Přejít na obsah

Sumlir

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Sumlir

  1. Tak mám najeto 7.000 km a smrad se z času na čas objevuje stále. Lépe řečeno někdy míň, někdy se musí otevřít okno. Něco mezi gumou a výfukovým plynem. Jel jsem na dovolenou do Itálie s naloženým autem a při 36 stupních tepla, klima naplno, motor rozpálenej. Tak jsem si říkal, že to už bude OK, ale během návratu a po příjedu se to objevilo i při úplně studeným motoru. Tak jsem usoudil, že se to už asi víc nevypálí a že problém bude asi někde jinde. Začal jsem to víc sledovat a zjistil jsem, že v motorovém prostoru se ten smrad v různé intenzitě hromadí pořád. Při větší zátěži motoru ho tam vniká víc a ve větší koncentraci. Při zpomalení se pak vyvalí ven a nasaje do kabiny. Zdroj je někde vpředu okolo turba a katalizátoru. Nemůže to být nějakou netěsností okolo katalizátoru? Pak mě taky napadlo, že mám paket pro špatné cesty, jehož součástí byl i nějaký kryt motoru zespodu. Plastový kryt zakrývá motor až na úroveň poloos předních kol. Možná že v dnešní době smrdí každé TSi, ale lépe se odspodu odvětrává. Nemáte s tím někdo zkušenost?
  2. Tak jsem zkoušel, jestli to není od brzd a není. Oba přední disky jsou stejně vlažné a v podběhu žádný smrad. Ten je spíš v motoru po otevření. Připadá mi, že to jde spíše zepředu, okolo turba? Ja tam docela horko, takže se špatně čichá. Projevuje se to, pokud tomu člověk naloží. Okolo 3000 otáček. Nemůže to být třeba olej, kterej se nějak dostane při vyšších otáčkách do turba? Možná je to blbost, asi by to pak smrdělo i z výfuku. Je pravda, že se ta intenzita smradu asi trochu snižuje. U služební OII 1.9 TDI jsem nic takového nepozoroval, pak u 1.6 TDI taky v poho a ani u mé staré F I s 1.4 MPI. Diesely ale asi tolik netopí a MPI nemělo turbo. Je to prostě zneklidňující. Člověk neví, jestli nezůstane někde v polích s kouřícím motorem.
  3. Nepřišel někdo na příčinu toho smradu? Mám novou OII s motorem 1.4TSI a po nějaké "větší" zátěži se mi taky do kabiny nasaje z motoru nějaký smrad připomínající mix spálené gumy a vypalujícího se nového olejového radiátoru. Např. jedu po dálnici 120 a je tam zúžení, kolona a popojíždění a v té chvíli to začne smrdět. Je to cítit i při otevření motoru. Nide ale žádný dým a po chvilce je to pryč. Z kabiny po otevření oken Stalo se to ještě někomu?
  4. Mam VCDS 10.6.0 s klonem. Na O II FL z roku 2009 jde auto-scan bez problemů. Pomoci CAN se najdou všechny řídící jednotky. Zkusil jsem to i na OII FL vyrobené 2012 a tam se ohlásí jen motor. Pripojit se na ně ale můžu bez problémů, pokud znám adresu např. 17 - Instruments. Kde může být problém? Změnila se nějak komunikace na CAN sběrnici nebo je potřeba něco nastavit ve VCDS?
  5. Když se auto - Fábia na slunci opravdu rozpáli, tak se někdy stane (zatím se mě to stalo 2x), že po nastartování nejdou ovládat okna od řidiče ani od spolujezdce. Když se to stalo poprvé, tak jsem si myslel, že je to pojistkou. Ale po nějaké době jizdy cca. 30 min a následném opětovném nastartování se vše rozběhlo. Dal jsem to do servisu a tam mi vyměnili ovládání u řidiče. Když se to stalo podruhé, tak jsem zkusil hned vypnout motor a opět otočit klíčkem, ale nic. Setkali jste se s tím někdo? Nevíte, kde může být problém?
  6. Zjistil jsem, že když se rozjedu z kopce bez plynu, tak ŘJ zvedne otáčky nahoru. Po zabrždění opět klesnou.
  7. Napadlo mě, jestli mi náhodou neudělali flash firmware řídící jednotky. Dá se to nějak zjistit? Některá novější auta, např. Ford se chovají podobně.
  8. Mám Fabii combi 1.4 MPi a všiml jsem si, že potom, co jsem byl v servisu na výměně brzdovky a oleje, mi začaly klesat otáčky při jízdě na neutrál jen na cca. 1000 ot./m - což předtím nedělalo. Při zastavování (rychlost menší než cca. 5 km/h) otáčky najednou klesnou na správných cca. 850 ot./m. Dělá to jak při teplém tak při studeném motoru. V servisu z VAGu nic nezjistili jen mi vyresetovali čítače motoru a že prý je to normální. Reset nepomohl a normální to není. Na jiných Fabiich jsem ověřil, že při vyřasení rychlosti otáčky postupně klesnou na cca. 850 a tam zůstanou. Nevíte, kde by mohl být problém?
  9. Mám Fabii combi 1.4 MPi a všiml jsem si, že mi začaly klesat otáčky při jízdě na neutrál jen na cca. 1000 ot./m - což předtím nedělalo. Při zastavování (rychlost menší než cca. 5 km/h) otáčky najednou klesnou na správných cca. 850 ot./m. Dělá to jak při teplém tak při studeném motoru. V servisu z VAGu nic nezjistili jen mi vyresetovali čítače motoru a že prý je to normální. Reset nepomohl a normální to není. Na jiných Fabiich jsem ověřil, že při vyřasení rychlosti otáčky postupně klesnou na cca. 850 a tam zůstanou. Nevíte, kde by mohl být problém?
×
×
  • Vytvořit nový...