Přejít na obsah

knopis

Uživatel
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem knopis

  1. Ahoj, podařilo se nějak vyřešit? Předem moc díky. Tu hromadu hospodského hejtu radši nekomentuju. :-) BTW je to dobré i pro obyčejného člověka, který nezávodí.. ale jen chce krátkodobě zvýšit svornost diferenciálu a vyjet ze závěje / blata.
  2. Sága pokračuje, aktuálně najeto 249.800 km a pravidelně praská držák, pokud se to chvíli neřeší, načne se výrazně i vzpěra motoru. :-) Viz moje video: https://youtu.be/P8t760msOnM Cukání na Rapidech je otravný. Člověk skáče jak učeň.. :-D
  3. Miklisek: první praskl hned během prvních 30 tisíc km, další vydržel cca 40 tisíc km. Řekl bych, že je to konstrukčně slabé místo a poté co se provozem "vychodí" silentblok jako takový, začne být namáhán více celý držák. Rozuměno, tvrdšími rázy a praskne.
  4. Bohužel, foto nemám, zase tolik to neřeším. Vyměnit a jet. Není čas ztrácet čas dohadováním
  5. Praskl 2x s určitým km odstupem, pak jsem začal měnit pravidelně, abych tomu předešel.
  6. TSI nebo TDI je fuk, celý motor i s převodovkou se hýbe dopředu a dozadu. Se spojkou to skutečně nemá nic společného. Mám tenhle Rapid od nového, teď najeto 153.000km. Škubání začalo taky brzo, přímo ve škodovce mi měnili silentblok a hliníkový držák převodovky (byl prasklý). Nyní měním pravidelně obojí a je klid. Stojí to za výměnu, škubání při jakémkoliv pohybu s pedálem plynu, je neuvěřitelně otravné. U rapida je to navíc okořeněné pohybem zádě nahoru a dolů ... Je to stejné, jako když na jedničce oktávce nemáte v kondici reakční vzpěru motoru nebo její silentblok.
  7. To škubání způsobuje vadný silentblok převodovky. Nic víc. Motoricky se nic neděje, jen se celý motor a převodovka, při ubrání/přidání plynu, pohybuje v silentblocích. Po výměně bez problému.
  8. zdarec, zpět k Tour problému s řazením, u mě je to stejný...od koupě tour 1,6 hned od začátku jde blbě 2. a 4. r.st. ...jde to tam pomalu, velkou silou, občas jakoby nadvakrát- šaltpáka dál už nejde ale kvalt tam ještě není, když si to člověk neuvědomí, tak to krásně škrtá a počítá zuby, jak nějakýmu učedníkovi ... jinak je tam construct od škodovky montovanej... v servisu se jim to zdá vpořádku... ale mám ještě jednu uplně stejnou oktynu 1,6 akorát starší a s ní problém nikdy nebyl a přímém porovnání když přesednu ze staré do Toura, tak to je jak z osobáku do traktoru Kdyby někdo věděl co s tím, budu rád P.S. : je škoda, že tyhle převodovky nejsou ovladaný lanovodama jako v audi 1,6 seřízení by bylo super.
  9. Zdravím, mám problém...O1 Classic bez ABS,r.v. 02, 1.6 75kW 127tis. km brzdí velice špatně, tupý náběh brzd,na rovině na suché silnici při jakékoliv rychlosti dupnu na pedál a nepodaří se mi vůbec zablokovat kola...pouze zpomaluju. Jinak: nové kotouče, destičky, brzdovka, odvzdušněno, zadní bubny vyčištěny,brzdy odmaštěny komplet, nic neteče. Když nastartuju se sešláplým pedálem brzdy, tak se propadne stejně rychle jako u druhé-uplně nové O1 1.6 . Ale když sednu do té nové oktyny a šlápnu na brzdu tak jak jsem ted už zvyklý, tak se málem přizabiju jak to brzdí. Mám pocit že ten posilovač asi už nebude posilovat, protože taky strašně trvá než to začne brzdit- ted myslím délku chodu pedálu naprázdno... 3cm nic..a pak jen zpomaluju s vytřeštěnýma očima. Když zase sednu do té nové oktyny, tak tam stačí ťuknout na pedál a už to hamuje. Takže prosím o radu, jestli by to mohl být posilovač a popřípadě jak to poznám... jen pro informaci hadička podtlaku je OK a posilovač viditelně nikde nefouká a vydává stejný zvuky jako na té nové oktyně... díky moc za rady a tipy. Knopiš
  10. O.K. popsali jste to paradne... to uz musi jit samo.... dekuju vsem zucastnenym.... vrhnu se na to....jen co bude cas... Supr forum-pripomina mi FLAT4 taky spousta ochotnych lidi! diky! Knopiš
  11. ok budu si muset vypujcit neaky stihlejsi naradicko.... dikes! P.S.: toto je super forum,fakt!
  12. ok vrhnu se na to.... jen jsem se chtel optat jestli to nejde jednodusejc...Děkuju moc! Knopiš
  13. zdarec! nevi nekdo jak mam vymenit svice na 1.6 74kW?? ja se k nim nemuzu zadnym nastrojem dostat-krze sani,ktere zavazi-skutecne uz nevim jak na to...existuje na to snad nejaky special klic? nebo mam shodit cely sani...? Poradte prosim.... knopis a dik!!!
×
×
  • Vytvořit nový...