Přejít na obsah

Honzza

Uživatel
  • Počet příspěvků

    49
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Honzza

Nováček

Nováček (1/14)

  • Dedicated Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Tak na diagnostice ve Škodě-auto vyměněna brzdová kapalina a vyloučen problem jednotky ABS. Výsledek dobrý, brzdy už se zahřívají normálně.
  2. Dobrý tip, taky bych mohl vyzkoušet... Bojím se, že by to mohlo být od ABS/ESP.
  3. Stále se mi hřejí zadní brzdy, hlavně LZ kolo. Desky vydržely 8000km a byly na 20% původní tloušťky. Měnili jsme kotouče, desky, teď i třmeny a stále nic.. Už je mi z toho na nic, nevím jak dál. Servis kam jezdím také ne. Auto je 4x4 Dsg motor cffb bez autoholdu.
  4. Ahoj,

    předem musím pochválit, jak si Supa hezky vylepšuješ. Chci se Tě zeptat jak vypadá to nové čelní sklo, to je ten typ, který je z určitého úhlu pohledu fialový? Je to typ okna, který mají prémiové značky za příplatek Audi atd..? Nebo Francouz to na některých modelech nabízí... díky H.

  5. Opravdu není u mého auta v komfortu rozdíl 225/40 R18 letní Continental SportContact 5 92Y a nové zimní 205/55 R16 94H. Také nepozoruji "gumovost" v jízdě u těchto menších kol, kde je profil 55 a šířka pouze 205. Dost majitelů uvádí, že na R16 jim auto v zatáčkách a při vyšších rychlostech plave - já to nějak nepozoruji, samozřejmě lépe drží 225/40, ale čekal jsem to daleko horší. Zřejmě pneumatika 94H má tvrdší bočnici, takže se tolik v zatáčkách "nebortí" jako 91, ale za to je méně komfortní.
  6. To já jsem se chtěl alespoň přes zimu vozit trochu pohodlněji a šel jsem cestou R16. Léto jezdím na R18 - po těch našich silnicích teda nic moc komfort. Dlouho jsem vybíral, chtěl jsem aby byly také tiché při jízdě. Nakonec jsem zvolil GOODYEAR ULTRAGRIP 9 205/55 R16 94H. Pneu funguje zatím velice dobře, ale co řeším je fakt, že jsou na komfortu srovnatelné, možná i horší než letní R18, kde je profil pouze 40. Zřejmě to způsobuje hmotnostní index 94, kde bude tvrdší bočnice. Když jsem zkoušel vypůjčenou sadu 91H, tak ta byla daleko komfortnější... Jaký máte hmotnostní index na variantě R16 ?
  7. Ahoj,

     

    moc prosím o radu ohledně odtoku panoramy - hlavně tedy A sloupek řidiče.

     

    Už po třetí po dlouhém dešti se mi ucpe (nemá čím..?) odtok u řidiče. Měl jsem to i v servise, kde nic nezjistili, měli to sundané jako ty, prý to bylo jakoby skřípnuté - jak se to může skříknout? nicméně voda poté vytekla u pantů výpustí. Zadělali zpět a hotovo.

    Dnes znova po dlouhém dešti opět neprůchozí. Servis už do toho zatahovat nechci, myslíš, že je možné to pouze profoknout vzduchem - jakým směrem, dle fotek předpokládám, že od vrchu. Kolika bary?

    Poprvé při zatékání  jsem se pokoušel rozdělat stropnici, ale nedopadlo to zrovna nejlépe. Praskl mi zajištovací trn na madle stropnice, a nešlo mi sundat stínítko, překážela tomu plastová kostka ve které to bylo přišroubované. Nebylo místo ji vyndat z toho otvoru. No hrůza..

    Auto parkuji po čumáku z kopce, kdy je nejvíce namáhaný odtok řidiče, přijde mi, že jak se ucpe odtok (nachápu jak), začne se voda hromadit v okapnici kolem panoramy a poté přetékat přes její okraj, kdy voda pak teče po stropnici, A sloupku dolů.

     

    Honza K.

    1. Honzza

      Honzza

      Tak jsem zjistil, že odtok je v pořádku. Voda normálně odtéká . Nechápu tedy, proč byly ráno mokré místa na A sloupku. 

    2. HANZTD

      HANZTD

      JA BYCH TO TIPOVAL NA SPOJ OKAPNICE OKNA- PLAST KOLÍNKO- HADICE POKUD JE KOLINKO NETĚSNÝ TAK SE VYKODRCÁ A PROTEJKÁ 

      ROZEBER PODLE TOHO JAK SEM NAFOTIL A ZA 2oMIN TO MAŠ ODKONTROLOVANÝ I SLOŽENÝ , A VÍŠ NA ČEM SEŠ ... FOTKY MAM U SEBE U AUTA 

  8. Tak klepani výklopného okna panoramy na druhý pokus odstraněno. Nakonec jsem zjistil, že tam minule mechanik poškodil nějaké plastové lišty, které namontovat obráceně.. Nicméně konečně je to již v pořádku.
  9. Klepání, vrzání roletky vyřešeno. Nakonec to roletkou nebylo, vrzaly ty pohyblivé čudlíky pro aretaci. Konečně ticho...
  10. Zjistím jakou mám verzi SW, spojky jsou jak nové..měli jsme je venku. Ale díky.
  11. Nenapadá vás, co by mohlo být uvnitř poškozené, když je roletka vysunutá, tak v ní hrozně lupe, plastově skřípe. Jak ji nechám zasunutou, tak je ticho.
  12. Tak klepání se pár dní po opravě TPI vrátilo. Dokonce to je snad horší a k tomu mechanik špatně seřídil výklopné okno, takže v tom lupne.... Reklamoval jsem to, moc se na to ser. poradce netvářil, ale na mém naléhání zítra opakovačka. Fakt jsem rád, že mimo tohoto úkonu si dělám servis jinde u kamaráda. Měl jsem mu dát i toto, ale spěchal jsem a on neměl zrovna volno. Jsou to blbci, co nic neumějí, tak akorát vyměnit kus za kus to ano. Chce se mě zvracet s těch aut. servisů. Dám vědět jak to dopadlo, ale to klepani jak píše kolega viz výše, kov na kov nebo sklo, tak si myslím, že to bude na sundání stropnice jako takové...
  13. Mimo plný plyn DSG řadí úplně normálně, správně podřazuje i přeřazuje na vyšší kvalt. Samozřejmě, jako všechny DSG, podtáčí motor po městě, kdy jedete bez zátéže. Jak jsem již uváděl viz výše, dělá to od koupě. Chip motoru s tím nemá nic společného..
  14. Mě roletka funguje, ale začala být nějaká hlučná přes nerovnosti. Hlavně tedy, když je zatažená.. Nesetkal se někdo s tím? Je to týden, co se začala ozývat, do té doby jsem oni nevěděl.. Konečně, když jsem vyřešil ťukání střechy přes nerovnosti, tak zase roletka.
  15. Tak jsem zpět ze servisu.. TPI akce klepání, ťukání, zdá se odstraněno. Prověří další jízdy. Nakonec mi nezatýkalo odtoky od panoramatické střechy, ale odtokem pod stěrači. Prý byla ucpaná hadička, z výroby tam zatekl vosk, který částečně znemožňoval bezproblémový odtok vody.
×
×
  • Vytvořit nový...