napíchnutou na čtyřkovou Octavii (posteskli si že je tam dost chyb v softwaru) a já bych tam musel nechat auto, což se mi teď ještě nechce. Takže budu testovat dál a všímat si... Přes CarPlay mi zatím funguje takřka bezproblémově Google maps (akorát mě mrzí že tam není ukazatel rychlosti). Mapy.cz mám nejdradši, ale často se mi po zadání cíle trasy a kliknutí na něj ukáže zase znovu menu Carplay a když kliknu na Mapy.cz, nic zadaného tam není. Třeba to opraví nějakou aktualizací... Waze se mi seká, zpožďuje se. Ještě mám v plánu vyzkoušet mapy od Applu. Zatím díky za reakce :-)
  17. Dobře, zatím díky. Pak dám vědět. Do servisu jsem objednaný příští týden, tak zkusím ještě o víkendu trochu zkoušet. Musím si všimnout, jestli při výpadku navigace přestane svítit i kontrolka SOS nahoře (jak psal Emboracas na začátku tématu). Pokud ano, ohrožuje to bezpečnost a tím spíš se snad nikdo nebude vymlouvat na to, že CarPlay tady oficiálně není. Taky mě napadá pohrabat se v nastavení auta, co se týče sdílení polohy (umožnit to naplno, nebo naopak zakázat - aby se auto muselo spolehnout na signál telefonu). Je mi trochu smutno z představy, že nakonec stejně koupím držák telefonu do klimatizace a vedle bude téměř nevyužitý displej. Ale to už hodně předbíhám. Uvidíme, co ukážou pokusy a servis. :-)
  18. S AA jsem měl neustálé prolbémy s propojením mobilu (Xperia XA2, řešili jsme to i tady). Další nový mobil s androidem už fakt kupovat nebudu... Řešil jsi to nějak, prosím Tě?
  19. Ahoj, jsem na tom podobně. Po komplikacích s android auto jsem koupil nový iphone SE 2020. Narozdíl od předchozího telefonu propojení s obrazovkou Bolera funguje bez problémů, ale stává se mi, že se mi šipka navigace objeví z ničeho nic v poli nebo na silnici vedle a navigace je pak zmatená. Dělá to i na waze, mapy.cz a další... Takže aplikací to není. Když vytáhnu mobil z kabelu, bez problému mi ta samá aplikace najde trasu. Takže chyba bude někde v autě. Objednávám se tedy do servisu (auto je stále v záruce) a dám vědět, co s tím dělali a jak to dopadlo.
  20. A máte je někdo? Známý mě upozornil, že kola se dost kradou, tak o tom přemýšlím... Ale zajímal by mě názor zkušenějších.
  21. b.jozka

    Sedadla

    Ahoj, ještě si dovolím jednu otázku: Potahy. Používáte je někdo? Má to smysl?
  22. Díky za reakci. Google účet v telefonu mám jenom jeden. Můžu zkusit jiný kabel, ale aplikace AA mi nefungovala ani v samotném telefonu (nepřipojenému k infotainmantu), takže podle mě v kabelu problém není. Tak teď fakt nevím. Přijde mi to škoda, kupovat nový mobil když stávající mi (až na to propojení s AA) slouží dobře. Ale jestli si už budu kupovat kvůli tomu nový mobil, zkusím rovnou něco, co by mohlo fungovat bezdrátově s AA, jak jsi psal: 1) libovolný telefon s androdid 11 2) Pixel nebo Samsung s android 10 3) Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 + nebo Note 8 s Androidem 9.0 A ještě jsem si uvědomil, že moje auto má "Wired & Wireless Smart Link+" ale podle tohoto škodováckého videa je to pro iOS, chápu to správně?
  23. Ahoj, můžete mi poradit, prosím? Mám ve Scale infotainment Bolero a když ho propojím s telefonem (Xperia XA 2, android 9), chvíli AA jede v pohodě, ale pak se mi vypne hudba a zobrazí se kód chyby 16. Dělalo to AA verze 6.3.611313. Zkusil jsem nainstalovat starší verzi 6.2.610919. Opět AA chvíli fungovalo, ale pak mi spadla celá navigace, opět kód chyby 16. V youtube návodu radí někdo vypnout "dual apps", ale já to v nastavení aplikací telefonu nemůžu nikde najít. Napsal jsem dotaz na podporu a uvidíme... Nesetkal se někdo z Vás se stejným problémem? AA mám z APKmirror. Díky za Vaše postřehy.
  24. b.jozka

    Sedadla

    Děkuju Vám za postřehy, rozhodl jsem se pro klasiku. ;-)
  25. b.jozka

    Sedadla

    Zdravím Vás, prosím o radu majitele Scaly. Vážně uvažuju o koupi trochu ojeté a zajímaly by mne zkušenosti majitelů se sedadly. Měl jsem možnost zkušební jízdy (30 min) se standardními sedadly (výbava Style), sedělo se mi v nich dobře, bez problémů. Pak jsem si jenom na chvilku sedl do Scaly MC. Pocitově se mi ty sportovní sedadla zdály tvrdší (do zad mě až mírně tlačilo, ale ne nepříjemně), sedadlo mě líp "obejmulo". Záda mám trochu bolavá, takže ergonomii řeším doma i v práci. Předpokládám, že sportovní sedadla by měla mít lepší ergnomii... Takže anketní otázka zní: Jaká máte ve své Scale sedadla a jakou s nimi máte zkušenost (zejména např. po hodině jízdy)? Já měřím 185 cm a vážím 90 kg, pro představu. Díky za Váš čas ;-)
×
×
  • Vytvořit nový...