Přejít na obsah

fkarel

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem fkarel

  1. čidlo teploty a volnoběžku jsem měnil taky, ale v předchozím příspěvku jsem to zatajil (neřeší to volbu rotačky nebo PD - myslím, že je to u obou stejné) No a olej jsem dolíval jedou, bylo to před výměnou ve 120kkm, jinak vydrží vždy do výměny (dlouhý interval)
  2. čauky při 110 kkm odešla váha vzduchu ve 120 kkm jsem nechal dělat rozvody, kamarád chtěl 3500kč včetně vodní pumpy ve 140 kkm to dvax spadlo do nouzáku, tak jsem nechal vyčistit turbo a měnila se ta podtlaková baňka u turba 3500kč kompet dlouhodobá spotřeba byla 6,6 no a letos jsem to nechal čipnout a dlouhodobá šla na 5,7 (do té doby jsem nevěřil, že to po čipu jde dolů a jede líp - už tomu věřím) Mou spotřebu ale neber jako měrnou minci, protože jezdím hodně ostře. Pokud ještě můžu ke spotřebě, tak při společné cestě s kolegou (O1 66kW)jsem se dostal na stejnou spotřebu jako on a při převaze dálničního tempa i níž a to bylo před čipem Nyní já po čipu a kolega přesedlal na O2 103 kW jsem pod jeho spotřebou Kombinovaná spotřeba je psaná 5 litrů, ale pokud půjdeš do PD 96kW, tak asi budeš jezdit o 0,5 litrů dráž, protože se neudržíš (ale zase se svezeš), tím ale nechci říct, že 81kW je špatná volba
  3. proměř čidlo teploty motoru, tedy aspoň u mě to bylo právě čidlo - je dvojité, takže teploměr ukazuje dobře, ale do ŘJ motoru jde špatná informace
  4. fkarel

    Octavia 4x4

    96kw se oficielně v 4x4 nedělala, ale jeko předokolka ano
  5. Nevím jestli ti pomůžu pípák je a) pásy (to není tvůj případ, pokud nemáš špatný spínač) nízká venkovní teplota (myslím, že to pípne už při poklesu na +4°Cjednou a potom snad při mrazu, ale nejsem si jist) c) nedostatek paliva (dojezd podle PC 50km a méně)
  6. nemění se, ale čistí. někdo jen doplnuje - když poklesne tlak, ale to je - myslím málo no a při tom se přidává olej na mazání kompresoru dělal jsem to na felicii a dělám to i na oktávce (rozuměj nakupuji jako službu)
  7. Tak to nesouhlasím, větší turboefekt je u PD a je to uváděno jako nevýhoda PD oproti rotačce
  8. 1,9tdi PD 96kw kód motoru ASZ není jich prej moc, ale píše se, že se vyráběly 1996-2004
  9. páčky jsou zaměnitelné, ale jak to je s ovládáním na volantě nevím, ale myslím, že to bude bungovat dál
  10. Závada je v levé páčce.Je třeba ji vyměnit - taky jsem měnil. Pouze zvaž, jestli hned nekoupit páčku s tempomatem.
  11. Mám tam jen tři žhavičky, tak jako vaše rotačky. Takže ve standartu to ani PDčko nemá
  12. fkarel

    Tazeni podvalu

    Jestli najdu znění zákona, nebo vyhlášky, dám to sem. Ale vem to jinak - nebržděné přívesy co se prodávají mají maximálku 750kg. Takže kdyby neplatila okamžitá, ale celková (maximální), tak ty vleky nemůže tahat auto "menší" Octávie.
  13. fkarel

    Tazeni podvalu

    U nás rozhoduje okamžitá, takže pokud nepřekročíš 1600, není problém. Ale ve skutečnosti můžeš táhnout o něco víc, protože když tě budou vážit, tak část hmotnosti vleku leží na autě.
  14. Ano, je to normální No a v zimě v režimu AUTO se ti klima nespustí (myslím, že pod +5°C) a nepoběží ti ani ventilátory.
  15. Taky jsem tento problém řešil. Předělání na MP3 mě přišlo drahé, ale podařilo se mi Symphony vyměnit za Symphony MP3 a doplatek byl jen 500kč. Nepřijdeš o ovládání na volantu a o zobrazování na MaxDOTu. Umí to číst RW. Šipkou listuješ 1-100,(100 není strop) ale složky nevidíš. To je sice nepříjemné, ale žít se s tím dá. Já jsem měl obavu, jestli to bude umět přečíst, když skladby budou v "X" složkách a to umí.
  16. fkarel

    Jaký olej

    Mezichladič máš Motor PD nemáš (PD jsou 74kW a 96kW) Motory PD jsou na olej náročnější, takže ty ho použít můžeš
  17. Pokud se to projevuje opravdu při poklesu otáček, viděl bych to na volnoběžku alternátoru
  18. Ahoj Všichni, mám OI r.v. 03 MR04 s Maxi Dotem a Multifunkčním volantem, v základní výbavě bylo radio Symphony bez MP3, ale jelikož mi bylo 3x ukradeno tak jsem zakoupil rádio Sony. Těď již parkuju v garáži a tak chci zpátky Symphony aby fungoval Maxi-dot a multifunkční volant ale chci už MP3. Bude to fungovat? Vola jsme do Škodvky na Jarově a do Auto Poly a tam mi řekli že asi ano ale není to jisté, tak se ptám nemáte s tím prosím někdo nějakou zkušenost? Půjde abych si koupil jakéhokoliv Symphoňáka s MP3 a dal ho tam nebo se to bude muset kodovat přes Wag či to nepůjde vůbec? Děkuju moc Honza řešil jsem to před měsícem, po výměně Symphony za Symphony-mp3 nefungoval Maxi-dot, tak jsem se informoval tady na foru.U mě bylo třeba kódovat přes WAG. Jeden problém ale mám, příjem FM byl lepší u starého rádia.
  19. čauky, mám dotaz - komunikuje symphony MP3 s maxidotem? Nebo přesněji - jde nějak rozchodit? symphony MP3 je 2006, auto 2004
  20. Dělá to Climatronic - nastavují se klapky ventilace a že to klape stále není asi úplně správně.
×
×
  • Vytvořit nový...